piotras32 Napisano 29 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Witam, gram na u3 i zauważyłem że praktycznie w ogóle gracze nie mają flot - ma ją może 10-20 graczy (nie mówię o flocie rzędu 100 gś czy 900.000 ow) Pomysł mam taki, żeby w jakiś sposób zachęcić wszystkich graczy do robienia flot. więcej flot = więcej walk = ciekawsza gra. Teraz zostaje problem w jaki sposób zachęcić graczy do robienia flot. Pomysłów mam wiele, proszę jednak aby inni też rzucali swoje pomysły: Np: każdy 1 kk kk wydany na flotę = 1 dodatek (dla graczy z punktami Albo np. jeśli punkty za flotę przekraczają 25% wszystkich punktów to wydobycie zwiększa się o 10% itp. Generalnie rozsądną zachętę trzeba by przedyskutować ale generalnie moja koncepcja polega na tym aby w jakiś sposób zachęcić graczy do robienia flot aby ciekawiej się grało a uniwersa nie umierały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 29 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Wydam dziennie 10 bln z EKO i mam 10 dodatków - zdemontuję flotę otrzymam 7 bln i znowu flota i mam już 17 dodatków - kolejny demontaż floty i mam 5 bln.. na flotę i mam 22 dodatki i w ten sposób za dodatki kupuję 31 bln metki którą przeznaczam na flotę i powiększam swój zysk bez końca xD Dajesz propozycję to daj propozycję, a nie pierwsze co na myśl przyjdzie i inni niech myślą..Poza tym admin na pewno nie zgodzi się na dodatki :> Problemem nie jestem to, że nie chcą mieć floty.. po prostu jest mało ludzi i ciężko w ponad 5.000 układach znaleźć te ~50 osób posiadających flotę.Inną przyczyną jest czas - gra jest przyspieszona.. w OGame mamy 1h czasu na zauważenie ataku.. tutaj jakieś 30s.Kolejną sprawą jest niszczenie moona - zrobić moona można tego samego dnia co zaczęło się grę i tak samo szybko stracić. W OGame utrata moona nie spotyka gracza nawet przez kilka miesięcy więc tak to już jest z naszą prędkością.. nic nie da się zrobić @DOWNNo za ST i SJ byłoby nieźle tylko co by to było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skuzi Napisano 29 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Spoglądając na statystyki we flotach innych uni u nas jest katastrofalnie słabo...A może za zezłomowanie każdej floty powyżej 10kk% będzie się symbolicznie coś dostawało ? To by nie tylko do budowania ale i latania zachęciło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 29 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Podczas wprowadzania zadań zadbamy o to, aby trzeba było budować dużo floty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotras32 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 A kiedy będą zadania, bo to naprawdę jest frustrujące gdy na całym uni jest może 8 osób z którymi mógłbym powalczyć, znaleźć ich planety, a potem wytropić flotę = tyle zachodu, że wolę już ładować w eco i pewnie tak ma 905 graczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo69 Napisano 31 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 ''Generalnie'' to Jaro rozwiazal twoj problem z nadmiarem floty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi