mskla Napisano 22 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Jesień i zima, to miesiące grypowe, więc wiadomo, że człowiek może zachorować i przebywać na chorobowym.... Jak może wyglądać kontrola chorobowego? Ktoś przychodzi do mnie pod wskazany adres? Czy wzywają na komisję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skuzi Napisano 23 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Zanosisz L4, nie ma podstaw prawnych żeby ktoś przyszedł Cię skontrolować. Jedynie co to mogą Cię na mieście zobaczyć i podkablować do zakładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karols Napisano 24 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Mogą podkablować do zakładu, ale nie jest to wiążące. Pracodawca może wysłać za Tobą kontrolę w postaci chociażby kadrowego. Może to zrobić także poprzez zawnioskowanie do ZUS o kontrolę. Kontrola z ZUS polega na tym, że mogą przyjść do Ciebie do domu, bądź wezwać na komisję.Pracodawcy, szczególnie Ci więksi często decydują się także na korzystanie z takich opcji, jak wynajem firm zewnętrznych typu: http://www.conperio.pl/uslugi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre Napisano 27 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Skuzi, niestety ale jest na to podstawa prawna, "Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej w sprawie szczegółowych zasad i trybu kontroli prawidłowości wykorzystywania zwolnień lekarskich".U mnie jako że firma dosyć spora wynajęli właśnie firmę j/w ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skuzi Napisano 28 Listopada 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Faktycznie, mój błąd, przepraszam. Przeczytałem i autorowi też bym polecił, krótkie i bez możliwości wrobienia osoby kontrolowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balsamiczny Napisano 19 Grudnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Zależy kto jest kontrolowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi