Ruio Napisano 15 Października 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 W najbliższym czasie do gry zostanie wprowadzony nowy skrypt wydobycia surowców. Co za tym idzie kilka zmian które właśnie opiszę 1. Wydobycia mogą ulec lekkiej zmianie. 2. Wzory na wydobycie są identyczne jak w nowej wersji ogame. Tzn zmianie sie sposób wyliczania tworzonej energii w elektorwni fuzyjnej oraz jej pobór deuteru, reszta jest bardzo podobna. Nowe wzory: Pobór deuteru:10 * poziom_elektrownia_fuzyjna * 1.1^ poziom_elektrownia_fuzyjna Produkcja energii:30 * poziom_elektrownia_fuzyjna * (1.05 + poziom_technologia_energetyczna * 0.01)^ poziom_elektrownia_fuzyjna 3. Przy okazji zmiany skryptu wydobycia zmieniłem działanie skryptu podstrony surowce ( przepisana od nowa ). Zmiany zobaczycie sami, bo dużo by o nich pisać. Powiem tylko, że dodałem nową ciekawą funkcję i poprawiłem działanie starych. 4. Wyeliminowałem błąd ze znikaniem surowców przy wpłacie/wypłacie do banku ( ja go już nie moge spowodować - zobaczymy na testach). 5. Automatyczacja zmian wydobycia wraz z widocznym procentem, gdy brakuje nam energii. 6. Przypominajka o podniesieniu wydobycia, gdy nie jest ustawione maksymalnie. Chyba na tyle. Jak cos mi się przypomni dopiszę NOWA WERSJA JUŻ NIEDŁUGO. edit 19 October 20101 wersja -> rozpoczynamy zamknięte testy ! Plus&Minus, tygrysica, Lode i 1 inny dodali reakcje 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruio Napisano 24 Października 2010 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Testy trwają nad wersją 1.01 Błedy poprawione w stosunku do wersji 1.00 [ 24 October 2010 ]:- błędne zastosowanie wzoru do obliczenia podstawowego wydobycia- drobna poprawka aktualizacji surowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruio Napisano 25 Października 2010 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Wersja 1.02 Błędy znalezione oraz poprawione (25 October 2010):- kropkowanie w zakładce surowce oraz zamiana liczby E na "normalny" odpowiednik - poprawka kolejnego wzoru ( obliczanie totalnego wydobycia w czasie godziny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruio Napisano 27 Października 2010 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Wersja 1.03 Prawdopodobnie ostatnia wersja beta! Dodatki i poprawki w tej wersji:- kolejne poprawki kropkowania ( energia )- dodanie w surowcach - wsparcia oficerskiego ( pokazuje surowce wydobywane dodatkowo dzięki oficerom )- minimalne zmiany w kodzie wydobycia surowców ( przepisanie jednej z pętli ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 4 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Kiedy doczekamy się finalnej wersji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 5 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Kiedy doczekamy się finalnej wersji? Jak Ruio wytrzeźwieje po halloween A tak na poważnie, to bardzo poważny skrypt, tutaj nie może być żadnego, nawet najmniejszego błędu, cała gra opera się na surowcach, dzięki nim budujemy flotę, atakujemy innych graczy, więc musimy wszystko bardzo dokładnie sprawdzić. Jak na razie nic poważnego niema, surowce się poprawnie wydobywają, nie znikają itd. Poprawiamy zakładkę surowce, bo tylko w niej na razie znalazłem błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruio Napisano 5 Listopada 2010 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Ogarniam już się powoli, także ostatnie poprawki co do tego skryptu na dniach. Dzisiaj/ najdalej jutro poprawię błedy, które już są znalezione i "czekają na mnie". Wersja 1.03b (05 November 2010)- poprawka wyliczania wydobycia dla wszystkich planet- zakładka surowce - poprawki kodu wyglądu strony ( kasacja niepotrzebnych znaczników w kodzie, poprawa ich użycia itp. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruio Napisano 14 Listopada 2010 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Wersja 1.04 (14November 2010)- przepisanie funkcji odpowiadających za magazyny- dodatkowy "informator" o zapełnieniu magazynu- poprawa wiadomości związanych z zapełnieniem magazynu- poprawka wyswiatlania procentów zapełnienia magazynu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktostam Napisano 14 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 same poprawki korekty itp wez Ruio podaj przyblirzona date kiedy skonczysz ten skrypt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruio Napisano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 nie mam pojęcia, ostatni tydzień wręcz wycięty z życia miałem ( tyle roboty że aż starch sie bac). Nie mam pojęcia kiedy go skończę, ale moge powiedzieć tak: 100% w tym roku P.S Prace ruszą dalej ze skryptem prawdopodobnie jutro ( drobne zabezpieczenia pozostały do zrobienia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 11 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Święta za pasem więc mam pytanie - ruszyło coś z tym wydobyciem? Wiem że to dużo roboty a do świąt trzeba się też jakoś przygotować. Możesz powiedzieć że "w tym roku" jest realne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruio Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Ostatnio nie pracowałem nad tym skryptem. Wczoraj skończyłem poprawienie skryptu kolejki. Myślę iż najnowsza wersja eliminuje wszystkie dotychczasowe błędy związane z kolejka budowy i zamyka ten rozdział deus już ma skrypt u siebie także możecie liczyć, iż niedługo poprawka wejdzie w życie. Co do wydobycia - zostały dosłownie drobiazgi (jakiś jeden dodatek którego nie było w starej wersji i pozabezpieczać ), nie wiem na kiedy dam radę to zrobić, ale myślę że jeszcze przed Wigilią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik3652 Napisano 14 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Myśleć każdy może trochę lepiej trochę gorzej a Wigilia już nie długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruio Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 heh... kiedyś skończe, narazie deus nie ma czasu nawet przetestować poprawionej kolejki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 14 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Ja nie bardzo mam, ale inni mają, operatorzy testują już skrypt wydobycia oraz kolejki na test serwerze, na razie dobrze się wszystko zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruio Napisano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 czyli wszystko powolutku do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik3652 Napisano 15 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Powolutku pomalutku a ja będę mógł testować do woli bo połamana noga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi