Kicha Napisano 2 Października 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 http://gfx.filmweb.pl/po/28/07/482807/7335513.3.jpg?l=1281954640000 reżyseria: Paul W.S. Andersonscenariusz: Paul W.S. Andersonpremiera: 10 września 2010 (Polska) 2010-09-10 2 września 2010 (Świat) 2010-09-02produkcja: Niemcy, USA, Wielka Brytaniagatunek: Horror, Akcja "W świecie spustoszonym przez wirus zamieniający ofiary w żywy trupy Alice kontynuuje swoją podróż. Bohaterka odnajduje ocalałych ludzi i stara się zapewnić im bezpieczeństwo. Gdy walka na śmierć i życie z korporacją Umbrella sięga szczytu, bohaterka otrzymuje pomoc od starego przyjaciela. Nowy przywódca, który obiecuje bezpieczną przystań, wiedzie ocalałych do Los Angeles. Jednak miasto okazuje się być oblegane przez tysiące zombie. Alice i jej towarzysze znajdują się o krok od śmiertelnej pułapki. " Moim zdaniem film jest bardzo naciągany. Pierwsza część była horrorem, druga już od tego odbiegała, ale nadal można było ją pod horror podciągnąć. Jednakże trzecia część Residenta niewiele ma już z tym gatunkiem wspólnego. Jest to film akcji z elementami Si-Fi moim zdaniem. Sama fabuła jest mocno przesadzona, momentami nie trzyma się kupy. Może nie widać tego za pierwszym razem, ale oglądając film po raz n-ty, gdzie nie patrzy się już na główny motyw, ale na otoczenie bardzo rzuca się to w oczy.Afterlive można obejrzeć, żeby nie wypaść z ciągu i wiedzieć 'o co kaman', gdyż na pewno powstanie kolejna część z tej serii. Nie jest to jednak pozycja, którą uznałbym za obowiązkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruio Napisano 3 Października 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Ogladałem i odczucia podobne... niby wszystko gra ale brakuje tego "błysku" jaki był w pierwszych 2 częściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 3 Października 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Dobrze, że nie wybrałem tego repertuaru w kinie, bo był na liście ;fW zasadzie żadnego filmu nie widziałem, ale pierwszą grę jeszcze na ps przeszedłem całą z kuzynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alien025 Napisano 22 Lutego 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 To mógłby być dobry film ale został zrobiony na wzór Amerykańskiego superkina i troszkę nie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoPeKSmOk Napisano 26 Marca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 lipa lipa lipa 3/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek82 Napisano 23 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Zdecydowanie nie utrzymał klimatu poprzednich części mimo, że zamysł bym fajny - a szkoda. Ale tak to już jest, że zazwyczaj kolejne części są słabsze od pierwszej. Szczególnie jeśli nie było ich w zamierzeniu i powstały jako efekt sukcesu kasowego pierwszej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 23 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 każda kolejna część jest coraz bardziej naciągana, nie wiadomo czy kiedykolwiek się ta seria skończy. oczywiście pierwsza część najlepsza była. kolejne coraz gorsze, ale da się oglądnąć. To co moje oczy boli najbardziej to mocna nierealistyczność w niektórych momentach - walki 1v100 i magazynki na 5000 naboi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi