Kicha Napisano 19 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 http://1.fwcdn.pl/po/75/46/537546/7348109.3.jpg?l=1292325991000 reżyseria: Cezary Pazurascenariusz: Lesław Kaźmierczakpremiera: 6 stycznia 2011 (Polska) 2011-01-06 6 stycznia 2011 (Świat) 2011-01-06produkcja: Polskagatunek: Komedia kryminalna Świat dużych pieniędzy, przebiegłych mafiozów, cwanych policjantów i przystojnych gangsterów, a w tym świecie: błyskotliwy Max (Małaszyński), jego narwany brat Gula (Lewandowski), zabójcza Majka (Socha), dwie tajemnicze walizki i hektolitry sztucznej krwi, których nie powstydziłby się mistrz Tarantino. Cezarego Pazure wszyscy chyba znają, wielu lubi, ja osobiście przepadam.Genialny aktor komediowy, komik. Jest to jego pierwszy film, czy udany ? Zależy kto, na co się nastawiał.Zacznijmy od tego, że jest to film polski, a więc polskie realia bardzo dały o sobie znać. Film nie jest górnolotny, nie powala, ale też nie żenuje. Nastawiłem się na komedię z gangsterskimi wstawkami akcji i tak też właśnie było. Śmiechu sporo, rzucania mięsem niestety też. Jednakże umówmy się - jest to film gangsterski, a prawdziwi gangsterzy nie bawią się w poprawną polszczyznę.Jedyne co, to aktorzy mi tam troszkę nie pasowali. Niektórzy znani są z typowych komedii i z takimi też są utożsamiani, więc w roli mafioza budzili mieszane uczucia. Mam nadzieję, że film doczeka się upublicznienia przez jakąś komercjalną stację i szersze grono widzów będzie go mogło obejrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChRoScIk Napisano 19 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Juz go ogladalem wiec jak najbardziej polecam ! Udal sie jak na 1 jego film ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi