Drop Napisano 19 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Pojawia się nowa wersja "Handlarza" na uniwersach.Natomiast brak informacji dlaczego i jak to działa. Jak jest obliczana cena i dlaczego tak drogo.Brak historii kupna - sprzedaży. Dziwne posunięcie Może warto przed zmianami w grze, zadbać i o zmianę regulaminu?Nadal w regulaminie gry dostępnym na stronie logowania widnieje: https://ogam.online/#regulamin§4 Push......6. Transakcję trytu, których cena jest mniejsza lub większa niż 20% ceny średniej z ostatnich 15-tu transakcji, będą uznane za PUSH! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leonardo_da_Vinci Napisano 19 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 regulamin nie ma tu nic do rzeczy i jakakolwiek zmiana nie jest wymagalna, po prostu nie będzie ten punkt używany w takiej sytuacji jaką mamy na dziś. Może kiedyś się go zmieni przy jakiejś okazji. Co do Twoich pozostałych pytań, czekaj proszę na wypowiedz szefa, to prezes tu jest programistą ja się nie znam na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiros Napisano 19 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Zmienilem handlarza, poniewaz tamten dzialal nieprawidlowo i kazdy robil co chcial, teraz tryt bedzie skupowany/sprzedawany przez automat. Zeby nie bylo wiecej zbrodni na gieldzie handlarz skupuje drozej i sprzedaje taniej, tak jak w normalnym zyciu. Udogodnilem tym zycie graczom i ooperatorom, kolejny powod do bana zostal usuniety.Jak dziala Handlarz?Kazdy moze zapytac o cene skupu lub sprzedazy trytu raz na 10 min, po zaproponowanej cenie podaje sie ilosc trytu jaka nas interesuje lub odchodzi sie i czeka kolejne 10 min aby ponownie zapytac.A co do regulaminu, to jak kolega wczesniej wspomnial, punkt ten usunie sie przy nastepnej aktualizacji i nie widze tutaj nic problematycznego.To chyba tyle na ten temat, wiecej grzechow nie pamietam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mg4 Napisano 19 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Kiros wszystko cacy ale wiesz w realu skupujesz taniej by drożej sprzedać bynajmniej ja tak robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiros Napisano 19 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 a byles kiedys w kantorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mg4 Napisano 19 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 No byłem nie raz i zawsze sprzedawałem taniej niż chcąc kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zybi Napisano 19 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Kirios napisałeś na odwrót z tym kupnem i sprzedażą.Szkoda , że nie informujesz o takich rzeczach na uniwersum jakąś wiadomością do graczy, że zmiany będą wprowadzane na danym uniwersum bo to jednak koliduje ze strategią gry danego gracza. Nawet wiadomość do graczy odnośnie takiego tematu na forum.Przynajmniej na forum przydał by się dział `` PLANOWANE ZMIANY`` lub coś w stylu co będzie robione. Czy jest są jakieś widełki w handlarzu na danym uniwersum np. cena sprzedaży min 500-600,max ,a kupna 700-800?Czy na wszystkich uniwersach jest tak samo, bo przecież na młodszych uniwersach tryt jest cenniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viher Napisano 19 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Dołączam się do pytania o ewentualne widełki cenowe albo jakieś statystyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiros Napisano 20 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Tak, no troche sie wczoraj zamieszalem, moze jeszcze raz. Handlarz skupuje tryt w granicach od 400.000.000 do 450.000.000 a sprzedaje w granicach od 450.000.001 do 500.000.000 cennik jest na wszystkich uniersum taki sam.Sprzedaz trytu:400.000.000 - 420.000.000 = 55% Prawdopobienstwo trafienia 420.000.000 - 430.000.000 = 15% Prawdopobienstwo trafienia430.000.000 - 440.000.000 = 15% Prawdopobienstwo trafienia440.000.000 - 450.000.000 = 15% Prawdopobienstwo trafienia Kupno trytu:480.000.000 - 500.000.000 = 55% Prawdopobienstwo trafienia480.000.000 - 470.000.000 = 15% Prawdopobienstwo trafienia470.000.000 - 460.000.000 = 15% Prawdopobienstwo trafienia460.000.000 - 450.000.001 = 15% Prawdopobienstwo trafienia Jest wybor losowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Bardzo dobra zmiana, koniec wałków, bindowania cen, lub ich zaniżania. Na u 10 jedna osoba ma monopol na tryt i wedle niej zawsze była ustawiana cena. Oczywiście niska i często dogadana dla odbiorców "kolegów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drop Napisano 20 Września 2019 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Mam pytania.Jak przebiega proces kupna? Od kogo kupujemy?Od jednego gracza, czy od kilku?I czy system jest zabezpieczony przed tym, żeby nie kupić swojego trytu wystawionego do sprzedania? Giełda pozwalała na wystawienie trytu za 10 a kupno za 9.Teraz to nie giełda a sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niucek Napisano 20 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Od kogo kupujemy? Od jakiego gracza ? od systemuale dla mnie bomba.Juz nie pamietam kiedy sprzedawałem tryt drozej jak za 300 K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiros Napisano 20 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Teraz to jest handlarz i to on skupuje i sprzedaje ten Tryt. Nikt juz nie kupuje od nikogo. I tak, system byl kilkakrotnie sprawdzany (dziekuje Inik) i najwazniejsze bugi zostaly zlikwidowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drop Napisano 20 Września 2019 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Za tydzień nikt kupował nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiros Napisano 20 Września 2019 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 To juz kazdego indywidualna sprwa, prosze nie mowic za wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drop Napisano 20 Września 2019 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 (edytowane) Mogę się założyć o dobre wino, że sprzedaż spadnie.I quadem mnie przewieziesz. Zakład? edit:Zmieniam zdanie.Sprzedaż wzrośnie bo zapłata pojawia się od razu w banku.Kupno spadnie bo jest drogo. Coś mi się wydaje, że jest to ukłon w stronę sprzedających. Nie muszą martwić się o kupujących. Handlarz łyka wszystko. Edytowane 21 Września 2019 przez Drop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi