Kicha Napisano 3 Października 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 http://gfx.filmweb.pl/po/05/05/260505/7324975.3.jpg?l=1272027235000 reżyseria: Mike Newellscenariusz: Boaz Yakin, Carlo Bernard (więcej...)premiera: 21 maja 2010 (Polska) 2010-05-21 9 maja 2010 (Świat) 2010-05-09produkcja: USAgatunek: Fantasy, Przygodowy Film na podstawie bestsellerowej gry z 2003 r. Dastan, najmłodszy syn króla Persji Sharamana, razem z trzema braćmi i wujem, przebywa na wyprawie wojennej. Udaje im się przechwycić karawanę przemytników, na podstawie której stwierdzają, że Święte Miasto Alamut jest sojusznikiem ich wrogów. Wbrew zakazowi króla wyruszają rozprawić się ze zdrajcami. W czasie zdobywania twierdzy, każdy z czterech braci szuka odpowiedniego trofeum dla ojca. Najstarszy z nich, Tus, radzi Dastanowi, by podarował mu wspaniałą szatę. Po powrocie do domu, kiedy tylko Sharaman nakłada ją na siebie, zostaje przez nią pochłonięty. Dastan, wraz z porwaną z Alamut księżniczką Taminą, uciekając przed złaknionym kary dla rzekomego mordercy króla kapitanem straży, odkrywają niezwykłe właściwości tajemniczego sztyletu znalezionego w Alamut. Dastan, wraz z towarzyszką, decyduje się powrócić do Świętego Miasta, by dowiedzieć się, czy, a jeśli tak to dlaczego, jego brat posłużył się nim do pozbycia się ojca Któż z Nas się z tym nie spotkał.Prince of Persia towarzyszy Nam już od czasów Amigi. Komputerowa gra również doczekała się kilka części na PC`ta. Postanowiono więc nakręcić film na podstawie jednej z nich. Trochę obawiałem się, ponieważ podjął się tego Walt Disney, który raczej słynie z bajek, aniżeli z dobrych filmów akcji. Jednakże nie zawiedli mnie. Film ogląda się przyjemnie. Sceny akcji przyciągają i zaskakują. Dobra pozycja dla całej rodziny.Dodatkowo główni bohaterowie są wręcz idealnie dobrani do tych ról. Piękna i urocza Księżniczka Tamina zachwyci i złapie za serce zapewne niejednego faceta . Za to dobrze zbudowany Dastan spodoba się damskiej części publiczności. Osobiście nie mogę doczekać się drugiej części, która podobno ma powstać ;>.Cóż, zobaczymy, czy i tym razem Disney stanie na wysokości zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruio Napisano 3 Października 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Nic dodać nic ująć film dobry jak i gry jestem fanem tej serii także filmu przegapić nie mogłem Jak dla mnie Walt Disney wykonał niezłą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi