spieriz Napisano 14 Września 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Cześć, proponuję aby przycisk do przywrócenia odświeżania podglądu dać gdzieś z boku, a w momencie gdy limit zostanie przekroczony, to zamiast usuwać wszystkie loty i dawać ogromny komunikat o limicie automatu, po prostu ustawić na stałe ostatnie okno z podglądu lotów, tak jak to było parę lat temu przed zmianą. Gram teraz na test uni i osobiście mnie bardzo denerwuje, gdy co chwilę muszę to klikać, bo nie widzę ostatniego dostępnego podglądu lotów tylko wielki przycisk. Nie wiem czy ktoś ma podobne odczucia Albo nawet zamiast zmieniać miejsce położenia przycisku, to dodać komunikat informujący że trzeba odświeżyć stronę czy cokolwiek takiego, to już bez znaczenia. Chodzi mi jedynie o zamianę tego ogromnego przycisku na ostatnie dostępne dane o lotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin Napisano 14 Września 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Aaaa właśnie, bo miałem się i tak pytać. Do czego konkretnie służy ten przycisk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nebu Napisano 14 Września 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Mozesz sobie ustawic automatyczne odświeżanie podgladu flot w ruchu na kilka minut. Nie tdzeba klikać "podgląd" by wiedzieć co leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 14 Września 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Niestety działa to troszkę inaczej niż może się wydawać. Automatyczna zmiana jest dość "serwero żerna". Jest ona jak z nazwy automatyczna, więc aby odciążyć serwer po x czasie dane nie są już pobierane z bazy i jest widoczny przycisk. Właściwie można to lepiej zrobić i dodać komunikat wraz z ostatnimi danymi mieszczącymi się w limicie, spróbuję dzisiaj to jeszcze zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 14 Września 2017 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Właściwie można to lepiej zrobić i dodać komunikat wraz z ostatnimi danymi mieszczącymi się w limicie, spróbuję dzisiaj to jeszcze zrobić to właśnie miałem na myśli, tylko może się źle wyraziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 14 Września 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Ta modyfikacja nie jest do końca taka prosta z kilku powodów:Dane o tym, że dany fragment strony ma się odświeżać zawarte są w pliku A, wyświetlane dane są z pliku b. To po krótce, dochodzą do tego funkcje czasowe z pliku C i ogólnie sam podgląd z wyświetleniem flot to współpraca około 10 plików w sumie.W obecnej konfiguracji nie jest możliwe zatrzymanie wyświetlania danych bez uzupełnienia ich o aktualne zmienne, które wynikają z aktualnych zmian. Reasumując, tworząc z reguły prostą zmianę nastąpiły cuda z funkcjami czasowymi (co było bolączką takiego rozwiązania i bardzo trudnym problemem do rozwiązania, dlatego to modyfikacja niestety chyba nie na dzisiaj, aczkolwiek jeszcze z tym walcze i jeżeli nastąpią jakieś postępy to dopisze je tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi