ryba Napisano 20 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam, mam taką propozycję, aby dodać formatowanie danych wprowadzanych w banku, tak aby przechodziły stringi w postaci np "123.456.789" (aktualnie koniecznie trzeba wprowadzać w postaci "123456789"). Poza tym w przypadku kiedy zostawi się jakieś pole puste (np przy wypłacie usunie się deuter i nie wpisze się 0) - też akcja nie przechodzi. Jaki jest tego cel ? Wygoda w grze. Ja osobiście liczę sobie kalkulatorem z ogame tools koszty budowy kilku poziomów w kilku budynkach i kopiuje sobie wyliczone dane które są przedstawiane w formie "human readable" czyli z separatorem co 3 pozycje (123.456.789) - teraz muszę usuwać za każdym razem kropki co jest bardzo uciążliwe, zwłaszcza jak człowiek jest zmęczony i zapomni je usunąć albo przez przypadek usunie jakąś cyfrę i kicha. Jest to bardzo proste i do zrobienia w 10 minut, więc myślę że nie powinno to stanowić problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 20 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam, mam taką propozycję, aby dodać formatowanie danych wprowadzanych w banku, tak aby przechodziły stringi w postaci np "123.456.789" (aktualnie koniecznie trzeba wprowadzać w postaci "123456789"). Poza tym w przypadku kiedy zostawi się jakieś pole puste (np przy wypłacie usunie się deuter i nie wpisze się 0) - też akcja nie przechodzi. Jaki jest tego cel ? Wygoda w grze. Ja osobiście liczę sobie kalkulatorem z ogame tools koszty budowy kilku poziomów w kilku budynkach i kopiuje sobie wyliczone dane które są przedstawiane w formie "human readable" czyli z separatorem co 3 pozycje (123.456.789) - teraz muszę usuwać za każdym razem kropki co jest bardzo uciążliwe, zwłaszcza jak człowiek jest zmęczony i zapomni je usunąć albo przez przypadek usunie jakąś cyfrę i kicha. Jest to bardzo proste i do zrobienia w 10 minut, więc myślę że nie powinno to stanowić problemu Skoro to takie proste to zrób, ja na js się nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 20 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Jest na forum mój kalkulator który nie daje kropek.Ale i tak by się przydało, bo ciężko dostrzec w większych liczbach czy to 500 kkk czy 5kkkk itp. To wpisywania zera też nieraz irytuje jak zapomnę @EDITZa to daje spację xDJedynie flotę dałem bez kropek.. Kosztu obrony i floty też skopiować się nie da... hmm trzeba by go trochę dopracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 20 Września 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Można by nawet dodać odrobinę JSa który by formatował wpisaną ilość zasobów jeszcze przed wysłaniem, załóżmy że gracz wpisze 123456789, to napis w polu po jego opuszczeniu zmieni się automatycznie na 123.456.789 Dobrym motywem też byłyby przyciski np w postaci do przemnażania podanej ilości zasobów o jakieś okrągłe liczby, np wpisujesz 10, wciskasz "Mrd" i 10 zmienia się na 10 miliardów Przydałby się też link w budynkach odsyłający do banku i ustawiający automatycznie wartości w polach na brakującą kwotę do rozpoczęcia budowy. PS. @deusx - nie zauważyłem Twojego posta. Mogę zrobić nawet wszystko co tutaj opisałem Tylko teraz pracuję, wieczorem postukam trochę w klawisze i dam Ci znać co i jak. Aczkolwiek kwestia akceptowania napisów w postaci z kropkami powinna zostać napisana po stronie serwera. W php wystarczy otrzymany z formularza ciąg znaków przepuścić przez coś w stylu preg_replace('/[., ]/g', '', $liczba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 20 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Można by nawet dodać odrobinę JSa który by formatował wpisaną ilość zasobów jeszcze przed wysłaniem, załóżmy że gracz wpisze 123456789, to napis w polu po jego opuszczeniu zmieni się automatycznie na 123.456.789 Dobrym motywem też byłyby przyciski np w postaci do przemnażania podanej ilości zasobów o jakieś okrągłe liczby, np wpisujesz 10, wciskasz "Mrd" i 10 zmienia się na 10 miliardów Przydałby się też link w budynkach odsyłający do banku i ustawiający automatycznie wartości w polach na brakującą kwotę do rozpoczęcia budowy. PS. @deusx - nie zauważyłem Twojego posta. Mogę zrobić nawet wszystko co tutaj opisałem Tylko teraz pracuję, wieczorem postukam trochę w klawisze i dam Ci znać co i jak. Aczkolwiek kwestia akceptowania napisów w postaci z kropkami powinna zostać napisana po stronie serwera. W php wystarczy otrzymany z formularza ciąg znaków przepuścić przez coś w stylu preg_replace('/[., ]/g', '', $liczba). Czekamy na twoją pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 20 Września 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Jednak nie pomogę, kończę tu grać Długo nie zabawiłem no ale trudno się mówi EDITZmieniłem zdanie Jeżeli chcesz żebym pomógł to dobrze byłoby pogadać przez jabbera czy jakieś gg. Daj znać czy jesteś zainteresowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 26 Września 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Multipost bo upuje temat (inaczej nikt tego nie przeczyta ) Z deusem kilka dni temu uzgodniliśmy że moje propozycje będą wprowadzone, ba - nawet z moją pomocą przygotował działającą poprawkę aby można było w banku wpisywać liczby z kropkami, przecinkami czy spacjami. Niestety nie wkleił tego na serwer. Miał też zrobić kilka dni temu linki prowadzące do banku przy budynkach - po kliknięciu których od razu ustawiała się brakująca suma zasobów w banku. Tego też nie zrobił. W związku z tym sam się za to zabiorę, ale oczywiście nie mam dostępu do kodu gry. Będzie to działać pod greasemonkey, za niedługo (jak tylko to napiszę) zaprezentuję w postaci filmiku i kto będzie chciał, będzie się mógł do mnie po to zgłosić Dobra, skończyłem, zamieszczam filmik jak to w praktyce wygląda: http://www.youtube.com/watch?v=iwpm8nqjcFAJak ktoś jest zainteresowany to na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Tak bardzo potrzebne jest to kropkowanie? Co to za problem spojrzeć na surowiec niżej i tylko sobie zera liczyć?No niby jakieś ułatwienie by było z tymi kropeczkami, ale aż tak ważne to chyba nie jest, żeby męczyć tym Dexa od rana do nocy ^.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi