Skocz do zawartości

Nowości w sklepie  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pomysł jest ...

• dobry
    • kiepski
    • niezły ale z pewnymi zastrzeżeniami

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witojcie, mam taki pomysł żeby porządnie urozmaicić sklep do wejścia uni 5.

- /5 dodatków/ małe powiększenie średnicy księżyca (+500) [dostępne poniżej wielkości 8001]

- /15 dodatków/ duże powiększenie średnicy księżyca (+1000) [dostępne poniżej wielkości 7001]

' mogą się kumulować jeśli spełnią warunki ale z możliwością jednokrotnego użycia na danym moonie'

- /5 dodatków/ zmniejszenie szansy na spotkanie piratów w ekspedycji przez tydzień o 5%

- /1 dodatek/ dodanie 1 poziomu nanitów na wybranym księżycu księżycu (max 3)

- /3 dodatki/ zwiększenie zasięgu RMP o 10 układów (max 5)

- /5 dodatków/ zmniejszenie spalania wszystkich statków o 30% na 7 dni (mógłby to być oficer)

- /4 dodatki/ utworzenie powłoki ochronnej wokół księżyca zapewniającej ochronę przed 1.000.000 GŚ (na złośliwych ''noobków'')

I nieco trudniejsze do zrealizowania:

- rozbudowana płatna demontownia:

1) 1 dodatek za demontaż floty/obrony o wartości poniżej 100 bln metalu

2) 10 dodatków za flotę dowolnej wielkości

3) poniżej 1 bln metalu za darmo

// Żeby nie doszło do użycia wielokrotnego za darmo należy nałożyć ograniczenie - 1 demontaż na godzinę oraz opcja 2 dostępna co 24h

- Szybka próba moonowa. Czasami nie ma czasu na szukanie kumpli by nam moona zrobili. Ten bajer umożliwi zrobienie próby moonowej od piratów z pozycji 16 w układzie powiedzmy czas lotu minuta, oczywiście na 20%. Koszt 5 dodatków za 1 próbę.

- pakiet startowy 10 dodatków na surowce. Tak jak teraz z tą różnicą, że jednorazowo. Na start da nieco szybszy rozwój, jednocześnie nie szkodząc innym poprzez tworzenie mega flot. Oczywiście aktywne tak z tydzień po włączeniu u5, chyba wiadomo dlaczego :P

Uważam, że to mogłoby dać niezbędny przychód mimo usunięcia surowców. Oczywiście ceny obliczone - nie losowe oraz z uwzględnieniem, że i tam będą promocje.

Deus jeszcze zgody na te propozycję nie wyraził ale i tak przyda się opinia graczy. (sam go przecież nie namówię ;))

PS: Mój tysięczny post ! :D

Napisano

Neriel jezeli o mnie chodzi ma to sens to co przedstawiłeś oczywiście enie ze wszystkim się zgadzam na 100% ale większość jest ok no i oczywiście brak możliwości zakupu surki za dodatki ;)

Napisano

Ale miło by było jakby osoby wybierające ostatnią opcję napisały z czym się nie zgadzają, bo w takiej sytuacji nie mam pojęcia co ew. zmienić :P

Napisano

Pomysł jest dobry, ale widzę w nim kilka rzeczy, które gryzą mnie w oczy.

- /5 dodatków/ małe powiększenie średnicy księżyca (+500) [dostępne poniżej wielkości 8001]

- /15 dodatków/ duże powiększenie średnicy księżyca (+1000) [dostępne poniżej wielkości 7001]

Uważam, że to powinno zostać ograniczone (ilość wykupień/księżyc). Patrząc po możliwościach finansowych graczy znajdzie się zapewne paru takich, którzy postawią księżyce nie do ruszenia. Dodajemy do tego jeszcze pomysł z zależnością pozycji od wielkości moona/planety i będziemy mieć zarówno wielkie planety jak i księżyce u tych "bogatszych".

Kolejna rzecz, która powinna mieć ograniczenie nie w postaci dodatków, a ilości. Do wersji za darmo proponujesz 1/h. Dla wartości poniżej 1 bln metki może być, są to w końcu grosze, jednakże dla tych wartości powyżej przedział czasowy powinien być zdecydowanie dłuższy.

Powiedz mi Neriel, chodzi Ci tutaj o demontaż floty bez strat (a ta demontowania z 30% strat będzie dalej dostępna), czy mówisz tutaj o całkowitym sprywatyzowaniu demontowni? :D

- Szybka próba moonowa. Czasami nie ma czasu na szukanie kumpli by nam moona zrobili. Ten bajer umożliwi zrobienie próby moonowej od piratów z pozycji 16 w układzie powiedzmy czas lotu minuta, oczywiście na 20%. Koszt 1 dodatek za 1 próbę.

Obecnie moony powstają średnio po 3-5 próbach (nie są to dane statystyczne, raczej doświadczenie). Załatwienie sobie moona w 5 minut za 5 dodatków to dobry interes, a nie powinien taki być. Znowu wywyższamy graczy bardziej rozrzutnych.

Wypadałoby wprowadzić również i tutaj jakieś ograniczenie (np. 10 prób/24h). W ciągu doby można zniszczyć 4 moony, więc nie powinno być tych prób więcej. Przy obecnej tendencji 3-5 ataków daje to Nam 2-3 moony na dobę, czyli zostawia jednak cień szansy na utratę floty i tak właśnie powinno być.

Ufff :P

Napisano

No co ty Kicha spokojnie... oczywiście że to jest jednorazowe na 1 księżyc. chodzi tylko o powiększenie jakiegoś małego moona o np. 1000 pól czy coś w tym stylu.

O demontowni mówię tej samej. Płacimy za sam dostęp do demontowni, a jeśli uważasz że i te większe floty powinny poczekać.. proszę bardzo możemy dać 24h czekania przy tych do 100 bln metki

Co do automatycznych prób... nie wiem czy to by było w ogóle możliwe ^^ Ogólnie już w tym momencie nie wiedziałem co wymyślić xD

Ok, wprowadzam poprawki w 1 poście

@Sandra, o ilość pracy deusa trzeba pytać, bo on robi wszystko ale myślę, że nawet jeśli będzie ciężko to na pewno warto.

Napisano

Wszystkie opcję można zrobić w parę chwil, poza jedną:

- /4 dodatki/ utworzenie powłoki ochronnej wokół księżyca zapewniającej ochronę przed 1.000.000 GŚ (na złośliwych ''noobków'')

Tutaj chodzi o misję niszcz czy o atakuj ? Chodzi o same GŚ czy o flotę wartości miliona GŚ ( w przypadku atakuj).

Flota ma być Niszczona w przypadku atakuj / niszcz czy ma być blokada wysłania?

Napisano

Dam głowę, że chodzi o same niszczenie. I nie o blokadę wysłania, ale przy misji niszcz symulowania niszczenia księżyca przy ilości wysłanych GŚ normalnie z tym, że odejmuje się 1kk z ilości wysłanych gwiazd.

Przykład:

Wysyła 2kk GŚ na niszczenie i symuluje jakby wyłał tylko 1kk GŚ na niszczenie.

Napisano

pomysł dobry:)

Ja mam jeden dodatkowy punkt.

pakiet 40 000 000 000 000 surowców po np. 199 dodatków (taka promocja :D) bądź po 200 normalnie.o z tym sie jak najbardziej zgadzam taka opcja mi pasuje i to bardzo :P

a tak poza tym to dodal bym zakup auror i bylo by pieknie

EDIT by Kicha: Nie dubluj postów

Napisano

To z GŚ to w sumie jak Tobie łatwiej tak zrób. Chodzi tylko o to, żeby uniemożliwić jakąkolwiek próbę niszczenia księżyca mając poniżej 1 kk GŚ.

Ja to widziałem tak, że po prostu tak jak teraz bunkier się dodaje przez dodatki tak dodać jakąś powłokę ochronną nie przepuszczającą floty o sile 1 kk GŚ.

To by było tak ok. 125.000.000.000 siły powłoki ochronnej (tej która się regeneruje co rundę - nie opancerzenia)

Wiem, że dużo, ale w końcu musi utrzymać aż 1.000.000 GŚ ;)

Zrobić nową powłokę to jakieś 15 min.. jakby trzeba było to skołuję grafikę jakąś.

@EDIT

Powłoka księżycowa również mogłaby dzielić się na małą i dużą - mała 500 k GŚ, duża 2 kk GŚ

Mała (jedna jaką kto woli)

http://img808.imageshack.us/img808/2821/powloka4.png

http://img4.imageshack.us/img4/1020/powloka3.png

I duża

http://img215.imageshack.us/img215/2001/powloka2.png

Napisano

Spoko, ten temat właśnie po to powstał ;)

A brak handlarza myślę, że zastąpiłby dział na forum do handlu.. ale gdyby handlarz był tani a ludzi z 5x więcej to po trochu by się uzbierało te "miliony" ;D

Napisano

A brak handlarza myślę, że zastąpiłby dział na forum do handlu..

Hmm... A ja tam uważam że po usunięciu handlarza zaczęły by się dodatkowe kombinowania, mega pushe itd.

SGO mieli by roboty jak lodu :P

Napisano

Też uważam że były by kombinacie i masa banów za niezgłoszone transporty , a moja propozycja jest taka zeby nie było banku kontowego. Żeby można było spałacić surke na jedną planete ale trzeba by było tego troche pilnować.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Pierwsza część podoba mi się bardzo, w drugiej z tymi moonami i rozbiórkami namieszane. Demontowni nie rozumiem, a próba moonowa z 16 pozycji jest no... dosć trudna do napisania w skrypcie.

Napisano

Oj tam oj tam.. Becku, o trudności się nie martw - Ty tego pisać raczej nie będziesz ;)

Czego tam w demontowni nie rozumiesz.. po prostu zależnie od wielkości floty będzie trzeba więcej dodatków. Te najmniejsze będą dozwolone bez limitów.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Chciałbym odświeżyć ten temat bo nie został wprowadzony w życie, a z tego co tu wyczytałem to całkiem dobre pomysły miał Neriel...

Co do tematu to powinno zostać wprowadzone:

-/5 dodatków/ małe powiększenie średnicy księżyca (+500) [dostępne poniżej wielkości 8001]

' mogą się kumulować jeśli spełnią warunki ale z możliwością jednokrotnego użycia na danym moonie'

- /1 dodatek/ dodanie 1 poziomu nanitów na wybranym księżycu księżycu (max 3)

- /3 dodatki/ zwiększenie zasięgu RMP o 10 układów (max 5)

- rozbudowana płatna demontownia:

// Żeby nie doszło do użycia wielokrotnego za darmo należy nałożyć ograniczenie - 1 demontaż na godzinę oraz opcja 2 dostępna co 24h

- Szybka próba moonowa. Czasami nie ma czasu na szukanie kumpli by nam moona zrobili. Ten bajer umożliwi zrobienie próby moonowej od piratów z pozycji 16 w układzie powiedzmy czas lotu minuta, oczywiście na 20%. Koszt 5 dodatków za 1 próbę.

Te pomysły są bardzo ciekawe.

Nie wiem dlaczego ten temat poszedł w zapomnienie.

Napisano

No... jest... a co może mamy im płacić? Albo dać za free? Powinieneś wiedzieć co na dzień dzisiejszy można dostać za free ;D

Nawet nie skrytykowałeś tylko stwierdziłeś ot tak to co oczywiste ^^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.