Szaman Napisano 15 Lutego 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Na Uni8 mam konto do testów. Na Matce i na kolonii postawiłem po 10 lvl laboratorium. Zacząłem robić badania by pokazać co i kiedy łączy MSBN Na screen1 widzimy czasy badań i brak MSBN. Na screen2 jest MSBN na poziomie 1, a czasy badań się nie zmniejszyły. Na screen3 MSBN już na poziomie 2 i dopiero teraz czasy się skróciły. Wniosek jest prosty, MSBN musi być na obu planetach by laboratoria się połączyły. Znaczy MSBN badamy obojętnie na której planecie, ważne by był odpowiedni poziom. Czyli poziom 1, planeta jest gotowa do połączenia. Poziom 2, druga planeta jest gotowa więc się łączą. Kolejne poziomy dołączą następne laboratoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwas Napisano 15 Lutego 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 jest jakiś % wskaźnik o ile skróci czasy badań każdy kolejny poziom? i pytanie też czy załóżmy na 20 planetach jest 30 poziom laboratoriów i MSBN 18 POZIOM to łączy tylko 18 planet? Kolejne pytanie czy łączy z najwyższych poziomów rozbudowy np 34 32 30 30... i kazdy kolejny 30 to łączy 2 najwyższe i np. 16 pozostałych planet z 30 lvl ? w skrócie : czy warto inwestować w laboratorium badań? i MSBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman Napisano 15 Lutego 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Każdy poziom laboratorium skraca czas badań. Jeżeli masz na 20 planetach 30 poziomów laboratoriów a tylko 18 poziom MSBN to badania robi 30 * 18 = 540 laboratoriów, a 60 leniuchuje. Gdy masz na planetach różne poziomy, to połączone zostają te największe. Tak warto inwestować w laboratoria, zwłaszcza w MSBN by połączyć je wszystkie. Jeżeli masz planetę „Lotkę”, MSBN wystarczy na poziom 20, gdy jej nie masz to 21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREGx Napisano 15 Lutego 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 @kwas BDSM to kwintesencja tej gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwas Napisano 15 Lutego 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 I o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman Napisano 15 Lutego 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 No i GREGx wyszło na moje (muszą być dwa aparaty by rozmowa była możliwa, jedna linia nie wystarczy) zawsze słuchaj Szamana, on dobrze liczy. Ty czekałeś na to, kiedy ktoś potwierdzi Twój tok myślenia, aż zjawił się Winiu. Tylko że on miał ten sam pogląd jak Ty, czyli błędny. Mam nadzieję, że moje doświadczenie rozwiało Twoje wątpliwości. Bez urazy dla was obojga, opis w grze faktycznie mało wyjaśnia, początkowo myślałem tak samo jak Wy. Moje wątpliwości rozwiały obliczenia, gdy napisałem kalkulator, w Excelu który liczy prawie wszystko co jest potrzebne do rozwoju. Chciałem go udostępnić na forum, lecz odzew był zerowy. Pewnie dlatego że mój kalkulator oparty jest o makra, a Excel przy otwieraniu takiego arkusza ostrzega o możliwym wirusie w nim zawartym. Ja aż tak utalentowanym programistą nie jestem, ale Excel ostrzega o tym zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREGx Napisano 15 Lutego 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 (edytowane) Edytowane 15 Lutego 2021 przez GREGx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman Napisano 15 Lutego 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Pokazałem Ci screeny, jakie jeszcze dowody potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREGx Napisano 15 Lutego 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 (edytowane) Ponieważ u-test to tylko test to założyłem sobie kilka kont i sprawdzałem kilka opcji... np zrobiłem labki a potem, zrobiłem sieć, oraz odwrotnie - w jednym labku zrobiłem sieć (1 poziom ) i dopiero w tedy zrobiłem drugie lab na innej planecie... założę jeszcze raz i powklejam.... Edytowane 15 Lutego 2021 przez GREGx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREGx Napisano 15 Lutego 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 założyłem jeszcze jedno konto w tym momencie na u-TEST i będę wiedział raz na zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman Napisano 15 Lutego 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Ja mogę na trzeciej planecie dostawić laboratoria i pokazać czasy, a później dobadać trzeci poziom MSBN i pokazać czasy. I tak wyjdzie na moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREGx Napisano 15 Lutego 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 @Szaman sprawdziłem definitywnie i wyszło że Ty masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi