matik3652 Napisano 2 Marca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Jak sądzicie człowiek z kulą w głowie mógłby przeżyć tydzień?Bo wg. mnie owszem zależy z jakiej odległości strzelano bo kula może się zatrzymać w głowie z powodu małej siły ale jest jeszcze te kilka gram ołowiu prawda więc może ktoś się kiedyś tym interesował i się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys55 Napisano 2 Marca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 To ja ci lepszy przypadek napiszę pewien człowiek żył w głowie złamanym nożem 2lata i o tym nie wiedział!! i top nie mały kawałek był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik3652 Napisano 2 Marca 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 No nieźle ale Chuck by go wyjął i kopnął z pół obrotu.A tak na serio nóż mógłby być w czaszce nie za głeboko bo sie nie będzie ruszał a kula może "iść" dalej w głąb łebka poszkodowanego i w końcu pac dotknie mózgu i człowiek zacznie się słuchać serca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-NightGhoust- Napisano 2 Marca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 matik, zadałeś bardzo ogólne pytanieczy ktoś przeżyje z kulką w głowie zależy od bardzo wielu rzeczy.....którędy kula weszła, jakie części mózgu stały na jej drodze, co uszkodziła, w którą półkulę trafiła, jakie i za co odpowiedzialne ośrodki uszkodziła itp itd.... 10 lat pracowałam na bloku operacyjnym Neurochirurgii i Neurotraumatologii więc temat znam dosyć dobrze w ciągu tylu lat pracy widziałam takie rzeczy, ze nawet się Astronomom nie śniłopobieranie narządów do przeszczepu, kulki w głowie, kawałek kamienia szlifierskiego w mózgu, 20cm drewniany kołek wbity w mózg przez oczodół, odcięta głowa przez tarczę z pilarki, nie wspominając o wszelakich guzach mózgu.....eh długo i dużo wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik3652 Napisano 3 Marca 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Same miłe rzeczy kobiety nie mogą być chirurgami niestety albo są jakimiś wyjątkami większość boi się krwi ^^.Mnie operowała kobieta wszczepiała mi coś nie powiem co () i po miesiącu było wyjmowane bo źle wszyła.Zdjęć blizn nie będe wstawiał nie proście o to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-NightGhoust- Napisano 3 Marca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 implant rekonstruujący kość?cięcie zależy od lokalizacji rany.....albo od ucha do ucha [przez czubek głowy] albo od linii nad czołem do ucha [ po łuku cos na styl litery C] no chyba że rana jest z tyłu głowy ale zapewne cięcie jest w formie ''klapki'' U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik3652 Napisano 3 Marca 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Nie zgadłaś powiem tylko, że mam hemofilie może się domyślisz.A to była klatka piersiowa nie "mordka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi