Skocz do zawartości

Statystyki flot a ochrona słabych graczy

Nyczu99

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiemy na u8 statystyki flot są liczone w liczbie statków a nie w punktach za owe statki. Problem w tym, że słabsi gracze którzy wybudują przykładowo trochę lm wskakują do top 10 z mizerną liczbą pkt za flotę, ale spada im S ponieważ są powiedzmy od razu w top 10 flot. Całkowicie mija się to z celem ochrony słabych graczy, w szczególności gdy ktoś zrobi same gś, będzie miał 4x więcej pkt za te gś niż drugi gracz za lmy, gracz z gś będzie miał S a ten z LMami już nie. Proponuję przywrócić statystyki floty gdzie liczą się punkty za flotę a nie ilość statków. 

A mnie interesuje  w jaki sposób jest ustalane, który gracz jest  dla mnie za słaby a który za dobry.

Mam top 76 i   wędrując po galaktyce zauważyłam, że przy graczach z  miejsc 172,164 jest zaznaczone słaby gracz a przy graczach z niższych pozycji czyli np 196, 215  tych oznaczeń nie ma. To samo się tyczy  dobrych graczy -  miejsce 15 - dobry gracz a mijsca wyższe w statystykach jak 14 czy 6   tych oznaczeń już nie ma.   O co tu chodzi?

Ok. Dzięki za odpowiedź. Ale  jeżeli oznaczenia S i D dotyczą tylko różnicy w ilości posiadanej floty a nie ogólnej pozycji gracza  to czy  graczy z tymi oznaczeniami  można farmić? Bo jeżeli nie to jaki ma cel ustalanie w ten sposób, który gracz jest  za słaby a który za dobry dla mnie skoro mogę farmić kogoś z z poz 215 czyli dalekiej od mojej a  nie mogę lecieć na gracza ze zbliżoną ogólną punktacją  do mojej.  To oznaczenie S i D powinno dotyczyć ogólnej  punktacji gracza a nie tylko floty.

Edytowane przez Basik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.