Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skory mamy festiwal życzeń i każdy pisze to co chciałby dostać to,a co innym zabrać to i ja się udzielę.

Znieść limit 21 planet, dodać resort/badanie, które za każdy poziom pozwala nam na skolonizowanie 1 dodatkowej planety (lvl 1 = 1 kolonia, lvl 2 = 2 itp.).

Napisano (edytowane)

no ja tam na ogół stawiałem po 5 tygodniowo ;D miesiąc na całość

ale ogólnie jestem negatywnie nastawiony do pomysłu, wg mnie teraz jest git

Edytowane przez spieriz
Napisano (edytowane)

A wg mnie pomysł beznadziejny. Dla nowego gracza który rozpoczyna grę kilka miesięcy po starcie danego unii, wejście do takiego top 100 będzie wręcz niemożliwe, nie mówiąc już o dogonieniu topki która będzie miała po kilkanaście/kilkadziesiąt planet a on będzie musiał zaczynać z 1.

A nie po to zaczyna się grę z szybkością x200, aby musieć zainwestować miesiące by mieć choć przyzwoite EKO/flotę w porównaniu do reszty serwera.

Edytowane przez Robin
Napisano

Moznaby wprowadzić opcję dodatkowych planet do tegp co jest wprowadzajac odpowiedni resort/technologię odpowiednio kosztowne by osiągnięcie dodatkowej planety/planet nie następowało na początku gry. Ekowcy by mieli dodatkowe wydobycie a flociarze lotne kolonie.

Napisano

Nebu ma racje zgadzam z tym . Resort lub technologia ale nie 40 planet . Mozna by sie uprzec i w 1 dzien postawic 21 planet ale to chyba nie oto chodzi . Jak bedzie mozliwosc wolniejszego stawiania planet a wydobycie bedzie szybkie bedzie to zmuszalo do wydawania surowca flota/obrona lub tez bank ale zobaczymy czy go chociaz ogranicza do jakiegos stopnia . Ale pamietajcie kazdy pomysl jednym bedzie sie podobał a 2 nie . Sory taki mamy klimat ;)