Kicha Napisano 7 Stycznia 2011 Zgłoszenie Napisano 7 Stycznia 2011 http://i10.tinypic.com/67rmvzs.jpg Osoby, które pamiętają Contre z czasów Pegazusa zapewne zainteresują się również wersją konsolową. Chociaż gra nie ma już takiego klimatu, nie można jej niczego zarzucić.Do wcześniejszych płaszczyzn walki dochodzi jeszcze jedna - przestrzeń. Przez to przejście bezpośrednio z Pegazusowskiej Contry może być trudniejsze. Jednakże po paru razach można szybko wskoczyć na właściwe tory. Można wybrać trzy rodzaje broni, z której każda ma trzy rodzaje strzałów. Wybór niezbyt duży, ale na wymagania gry wystarczający.Grafika niczego sobie. Napisałem, że grze nie można niczego zarzucić ... a jednak można - JEST ZDECYDOWANIE ZA KRÓTKA !Do przejścia mamy zaledwie cztery misje. Każda z misji ma zaledwie kilka poziomów. Co jakiś czas przewija się większy potwór do zniszczenia. Daje to Nam jakieś 2 godziny frajdy, ale tutaj nie można patrzeć na ilość ! Gra daje możliwość grania na dwóch, co daje nieocenioną radochę z każdej minuty grania . Moim zdaniem pozycja obowiązkowa, chociażby przez sentyment do starych czasów. Cytuj
matik3652 Napisano 8 Stycznia 2011 Zgłoszenie Napisano 8 Stycznia 2011 Na pegazusie grało się w to 6h dziennie i z kolegami :], aż się łezka w oku kręci Cytuj
Darth Misiek Napisano 8 Stycznia 2011 Zgłoszenie Napisano 8 Stycznia 2011 Podepnę się Kicha pod Twój temat, bo ten mało od niego odbiega Przyznam szczerze, że w Neo Contra nie miałem okazji grać, jednakże swego czasu grałem na konsoli w Contra: Shattered Soldier Reviewhttp://jogaste.com.br/web/caixa/contra-shattered-soldier-ps2.jpg Grafika nie jest może zachwycająca, ale jednak nie o to tu chodzi Gra ma w sobie to coś, również ze względu na fakt, że jest w 2D co mi do Contry bardzo pasuje. O ile dobrze pamiętam tu również do wyboru mamy 3 bronie, przy czym przytrzymując 'kółko' o ile dobrze pamiętam strzelało się 'specialem' danej broni. Jednak tu również pojawia się fakt (tak jak w przypadku Neo Contry), że jest zdecydowanie za krótka. Podsumowując gra klimat ma, chociaż jest za krótka, ale gra w trybie multiplayer jest czymś co cenię w tej grze. Jeśli ktoś tęskni za starymi grami, to również polecam tą gierkę jako obowiązkową pozycję. Ocena: 6,5/10 (Musiałem trochę odjąć jej za grafikę i za zbyt szybki end) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi