Galaxi Napisano 7 Czerwca 2011 Zgłoszenie Napisano 7 Czerwca 2011 http://www.vpd.fi/kuvat/pc_europa_universalis_iii_kansi.jpg Europa Universalis III – to wydana w 2007 roku przez firmę Paradox Interactive gra komputerowa przenosząca gracza w lata 1453-1789. Gra pozwala na zaawansowane zarządzanie państwem w okresie nowożytnym. Rozpoczynając grę wybieramy dowolną datę z przedziału czasowego. W trakcie jej ustalenia mechanizm gry analizuje pliki historyczne oraz aktualizuje mapę, aby wszelkie zmiany granic lub dotyczące nowych państw zostały uwzględnione. W porównaniu do innych gier studia Paradox, Europę Universalis III wyróżnia bardzo przejrzysty interfejs. W czasie rozgrywki można korzystać z "Księgi Statystyk", która zapewnia ogromną ilość informacji na temat państwa, wojska, sytuacji dyplomatycznej itd.Wikipedia.pl 3 część jest dłuższa i moim zdaniem poprawiona. Świetna gra nie mogę się od niej oderwać. Można się nauczyć nieco historii i geografii. Największą przyjemność sprawia mi podbijanie Rosji i mszczenie się za to co nam kiedyś zrobili .Postaram zrobić screeny z gry i ukazać to co podbiłem naszym krajem. Zachęcam do grania i podbijania Europy i nie tylko .
Rekomendowane odpowiedzi