Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z racji tego, że już trochę latek strugam muzyczne pinokie postanowiłem (wreszcie) wyjść z moją twórczością na światło dzienne, a oto tego efekty. Stylowy mashup ale wszystko w konwencji elektroniki i DnB. Zapraszam do słuchania ;)

Chronosphere - Moon

Napisano

Niby jest fajnie ale brakuję " energii " w tym co wg mnie jest najważniejsze w DnB , nie porywa , i linia "melodyczna" jest trochę nudnawa , Spróbuj z trance coś stworzyć wg mnie bardziej będzie ci pasować niż DnB

oczywiście bez urazy , nie mam zamiaru cię obrażać :P

Napisano

Powiem tak: brakuje mi w Abletonie pewnych funkcji jakie miał fruity, natomiast tryliardy efektów milion razy lepszych od fruitego, a przede wszystkim lepsze brzmienie renderingu i łatwy interfejs stawiają abletona bardzo wysoko w klasyfikacji najlepszych kombajnów muzycznych. Mówiąc wprost fruity przy abletonie to taki lamerski programik w którym ustawiasz klocki. Próbowałem jeszcze kiedyś na Reason, Reactor i Cubase, ale jakoś nie odpowiada mi robienie muzy techniką wave, za mało kontroli nad kawałkiem...

Napisano

dla mnie ten utwor idealnie pasowałby do gry cos w stylu samoloty z przyszkosci, wiece jakas sieczka na froncie, palace sie ciała ofiar po spuszczonym pocisku(moze jakas bomba energetycz) z doku statku