Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś z Was może zna się tutaj na telefonach? 

W abonamencie obecnie zaproponowali mi kilka telefonów ale najbardziej ciekawe i w miarę sensowne wydały mi się dwa.

Lg L90:

http://najtaniej.co/produkt/telefony/lg-l90-d405n.html

Oraz Lg G2 z dopłatą 100 zł:

http://najtaniej.co/produkt/telefony/lg-g2-mini.html

W zasadzie to w parametrach są podobne tylko Lg G2 mini ma Lte.

Czy warto jest za tę funkcję płacić te 100 zł więcej? 

Napisano

To są podobne telefony, z tymi samymi bebechami. Taki sam procesor, pamięci. Jedynie różnica w wyglądzie (pamiętaj że G2M ma przyciski na tylnej klapce, żadnego z boku czy na froncie), lepsza wideokamera w G2M, nie wiem jak z filmami. LTE? Zależy czego oczekujesz. Do szybkiego internetu się nadaje, ale bateria schodzi niewiarygodnie szybko , a normalne 3G w zupełności wystarcza do płynnego przeglądania internetu.

Napisano

Proponuję pooglądać recenzje na YT.

Tam dokładnie opisują szczegóły których nie zobaczysz w specyfikacji, np. ja mam Sony Xperia Z1 Compact, aparat 20,7 Mpx ale ta ilość pikseli guzik daje, ponieważ zastosowano tu tak intensywne algorytmy odszumiające, że 8 Mpx w Samsungach daje większą szczegółowość.

Możesz też przejść się do salonu i zobaczyć jak się te fony trzyma.

Zwróć uwagę np. na czujnik światła w G2 mini - jest po lewej stronie. Jeśli trzymasz telefon poziomo w taki sposób, że go zasłonisz to albo będzie się ciągle przyciemniać ekran, albo ew. na stałe ustawisz jasność na maxa :P

Co do LTE to po prostu sam siebie zapytaj czy będziesz tej technologii używać.