-NightGhoust- Napisano 30 Września 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 http://img716.imageshack.us/img716/2157/ksika048.jpg thriller medycznyAutor: Peter Clement - lekarz z 30-to letnim doświadczeniem Dyrektor do spraw administracyjnych szpitala Świetego Pawła w Buffalo, w stanie Nowy Jork, zostaje zamordowany za pomocą igły dosercowej. Ordynator oddziału nagłych wypadków, doktor Earl Garnet, jest jednym z niewielu lekarzy, którzy potrafią posługiwać się igłą dosercową. Na niego też pada główne podejrzenie. Wszczęte śledztwo ujawnia niezwykle groźny spisek, a w krótce społecznością lekarzy wstrząsną tajemnicze morderstwa. Autor książki jako doświadczony lekarz - były ordynator oddziału nagłych wypadków z wielkomiejskim szpitalu - potrafi opisać z przejmującą autentycznością techniczne szczegóły pracy lekarzy. Ich umiejętne wykorzystanie w detektywistycznej powieści sprawia, że serce zaczyna nam bić szybciej, a po plecach przechodzi dreszcz strachu. Szczerze polecam, czytałam tę książkę wiele lat temu....kiedy teraz do niej powróciłam, czytałam ją z takimi samymi emocjami jak kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi