Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://1.fwcdn.pl/po/42/75/254275/7374437.3.jpg?l=1304931728000

reżyseria: Scott Charles Stewart

scenariusz: Cory Goodman

premiera: 13 maja 2011 (Polska) 2011-05-13 3 marca 2011 (Świat) 2011-03-03

produkcja: USA

gatunek: Horror, Akcja, Sci-Fi

Film zrealizowany w technice 3D na podstawie znanego i bardzo popularnego komiksu autorstwa Min-Woo Hyunga. Paul Bettany wcieli się w postać księdza Ivana Issaca, który wypowie posłuszeństwo kościołowi i wyruszy śladem bandy wampirów, które porwały jego bratanicę.

Film przypomina mi połączenia Assasina i Trona.

Osadzony w klimatach dzikiego zachodu, gdzie ludzkość musiała chować się w zamkniętych miastach, żeby przeżyć.

Lubię tematy wampirów, lubię również takie gatunki filmowe, więc Ksiądz przypadł mi do gustu. Sceny walk trochę naciągane, ale nie rażą w oczy swoją kiczowatością ;].

Można spokojnie obejrzeć bez poczucia straty czasu.

• 1 rok później...
Napisano

Tak ogladalem:) dosc ciekawy film z dobra fabula:) Jesli lubisz filmy o wampirach to polecam np

Łowcy wampirów: Los Muertos/ Underworld wszystkie 3 czesci Blade to juz pewnie ogladales oraz kronika mutantow nie opowaida o wampirak ale jest dosc podobna do ksiedza:)

Napisano (edytowane)

Skoro połowica jest zajęta serialami w TVP to ja właśnie zapodałem sobie Księdza, po obejrzeniu podzielę się opinią i edytuje post.

Edytowane przez kOtello
Napisano

oglądałem jakiś czas temu film nie jest zły dość sporo akcji, osobiscie bardzo polecam tak jak Ekos underworld wszystkie czesci blade jest spoko ale czegoś mi tam brakuje w tym filmie zależy jeszcze o której części byśmy rozmawiali ;]

Napisano (edytowane)

Party mysle ze kazda z czesci blade jest w sumie inna i trudno je porownac. Chodz najbardziej co niespodziewane glosuje na mroczna trojce. Najciekawszy scenariusz i wykracza troszke po za 1 i 2. A mowia ze zawsze kolejne czesci sa naciagane mimo to w 3 ukazane jest cos nowego,a akcja nie rozgrywa sie tylko wokol jednego bohatera co stawia ten akurat odcinek w innym swietle:) No i dla mnie na 1 miejscu:)

Edytowane przez Ekos90
Napisano

A mowia ze zawsze kolejne czesci jest naciagane

To nie jest reguła. Mnie trudno byłoby okrelić która część Ojca Chrzestnego jest najlepsza, a co do SF czy Aliens jest gorszy od Alien 1, albo Die Hard, moim zdaniem 3 część jest najciekawsza.

• 3 miesiące temu...