matik3652 Napisano 2 Marca 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Marca 2011 Jak sądzicie człowiek z kulą w głowie mógłby przeżyć tydzień?Bo wg. mnie owszem zależy z jakiej odległości strzelano bo kula może się zatrzymać w głowie z powodu małej siły ale jest jeszcze te kilka gram ołowiu prawda więc może ktoś się kiedyś tym interesował i się wypowie. Cytuj
tygrys55 Napisano 2 Marca 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Marca 2011 To ja ci lepszy przypadek napiszę pewien człowiek żył w głowie złamanym nożem 2lata i o tym nie wiedział!! i top nie mały kawałek był Cytuj
matik3652 Napisano 2 Marca 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Marca 2011 No nieźle ale Chuck by go wyjął i kopnął z pół obrotu.A tak na serio nóż mógłby być w czaszce nie za głeboko bo sie nie będzie ruszał a kula może "iść" dalej w głąb łebka poszkodowanego i w końcu pac dotknie mózgu i człowiek zacznie się słuchać serca . Cytuj
-NightGhoust- Napisano 2 Marca 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Marca 2011 matik, zadałeś bardzo ogólne pytanieczy ktoś przeżyje z kulką w głowie zależy od bardzo wielu rzeczy.....którędy kula weszła, jakie części mózgu stały na jej drodze, co uszkodziła, w którą półkulę trafiła, jakie i za co odpowiedzialne ośrodki uszkodziła itp itd.... 10 lat pracowałam na bloku operacyjnym Neurochirurgii i Neurotraumatologii więc temat znam dosyć dobrze w ciągu tylu lat pracy widziałam takie rzeczy, ze nawet się Astronomom nie śniłopobieranie narządów do przeszczepu, kulki w głowie, kawałek kamienia szlifierskiego w mózgu, 20cm drewniany kołek wbity w mózg przez oczodół, odcięta głowa przez tarczę z pilarki, nie wspominając o wszelakich guzach mózgu.....eh długo i dużo wymieniać Cytuj
matik3652 Napisano 3 Marca 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2011 Same miłe rzeczy kobiety nie mogą być chirurgami niestety albo są jakimiś wyjątkami większość boi się krwi ^^.Mnie operowała kobieta wszczepiała mi coś nie powiem co () i po miesiącu było wyjmowane bo źle wszyła.Zdjęć blizn nie będe wstawiał nie proście o to . Cytuj
-NightGhoust- Napisano 3 Marca 2011 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2011 implant rekonstruujący kość?cięcie zależy od lokalizacji rany.....albo od ucha do ucha [przez czubek głowy] albo od linii nad czołem do ucha [ po łuku cos na styl litery C] no chyba że rana jest z tyłu głowy ale zapewne cięcie jest w formie ''klapki'' U Cytuj
matik3652 Napisano 3 Marca 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2011 Nie zgadłaś powiem tylko, że mam hemofilie może się domyślisz.A to była klatka piersiowa nie "mordka" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi