-marcel- Napisano 25 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Pewnie nikt nie z Was nie wie że jestem wielkim fanem wyścigów motocyklowych. Moim idolem od zawsze był Valentino Rossi , to najbardziej utytułowany zawodnik w historii motoGP jednak jego gwiazda zaczęła od jakiegoś czasu przygasać. Równocześnie obserwowałem poczynania młodego również włoskiego zawodnika w klasie 250cc. Fascynował mnie jego styl jazdy czyli styl bardzo agresywny i odważny , pasjonowała mnie jego walka łokieć w łokieć z takimi zawodnikami jak Hector Barbera lub Alvaro Bautista.Po zdobyciu mistrzostwa świata w klasie 250cc postanowił zostać jeszcze rok w tej klasie i obronić tytuł , niestety kontuzja i kilka nieukończonych wyscigów wpłynęło na to że Marco na koniec sezonu zajął dopiero 3 miejsce pomimo najwiekszej ilości wygranych wyścigów (6 wyścigów). Po tym sezonie przeszedł do swojej wymarzonej królewskiej klasy motoGP by walczyć z takimi sławami jak Valentino Rossi , Casey Stoner Dani Pedrosa czy równie młodym i utalentowanym Jorge Lorenzo. Marco nie trafił do najlepszego teamu mimo to w tym sezonie stanął dwa razy na podium i do momentu tragicznego wyścigu o GP Malezji lokował się na 6 miejscu w klasyfikacji punktowej , braki sprzętowe nadrabiał swoim wielkim talentem uporem i determinacją w dążeniu do celu. W trakcie tego wyściu Marco na wyjściu z zakrętu stracił panowanie nad motocyklem co spowodowało upadek na jego nieszczęście dwóch zawodników jadących za nim nie zdążyli wychamować Collin Edwards rozjechał Marco któremu w dziwny sposób spadł z głowy kask. Ekipa medyczna próbowała ratować życie młodego włoskiego zawodnika lecz po 45 minutach od wypadku Marco odjechał w swój ostatni wyścig , minęły dwa dni od tego wypadku a pisząc nadal łzy same mi się cisną z oczu. Marco byłeś wielki i takiego zapamiętam Cię do końca życia. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RSBCAu0HBR8 Snow i Plus&Minus dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wk213 Napisano 25 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Ja też żałuję że wielka osoba która chciała się ścigać musiała skończyć swoje życie na torze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snow Napisano 20 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Przeglądam ogeja w poszukiwaniu ciekawych tematów na moje własne forum sojuszowe i natknąłęm się na post jednego ze starych kumpli... -marcel- nie wiedziałem, że aż tak kręciły Cię wyśigi. Nie znałem Marco Simoncelliego, ale znałem Ciebie i dla mnie to Ty byłeś i jesteś wielki!Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gleiss Napisano 20 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 http://trucksim.pl/1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi