gluttony Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Przede wszystkim na wstępie bardzo dziękuje Skunowi za możliwość wstawienia RW (jemu najzwyczajniej się nie chciało) oraz kilku PW po ataku. Co do samej akcji, piękne campienie na moonie, nigdzie nie świeciły się gwiazdki (na plenetach czy to w okolicy). Zebrałem flotę i poleciałem. Po drodze pojawiła się aktywność jakiegoś gracza z BC, który w ACS by mnie rozwalił, więc sprawdziłem szybko skanami, dostałem kontrskana, więc wiedziałem, że na niego na moonie Skuna nie wpadnę. Doleciałem i bum, padłem Szczere gratulacje dobrze przygotowanej pułapki. A teraz coś od siebie, moje małe przemyślenie. Pamiętasz deus jak jakieś 2-3 tygodnie temu wraz z nerielem doszliście do tego, by również zablokować bank, gdy ktoś na ciebie leci? Pewnie nie, bo dalej tego nie zrobiłeś. Skun dostawił z banku 800kk aurek i było po ptokach. Ponad 400 bln deuteru miał w banku... co to za sens jest tej gry? Z tego co pisał Skun, też zamierza kończyć tutaj grę (sprawa surowców za dodatki), więc życzę mu miłego powrotu świata rzeczywistego.Jest to również i moje podziękowanie za wspólną grę przede wszystkim Marcelowi i Xcoolowi. Życzę wam chłopaki jak najlepiej i mam nadzieję, że spotkamy się gdzieś w kosmosie (i obowiązkowo na PIWKU )), gdzie nie będzie takich udziwnień. Droga administracjo, również wam dziękuję za wspólnie spędzony czas, przepraszam za kilka swoich zachowań, nie miejcie urazy.Gratuluję fajnej praktycznie bezbłędnej pod względem technicznym gry, była to przyjemność spędzenia tutaj trochę wolnego czasu. Natomiast również szczerze rozśmiesza mnie wasze podejście do aspektów mechaniki gry, gdzie nie potraficie zrozumieć, że gracze, którzy osiągali naprawdę wiele na ogame czy innych ugamelo podobnych serwerach, nie mają szans przy waszej filozofii dalszego prowadzenia tego serwera.Ludzie, którzy nie grają aktywnie flotą (pytanie czy kiedykolwiek grali tak na porządnie) decydują, żeby utrudnić moonkille, że bank nie wypacza żadnych wyników (co do dodatków i surki za kasę, pisałem kiedyś że to szanuję, że nikt za darmo nie będzie robił), chcą zrobić z tego serwera wytwórnie górników, twierdząc że eco jest najważniejsze. To MY jesteśmy dla WAS a nie WY dla NAS Taka stara zasada. Pozdrawiam serdecznie i czas na BUUUUUUUM Starcie flot z: 24-07-2011 21:07:22. Agresor gluttony Gwiazda Śmierci - 82.800.000 Obrońca SKUN Okręt wojenny - 10.002.000 Statek kolonizacyjny - 1 Recykler - 222.242.116 Sonda szpiegowska - 44.625 Gwiazda Śmierci - 11.003.543 Fleet Slov - 6 Ultra transporter - 67.233.714 Aurora - 902.142.814 Wyrzutnia rakiet - 319.843.377 Lekkie działo laserowe - 307.145.138 Ciężkie działo laserowe - 250.000.000 Działo Gaussa - 142.812 Działo jonowe - 210.661.019 Wyrzutnia plazmy - 241.469 Mała powłoka ochronna - 1 Duża powłoka ochronna - 1 Agresor gluttony Gwiazda Śmierci - 62.743.263 Obrońca SKUN Okręt wojenny - 3.605.341 Gwiazda Śmierci - 11.003.543 Ultra transporter - 40.123.547 Aurora - 902.142.814 Wyrzutnia plazmy - 151.227 Duża powłoka ochronna - 1 Agresor gluttony Gwiazda Śmierci - 41.895.019 Obrońca SKUN Gwiazda Śmierci - 11.003.543 Ultra transporter - 10.634.512 Aurora - 902.142.814 Wyrzutnia plazmy - 44.544 Duża powłoka ochronna - 1 Agresor gluttony Gwiazda Śmierci - 20.006.496 Obrońca SKUN Gwiazda Śmierci - 11.003.543 Aurora - 902.142.814 Wyrzutnia plazmy - 23.220 Duża powłoka ochronna - 1 Agresor gluttony Zniszczony! Obrońca SKUN Gwiazda Śmierci - 11.003.543 Aurora - 902.142.814 Wyrzutnia plazmy - 23.220 Duża powłoka ochronna - 1 Obrońca wygrał bitwę! Agresor stracił 828.000.000.000.000 jednostek.Obrońca stracił 17.932.820.235.600 jednostek.Na tych współrzędnych znajduje się teraz 252.690.610.954.200 Metal i 201.757.106.644.200 Kryształ. Prawdopodobienstwo powstania ksiezyca: 20% (4.544.477.175%) AVE!!! Plus&Minus 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spinrad Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Nie będę się rozpisywał bo znowu dostane warna @gluttony masz 100% racji. Obrońcy graty za refleks. Agresorowi SzO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gluttony Posted July 24, 2011 Author Report Share Posted July 24, 2011 Dodatkowo warto jeszcze zwrócić uwagę na absolutny brak logiki pojawiania się aktywności przy działaniach gracza Kiedyś też to porządnie rozpisałem, że nie ma szans zobaczyć ani jednej aktywności gracza jeżeli cały czas siedzi na moonie, jeżeli wyloguję się z moona z innej planety niż matka, to loguje się tak samo na moona, nie robiąc żadnej aktywności. Oczywiście nie wracając do kwestii, że nie da się poczynić obserwacji celu, chyba że naszym celem jest jakiś niedouczony w zasadach gracz. To jest kolejna niesamowita rzecz, która tak bardzo różni granie od jego usiłowania... Od razu też odpiszę na ewentualne komentarze "wyjadaczy", opóźnianie floty nic by nie dało, jeżeli gracz czeka do ostatnich sekund z teleportem... Obserwując galaktykę stwierdziłem, że nikt się nie podstawi (no chyba że z innej gali), a ewentualną możliwość, tak jak poszło wyżej, odrzuciłem. Na skanie było widać, że aktywka mu się zrobiła wyłącznie przez wpłacenie surowców ze wszystkich planet. Koniec lamentów Kiedyś może dojdziecie do tego, że wasza filozofia gry flotą utrudnia ją całkowicie, a wręcz do niej zniechęca. Jeszcze raz podkreślę, nie chodzi mi o surowce za dodatki... Chodzi mi o samą ideę banku, gdzie na piedestale są ważniejsi górnicy niż ci, którzy chcą grać aktywnie. Jak dojdziecie wszędzie do 99 lvl kopalni, zapewne wtedy postawicie flotkę... Tyle że wtedy nie będzie to absolutnie żadna zabawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-marcel- Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 No szkoda mordeczko że się rozwaliłeś ale pisałem Ci że Skun ma dużo surki w banku i można sie nadziać ;/ druga sprawa : Starcie flot z: 24-07-2011 21:07:22. trzeba było puścić atak tak żeby był chwile po przeliczniu statystyk wtedy byś wiedział więcej Gratki Skun udanej podstawki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chesiu91 Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Ładnie umoczone gwiazdki Co do banków to wg. mnie każda planeta powinna mieć swój oddzielny bank (wtedy bynajmniej górnicy może zaczną stawiać te ut a wtedy jest co farmić) Powodzenia w realu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cycu Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Jedna wpadka i adios ? mięczak Graty obrony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest I_Will_Never_Forget Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Sya gluttony.Posiedziałeś kilka tygodni, dostałeś złoma i odchodzisz... Nie będę pisał kogo to zachowanie, ale na pewno nie fightera czy dobrego gracza.Ale cieszę się z tego bo byłeś arogancki, chamski i bezczelny.Nie trawię takich ludzi, bo szacunek należy mieć do każdego... ty tego nie potrafiłeś zrozumieć.Przykładem było naśmiewanie się z mniej zarabiających... kto był ten wie.Było jeszcze wiele sytacji w której potrafiłeś obrazić ludzi bez powodu.Co do techniki gry to nie miejsce na takie dyskusje i nie sadzę, że odejście 2 osób da jakiś impuls administracji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gluttony Posted July 27, 2011 Author Report Share Posted July 27, 2011 ech wilczku, z wielkim zaciekawieniem będę czekał na twoje poczynania jak pisałem, złom wyłącznie przez bank, inaczej by się to odbyło gdyby chociaż była blokada korzystania z banku.ale ty wiesz lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cycu Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 No i co z tego że przez bank Ty masz prawo go atakować a on ma sie tylko na to patrzeć jak go niszczysz ? <_>Twój wybór twoja strata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plus&Minus Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Jedna zasada... BC to legenda więc nie wiem na co wgl sie pokosiłeś Gratki podstawki sojusznikowi a agresorowi rozwagi i by juz nie pokazywał jaką to on lamą nie jest lecz by sie wziął za siebie odbudował i próbował pomścić gwizdki Co do banku nie jestem za twoją tezą. Ekonomi takze tutaj grają i nigdy nie dostaniesz w glosowaniu ich glosy w sprawie jakich kol wiek zmian co do banku i tak stracili zbyt wiele po usunięciu banku sojuszowego. Po prostu tak jak już ci nie jeden napisał ty masz prawo atakować to dlaczego obrońca nie ma prawa sie bronic ? hehe no ale coz. PS są ugamele podobne do OGAM bez BANKU itp wiedz dlaczego nie pograsz tam tylko grasz na OGAM i sam chcesz zmusić ponad 500 graczy do twojej decyzji ? nie ma tak dobrze Jeszcze raz gratki sojusznikowi a obrońcy naprawdę... odbuduj sie i wracaj do gry a nie plączesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts