Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie wiem ile pracy zajmie zmienienie kodu ale proponuje wprowadzenie do  zakladki surowce  zeby pokazywala  tez wydobycie bez geologa  latwiej bedzie obliczyc ile nam brakuje do wykonania ostatnich zadan

Napisano (edytowane)

tabliczki mnożenia uczą w szkole podstawowej, dzielenie też chyba tam jest,  wydobycie w zakładce bodajże tez jest z geologiem więc po co ? Niech admin naprawi najpierw bugi

Edytowane przez MrWhite
Napisano

po pijaku ciezko ci sie wyslowic a co dopiero liczyc  a dzis przez glupote sprawdzalem zadanie i wyszlo mi ze oczekuje a nie wchodze w sklep zeby sprawdzic  pakiety a jednak sie okazalo ze na expach znalazlem geologa  i niespodzianka zadanie nie wykonane

• 3 tygodnie później...
Napisano

Tyle, że w zakładce surowce wyświetla się tak naprawdę 210%(a może 220%, nie chce mi się liczyć) wydobycia. 100% podstawy + 100% geologa  + 10% resortu. Piątka z plusem dla tego, który w głowie obliczy ile w takim wypadku wynosi podstawowe wydobycie.

Napisano

Dajesz sobie skrót Alt+K do kalkulatora i dalej wiesz co robić..

Pokazuje 220%.

Wiesz, na dobrą sprawę to możemy w excelu sobie zrobić tabelki z podsumowaniem wydobycia, z geologiem, bez geologa, z resortami...

Ale chyba po to jest zakładka surowce, aby nie musieć nic samemu liczyć tylko móc po prostu sprawdzić.

Napisano

Analogicznie odpowiem - możemy wszystkie kalkulatory tam wcisnąć, bo "po to jest zakładka surowce, aby nie musieć nic samemu liczyć"...

Ta zakładka służy informowaniu o wydobyciu, a informacja ile masz bez geologa powinna być jeśli już gdziekolwiek to tam gdzie to jest potrzebne - w zadaniach.

Napisano

jest  potrzebne w zadaniach ale jets to mylace ze  w zakladce pokazuje z geologiem  i resortami a  na zadaniu  ze masz ponad polowe mniej

Napisano

To masz problem... Mnożenia uczą już w podstawówce. Zresztą w zakładce zadań, w zadaniu z wydobyciem masz osobny licznik który pokazuje prawdziwe informacje więc nie wiem gdzie problem.