tygrys55 Napisano 7 Maja 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 problem polega na czasie gry wysyłania floty a między czasem faląjak chce się ustawić według fali zawsze jest różnica czasowa i to duża jak by szło to naprawić był bym bardzo wdzięczny bo niedawno flota rubego 95.000.000 gs przeszła mi koło nosa nie chciałbym 2 takiej niespodzianki bo bym chyba nie wytrzymało tego a jak uni 5 ma tak działać, to cię skargami zasypią bo jak tu grać ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 8 Maja 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Jak jakoś różnicy nie widzę, zależy co masz na myśli wytyczając poszczególne czasy. Jeżeli nasza flota ma wylądować o godzinie 11:00 i w podglądzie jest czas 10:59 to flota wyląduje równo za minutę (+,- 3 sek).W zakładce flota czas przy wysyłaniu floty pobierany jest z naszego komputera, więc jeżeli nie masz synchronizacji to nie wyślesz równo floty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys55 Napisano 8 Maja 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Bez sensu ja mam czas zsynchronizowany automatycznie według położenia mojego nawet nie wiem jak ma ustawić czas według ogam.net ;> ? moim zdaniem czas powinien być według czasu ogam a nie jedno według ogam a drugi nasz czas :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 8 Maja 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Czas można synchronizować ręcznie... Albo ewentualnie można się tak umówić, że czas ogam będzie synchronizowany z czasem jakiegoś serwera czasu Podwójne kliknięcie na zegar windowsa -> Czas z internetuDo Serwera wpisujemy "time.nist.gov" i klikamy "Aktualizuj teraz" Czas zsynchronizowany.. Jakby tak na ogame synchronizować to powinny być identyczne czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys55 Napisano 8 Maja 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Podwójne kliknięcie na zegar windowsa -> Czas z internetuDo Serwera wpisujemy time. tak mam i mam inny czas niż ogam.net ino nie wiem jak dokładnie ustawić czas z naszym serwerem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 8 Maja 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 ............... Nie przechodź do zakładki "Czas internetu" tylko sobie wpisz godzinę taką jaką masz na ogam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 8 Maja 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 ............... Nie przechodź do zakładki "Czas internetu" tylko sobie wpisz godzinę taką jaką masz na ogam.. A dokładniej czas w zegarku windows sobie ustaw taki, jaki jest w podglądzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys55 Napisano 9 Maja 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 A dokładniej czas w zegarku windows sobie ustaw taki, jaki jest w podglądzie. a jak to zrobić? nie widać w podglądzie jak lecą sekundy zeby porównać z zegarem komputerowym chce to zrobić +/- max 2 sekundy żeby takich niespodzianek nie było wie ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 9 Maja 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Bardziej nie da się wytłumaczyć. Jeśli 3x się powtórzyło i nadal nie rozumiesz to albo nie próbowałeś albo pierwszy raz w życiu nastawiasz zegarek.. u mnie lecą sekundy.. Zsynchronizuję sobie zobaczymy czy po 24 godzinach przypadkiem nie zrobią się jakieś różnice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys55 Napisano 11 Maja 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 neriel nie rozumieliśmy się na początku ale na gg wyjaśnionez neriela obliczeń i doświadczeń wynika że czyli tak raz dziennie trzeba by synchronizować z grą i co 2h z serwerem więc Deusx nie będzie prościej jak ty pokombinujesz? bo czasem mam kilka minut na przerzucenie statków wysłanie floty ustawki recków ustawienie i dotego ten czas dochodzi trzeba sie bawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 24 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Sprawdźcie proszę, czy na nowym serwerze również czas się różni czy już jest stały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi