gluttony Napisano 20 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Kiedyś deus pisałeś jakie są szanse na znalezienie tej koloni +462Podałeś że statystycznie 1/100 powinna taka wyjść (czy jakoś tak).Kurcze już latam i latam na 5/6 slotów i nic... zawsze 14 pozycja (chyba że na 14tej pozycji nie można znaleźć tej planetki...) Tak więc proszę o info i może jakieś rady (oprócz cierpliwości:P) co tu zrobić albo jakie są matematyczne szanse na znalezienie tej +462 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 20 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość Taka rada ode mnie. Ja trafiłem 3x 462. Więc szanse są. poz.14Pisał Deusx, że max jest 467 ale więcej jak 462 nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gluttony Napisano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 No taaa... ale jak wygląda ten wzór? jakby deus sprawdził to ponad 100 prób już machnąłem tylko by zrobić to zadanie i dalej nic.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaqqaz Napisano 20 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 A to nie jest tak, że na każdej pozycji losuje liczbę z zakresu danej planety X - Y i wylosowaną liczbę przypisuje się ilości pól ?Typu:pozycja 1 losuje 40-200pozycja 14 losuje 80-500 ?Wydaje mi się to najbardziej prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 20 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Jest konkretny wzór zależy od wielu czynników, jest również element losowania. Podam go w wolnym terminie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gluttony Napisano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 deus, napiszę prościej ile jeszcze mam tych kolonów wysłać by zrobić to zadanie, bo zwariować idzie z kasowaniem nieużytków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 20 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Gluttony można chyba pominąć zadanie 462. Ale nie pomijaj, warto się pomęczyć. Ja wysłałem w sumie kilka k prób. Możesz to potraktować jak farming. Dobry farming, bo nagroda wynagrodzi trud.Są osoby, którym udało się po jednej z pierwszych prób. Ale to tak jak z ciążą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gluttony Napisano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 kurcze już poszło ponad 300 prób i 3 razy chwyciłem 459 pól... a raz nawet 65 i 68 pól na 14 pozycji....nawet 460 nie dostałem... naprawdę zwariować idzie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 21 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 deus, napiszę prościej ile jeszcze mam tych kolonów wysłać by zrobić to zadanie, bo zwariować idzie z kasowaniem nieużytków I za pierwszym razem można trafić, trzeba mieć po prostu szczęście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gluttony Napisano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 no tak jak w totka, natomiast napisałeś że podasz wzory i od czego zależą wielkości kolonii robiąc już ponad 400 kolonizacji więcej razy trafiałem na skrajnie najniższe kolonie czyli od 60 do 70 pól... 4 razy miałem 459 i raz 460więc znalezienie kolonii 462+ jest niesamowicie trudno trafić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cycu Napisano 21 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 E tam żadna filozofia, ja trafiłem za drugim razem na pozycji 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gluttony Napisano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 no to graty miałeś fartaja dobijam do 500 próby i nic edit:w końcu się udało, ale nie powiem, bo następne zadanie jest totalnie bez sensu ciekawa jaka nagroda bo na wydanie jest jakieś 150bln deu tak więc dla reszty graczy, mi zeszło około 600 prób, powodzenia życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rastex Napisano 28 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 W jednym z zadań trzeba zasiedlić kolonie z 462 polami?Uff...jak dobrze bo akurat mam jedna z dokładnie 462 xDOgólnie to jak na razie mam 5 kolonii a miałem jakieś 50-70 prób zasiedlenia i jakoś się trafiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonea Napisano 2 Sierpnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Chciałbym ponowić prośbę o wzory kolonizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi