Skocz do zawartości

Światłowód + TV + Komputer

LadyDeath

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka, trza rozruszać trochę forum ...

W grudniu kończy mi się umowa na światłowód 1GB z TV z INEI

Szukam czegoś fajnego ... czy może ktoś posiada z PLAY coś podobnego i mógłby ocenić jakość świadczonej usługi ... albo polecić coś innego?

Następna sprawa ... po aferze z 13 i 14 gen Intela, postanowiłam przejść na AMD a dokładniej R9 7950x czy są tu jacyś AMD-kowcy, co przedstawią swoje odczucia odnośnie tego procesora lub podobnego tej marki <haha>

Z góry dzięki :)

Edytowane przez LadyDeath

• LadyDeath zmienił tytuł na Światłowód + TV + Komputer
3 godziny temu, Leonardo_da_Vinci napisał:

A to była jakaś afera ???

Oj i to grubo ... ponoć na chwilę obecną jest pozew zbiorowy przeciwko INTELOWI ...

W pigułce wygląda to tak ...

- oksydacja jakiś partii procesorów przez błędy produkcyjne

- za duże napięcie podawane na rdzenie, co wiąże się z degradacją procesora

- ogólne problemy ze stabilnością

Lipton wyjaśnia to lepiej :)

Tylko INTEL :)

Co do światłowodu, wszystko zależy co masz dostępne...w sensie oferty. Na dzień dzisiejszy wszystkie firmy korzystają wzajemnie ze swoich światłowodów (nakazuje to również od tego roku jakaś tam ustawa), więc tak naprawdę to jeden pies.

miałem intela 2600k :D wiem to dziadzia w dzisiejszej epoce :D teraz nie przekona mnie zaden intel nie wiadomo jaka nawet cena ...... co chwile nowa platforma wiec upgrade cpu nie wchodzi w gre co innego AMD, zapowiedziane ze platforma bedzie wspierana kila lat co daje spore oszczednosci w upgradzie. (duzy plus) Seria 9000 pokazała na co stać ich wiec w nastepnych latach miejmy nadzieje ze bedzie tylko lepiej .... Jesli poprawia jeszcze karty graficzne to moga byc numerem 1 na rynku sprzetu PC.

1 godzinę temu, KETSA napisał:

Tylko INTEL :)

Co do światłowodu, wszystko zależy co masz dostępne...w sensie oferty. Na dzień dzisiejszy wszystkie firmy korzystają wzajemnie ze swoich światłowodów (nakazuje to również od tego roku jakaś tam ustawa), więc tak naprawdę to jeden pies.

Ja do tego roku również INTEL ... ale, no właśnie ale ... czy 13 i 14 gen zostały w 100% naprawione nowym mikrokodem czy tylko przypudrowali błędy, które wyjdą za x czas. Nowe Arrow Lake ... niby fajne, niby nie, w grach porażka i recenzji nie maja pochlebnych. A przeciek że nowa platforma tylko dla 1 generacji CPU to już przesada. Cofać się do sprawdzonych jednostek 12 i 11 generacji? No chyba nie o to chodzi :)

Godzinę temu, Drak0 napisał:

miałem intela 2600k :D wiem to dziadzia w dzisiejszej epoce :D teraz nie przekona mnie zaden intel nie wiadomo jaka nawet cena ...... co chwile nowa platforma wiec upgrade cpu nie wchodzi w gre co innego AMD, zapowiedziane ze platforma bedzie wspierana kila lat co daje spore oszczednosci w upgradzie. (duzy plus) Seria 9000 pokazała na co stać ich wiec w nastepnych latach miejmy nadzieje ze bedzie tylko lepiej .... Jesli poprawia jeszcze karty graficzne to moga byc numerem 1 na rynku sprzetu PC.

AM5 ponoć do 2027 a może i dłużej zakomunikowało AMD, tym bardziej że ostatnio na "umarłą" AM4 wydali nowe procesory. Wspieranie platformy to u nich duży plus. Nie jestem FanGirl ani Intela ani AMD, kieruje się zdrowym rozsądkiem i widząc co wyczynia ostatnio Intel, skłaniam się ku AMD. Tak seria 9000 pokazała pazur, ale seria 7000 też ma ostre łapki.

P.S. następna generacja MEDUSA ma mieć ponoc 2 bloki CCX po 16 rdzeni każdy

Edytowane przez LadyDeath