Kicha Napisano 10 Marca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 http://1.fwcdn.pl/po/05/86/610586/7362286.3.jpg?l=1299469306000 reżyseria: Jarosław Szmidtscenariusz: Jarosław Szmidt,Mariusz Wituskipremiera: 11 marca 2011 (Polska) 2011-03-11produkcja: Polskagatunek: Dokumentalny "Jan Paweł II. Szukałem Was..." to pełnometrażowy film dokumentalny o życiu i przesłaniu, jakie pozostawił po sobie Jan Paweł II. Film ukazuje jego wyjątkowe miejsce w historii kościoła i świata oraz to, jak jego niezwykła osobowość, naturalność, otwartość i poczucie humoru łączyły ludzi na wszystkich kontynentach, niezależnie od ich statusu społecznego, wieku, wyznawanych wartości czy religii. Karol Wojtyła to człowiek, z którego Nasz naród powinien być dumny po wieczność. Jeden z najwybitniejszych ludzi stąpających po ziemi. Papież Polak umarł ponad 5 lat temu (dokładnie 2. kwietnia 2005 roku), a mimo to filmy o nim dalej wzruszają.Pan Paweł II Szukałem Was to dokument dotyczący życia Papieża, jak również cudów, niezwykłych dokonań, a przy tym ogromnej skromności tego człowieka z Wadowic. Uważam, że każdy powinien to obejrzeć. Mam również cichą nadzieję, że szybka ukaże się ten dokument w telewizji, żeby szersze grono odbiorców mogło się z nim zaznajomić.Trzeba odświeżać pamięć, nie powinniśmy o Nim zapominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebi Napisano 11 Marca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Kicha masz racje ale moim zdaniem film przejdzie najpierw wszystkie kina dopiero ukaże się w telewizji(Czyli moim zdaniem najwczesniej za jakis rok) każdy chce zarobic:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi