KarolRadom Napisano 29 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Co sądzicie o tym, żeby umieścić SB na stronie gry (taki sam jak na forum)?? Czy jest to wogóle możliwe z technicznego punkt widzenia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Osobiście podejrzewam, że to jest możliwe. Tylko po co? Klik ==> Forum ==> pytasz/piszesz co masz do powiedzenia. Dla mnie to bezsensowne przeciążanie serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 29 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Nie wiem, czy taki SB dla gry nie wymagałby napisania od podstaw, co jest równoznaczne z niepotrzebną pracą, bo jeden na forum już jest.Dodatkowo SB w grze niekorzystnie wpłynąłby na SB z forum, więc to kolejny powód do niepodejmowania działania w tym kierunku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 9 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Na forum zagląda mniej osób, poza tym trzeba latać po zakładkach. Moim zdaniem czacik w grze to dobry pomysł - zdecydowanie więcej graczy by go używało, no i można wprowadzić kilka pokojów (ogólny, sojuszniczy, może jeszcze inny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 9 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 tez uwazam to za dobry pomysl, mozna by go umiescic np po prawej stronie. pokoje chyba tylko ogolny (na uni) i sojuszniczy, wiecej nie bo bedzie to za bardzo obciazalo serwer. i jesli bylby ten shoutbox w grze, to nie trzeba byloby latac miedzy zakladkami gra-forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumble Napisano 9 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Naprawde bardzo czasochłonne jest włączenie forum i zalogowanie się ... Ja również uważam to za bezsensowny pomysl ponieważ dam sobie ręke uciąć ze połowa graczy przestla by zagladac na forum bo na czacie szybciej odpowiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 9 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Zastanawiam się, jeżeli dla Was męczące jest latanie między zakładkami forum-gra, to jak Wy z przeglądarki korzystacie ? To przecież takie męczące <_>Nie wspomnę o farmieniu w grze, bo to przecież też wymaga wysiłku ... Deus się w tym temacie jeszcze nie wypowiedział, bo ten pomysł nie przejdzie. Pisałem już - za dużo pracy, za mało korzyści. Nie ma co tutaj więcej spekulować nad pokojami, umiejscowieniem, właściwościami, skoro tego nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 9 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Gra służy do gry, małych wiadomości, forum do masowej komunikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dagger157 Napisano 9 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Mi też ten pomysł się nie podoba. Przecież można mieć jedną kartę otwartą na forum z shoutboxem, a na drugiej latać po forum. To nie jest takie ciężkie, też mam zawsze kilka kart otwartych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiG Napisano 9 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Nie przesadzajcie, sb na forum, sb w grze...Ja jakoś nie miałem problemu by grac i pisac na sb... Klikniecie zakładki trwa sekunde, wiec w czym problem ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 10 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Argument że na forum łatwo wejść i tutaj pisać jest wysnuwany jak sądzę przez ludzi którzy nie mają zielonego pojęcia o temacie. Racja że to nie jest nic trudnego, ale co z tego skoro dla większości ludzi to i tak zbyt wiele ? Gra staje się lepsza kiedy przyciąga więcej ludzi, bo jest z kim grać. Gra w małej ekipie szybko robi się nudna. Poza tym dochodzą kwestie wpływów z gry dla administratora który te pieniądze może wydać chociażby na lepszy serwer, reklamę, programistę który pomoże przy rozwoju (co nie oznacza że wierzę że deus by te pieniądze w ten sposób zainwestował ). Taki czat wbudowany w grę jest bardzo atrakcyjny dla potencjalnych graczy. A twierdzenie że shoutbox na forum by umarł - racja, i co z tego ? Samo forum by natomiast nie umarło, bo ma zupełnie inną funkcję niż czat. Jak się wypowiadacie na jakiś temat to spróbujcie poprzeć swoje opinie jakimiś argumentami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 10 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 ryba każda (a jak nie każda, to praktycznie większość) odpowiedź została poparta jakimiś argumentami.Wypowiedział się tutaj Deus, który negatywnie podszedł do propozycji. Wraz z tym dalsza dyskusja nie ma sensu. Jakich powodów nie dasz - taki pomysł nie zostanie wprowadzony. Jedyne co można zrobić to jakiś czat dla sojuszu, bo w większych, aktywnych sojuszach wysyłanie wiadomości do wszystkich w jakimś stopniu utrudnia komunikację. Jednakże to już rozmowa na inny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi