Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako że dwa poprzednie tematy zostały zamknięte zakładam te, mam nadzieję że to co napiszę będzie dla ciebie deusx zrozumiałe i tematu nie zamkniesz. Jeśli zaś pojawi się spam to zamiast zamykać temat raczej trzeba ukarać spamerów i skasować ich posty.

Wnioskuję o ankietę w sprawie urlopów które są nagminnie wykorzystywane jako FSy lub próbę utrzymania się w rankingu. Taka sytuacja fałszuje obraz rozkładu sił w grze.

1. Po wyłączeniu urlopu następny raz można go włączyć nie wcześniej niż po 72h.

2. Urlop nie może być krótszy niż 72h.

3. Urlop automatycznie się wyłącza po 3 tygodniach (ewentualnie 28 dniach).

4. Urlop można włączyć max 2 razy w miesiącu.

5. Ludzie z banami i na urlopach nie są widoczni w rankingu - To gra on line a nie salon duchów.

6. Kto dostał bana na dłużej niż tydzień, dostaje go bez urlopu - Nie oszukujesz, nie jesteś karany.

deusx proszę o reakcję bo to już trzeci temat w tej kwestii, wcześniej nie licząc spamu reszta wypowiedzi popierała pomysł w całości lub części.

Prosimy o ankietę.

Napisano

2. Urlop nie może być krótszy niż 72h.

A dlaczemu 3 dni a nie jeden?

4 punkt też jakoś mi się nie widzi. Tylko 2 razy na miesiąc może czasami nie starczyć.

Napisano

Ja bym to widział tak:

1. Po wyłączeniu urlopu następny raz można go włączyć nie wcześniej niż po 72h. //akceptacja

2. Urlop nie może być krótszy niż 24h. // zmiana

3. Urlop automatycznie się wyłącza po 3 tygodniach (ewentualnie 28 dniach). // obecnie jest po 50, można zmniejszyć

4. Urlop można włączyć max 2 razy w miesiącu. // całkowicie tego nie widzę, po co ograniczać ludziom urlopy ? Nie zmusicie nikogo na "chama" do gry.

5. Ludzie z banami i na urlopach nie są widoczni w rankingu - To gra on line a nie salon duchów. //Zbanowani nie są w rankingu, a urlop to urlop, gracz sam zdobył punkty i ma prawo widnieć w rankingu.

6. Kto dostał bana na dłużej niż tydzień, dostaje go bez urlopu - Nie oszukujesz, nie jesteś karany. //dopóki sam przez przypadek nie dostaniesz bana bo się "zapomnisz" (np. ktoś się u ciebie zaloguje; ty u kogoś), klikniesz raz za dużo, popełnisz zbrodnię w afekcie to będziesz za, regulamin nie jest wyrocznią być albo nie być, wiadomo, że wszędzie jest łamany. Recydywy są bardziej karane.

Napisano

Ok

W moim odczuciu jest dobrze to co deusx zaproponowałeś. W gruncie rzeczy zależy nam by ludzie biorąc urlop robili to tylko z konieczności a nie jako FS, lub stawiając np. satelity słoneczne w oczekiwaniu na drastyczne zmiany ich ceny by zyskać na demontażu.

Teraz pozostała już chyba tylko ankieta.

Napisano

Czyli zaproponowane przeze mnie (2) zmiany wprowadzamy ?

Reasumując:

1. Po wyłączeniu urlopu następny raz można go włączyć nie wcześniej niż po 72h.

2. Urlop będzie się ściągał automatycznie po 28 dniach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.