Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Prawdopodobnie masz nieprawidłowe dane na temat wydobycia podstawowego

Przeliczaniem "prezentu" zajmowały się trzy osoby (Ja Neriel Speriz) i każdy uzyskał wynik na poziomie 250 - 270%

Najlepiej sprawdź wartość podstawowego wydobycia przez zakładkę "Zadania"

Edit: Istnieje możliwość że geolog nie kumuluje się z Bonusem noworocznym nie mam jednak potwierdzenia

Edytowane przez KarolRadom
Napisano (edytowane)

Dane są prawidłowe z mojego kalkulatora z dokładnością +/- 100 jednostek metalu na dobę.

Może Ci co mieli wykupionego geologa dostali prezent w postaci 150%, a Ci co nie mieli 250%,

Edit

Przeliczaniem "prezentu zajmowały się trzy osoby (Ja Neriel Speriz) i każdy uzyskał wynik na poziomie 250 - 270%

A brali pod uwagę wykupionego geologa?

Edytowane przez BeRnI
Napisano

Zgadza się według moich obliczeń geolog nie kumuluje się z bonusem noworocznym

Najprawdopodoniej u każego wydobycie zostało podniesione do poziomu 250 - 280% bez względu na to jakie dodatki ma wykupione 

Wychodzi więc na to że najbardziej skorzystali Ci którzy nie mieli geologa

Napisano

Myślę, że aby uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości powinny być jasno określone zasady każdego bonusu/prezentu. Obecnie widnieje napis "300% wydobycia na nowy rok - kliknij !" i każdy czytający pomyśli, że dostał 300 % wydobycia podstawowego. Ja osobiście nawet w najczarniejszym scenariuszu nie spodziewałbym się, że Ci co wykupili geologa dostaną po d... :D :D :D

Wychodzi więc na to, że nikt nie został jakoś mocno oszukany a jedynie poważnie kuleje przepływ informacji na linii admin - reszta teamu - gracze :)

Napisano

Nikt na tym nie stracił, jednynie trochę czasu na obliczenia, ale niesmak pozostaje. Miało być 300% podstawowego wydobycia, jest 250%, a Ci co mieli wykupionego geologa 150%.... Standard....

Napisano

Wydobycie faktycznie nie osiągało 300%, lecz mniej - nie będziemy liczyć ile, natomiast jako rekompensatę za wprowadzenie w błąd będzie przedłużenie tego dodatku do 10 stycznia.