srebrnik Napisano 7 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Siemka, zapytam - bo może ktoś z was przerabiał już ten temat. Otóż od czasu do czasu kupuję jakieś gry czy rzeczy - zwykle na ebay ale nie tylko. Za euro. W celu obniżenia kosztów zastanawiam się nad zalożeniem gdzieś tańszego konta bankowego - pytanie czy warto i ile to może kosztować? W sensie prowadzenie ile może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pebenek Napisano 9 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Najtańsze obecnie konto walutowe ma smart bank. Tutaj są warunki prowadzenia konta:http://www.tanie-konto.pl/smart-bank/smart-konto-eu-walutowe/ Konto jest w przeciwieństwie do innych internetowych kont walutowych całkowicie za darmo Darmowe jest tam prowadzenie konta, wypłaty z bankomatów czy też przelewy do innych banków. Sam jakiś czas temu sobie je załozyłem dla zakupów w aliexpress ( możesz tam płacić nie tylko w dolarach ale również i w euro).Okazało się, że banki pobieraja bardzo wysokie opłaty za przewalutowanie. Czasami jest to ponad 10% ceny produktu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viher Napisano 9 Lutego 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) Ja osobiście mocno polecam kantor walutowy alior banku - nie konto w banku jako takie, ale sam KANTOR.http://kantor.aliorbank.pl Mieszkam na co dzień w Holandii i jest to jedyne polskie konto walutowe które się opłaca. Sprawa wygląda tak, że możesz otworzyć je możesz przez internet. W skład konta wchodzą:a) subkonto w PLN - przelewy możesz robić normalnie w PLN, problemem jest jedynie brak karty bankomatowej do tego subkonta więc z niego korzystasz w zasadzie jedynie w internecieb) możliwość otworzenia od ręki subkont w różnych walutach: ja mam EUR/USD/GBP, ale masz jeszcze pewnie ze 20 innych walut. Do każdego subkonta walutowego możesz zamówić kartę MasterCard z której masz jedną wypłatę w danej walucie w całej UE w miesiącu za darmo a wszystkie transakcje bezgotówkowe kartą w danej walucie są bezpłatne.c) Nie ma opłat za kartę (chyba że jednorazowa za wydanie, tego nie pamiętam) ani za prowadzenie żadnego z subkont w danej walucie.d) Kursy wymian są zdecydowanie lepsze od kursów w kantorach, masz mega małe spready ze względu na to że to był pierwszy kantor tego typu w Polsce. Tabelę opłat i prowizji masz tutaj:http://static.kantor.aliorbank.pl/repo/attachment/20120922_TOPiO_KW_dla_Klientow_Indywidualnych.pdf Jeśli chodzi o płacenie za różne rzeczy, najwygodniej taką kartę do konta walutowego zgrać z PayPalem i tyle Edytowane 9 Lutego 2016 przez Viher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laik66 Napisano 18 Lipca 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 w mBanku chyba takie konto jest. A w innych bankach to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balsamiczny Napisano 19 Grudnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 do transakcji, wymiany walut, i zarabiania na walutach chyba Alior jest najlepszy.Do płacenia kartą za granicą i tak najlepsze są kredytówki w których nie ma spredu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi