Nyczu99 Napisano 23 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Jak wiemy na u8 statystyki flot są liczone w liczbie statków a nie w punktach za owe statki. Problem w tym, że słabsi gracze którzy wybudują przykładowo trochę lm wskakują do top 10 z mizerną liczbą pkt za flotę, ale spada im S ponieważ są powiedzmy od razu w top 10 flot. Całkowicie mija się to z celem ochrony słabych graczy, w szczególności gdy ktoś zrobi same gś, będzie miał 4x więcej pkt za te gś niż drugi gracz za lmy, gracz z gś będzie miał S a ten z LMami już nie. Proponuję przywrócić statystyki floty gdzie liczą się punkty za flotę a nie ilość statków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 23 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 popieram pomysł.dodatkowo zauważyłem dziwny błąd, mianowicie czasami podczas farmienia planety nie zabiera nam 50% surowca jak powinno, tylko 30% albo i mniej, nie wiem od czego to zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 25 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ochrona słabego gracza bierze pod uwagę TOP ogólny, a jeżeli chodzi o floty to punktację realną. Więc wpadnięcie top 10 flot nie zwolni z nas ochrony, ponieważ top ogólny mamy niższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basik Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 A mnie interesuje w jaki sposób jest ustalane, który gracz jest dla mnie za słaby a który za dobry.Mam top 76 i wędrując po galaktyce zauważyłam, że przy graczach z miejsc 172,164 jest zaznaczone słaby gracz a przy graczach z niższych pozycji czyli np 196, 215 tych oznaczeń nie ma. To samo się tyczy dobrych graczy - miejsce 15 - dobry gracz a mijsca wyższe w statystykach jak 14 czy 6 tych oznaczeń już nie ma. O co tu chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 26 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 grasz jest słaby, gdy jego punkty za flotę są mniejsze niż 5% Twoich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basik Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Ok. Dzięki za odpowiedź. Ale jeżeli oznaczenia S i D dotyczą tylko różnicy w ilości posiadanej floty a nie ogólnej pozycji gracza to czy graczy z tymi oznaczeniami można farmić? Bo jeżeli nie to jaki ma cel ustalanie w ten sposób, który gracz jest za słaby a który za dobry dla mnie skoro mogę farmić kogoś z z poz 215 czyli dalekiej od mojej a nie mogę lecieć na gracza ze zbliżoną ogólną punktacją do mojej. To oznaczenie S i D powinno dotyczyć ogólnej punktacji gracza a nie tylko floty. Edytowane 27 Czerwca 2014 przez Basik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 27 Czerwca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 System nie przepuści ataku jeżeli uzna gracza za zbyt słabego. Jeżeli system zezwoli na atak, to albo możesz go wykonać, albo jest to błąd, za który gracz nie odpowiada, tylko administracja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi