Alwego Napisano 10 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Też mam wrażenie, że ogam gorzej działa, strony się dłużej ładują (to widzę już od jakiegoś czasu), a pingowanie ogam.online pokazuje, że jest słabo, zwłaszcza w stosunku do forum.ogam.online (7 x większy ping). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 10 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Czyżby ktoś deusa nabił w butelkę? Dysk SSD nie oznacza, że szybszy od HDD U mnie nie ma takich problemów ale jakoś nie mam odczucia jakie miałem gdy na swoim PC zainstalowałem SSD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolRadom Napisano 10 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Z przykrością muszę stwierdzić, że również w moim przypadku zalogowanie się na którekolwiek uniwersum w godzinach porannych było niemożliwe.Na u7 udało mi się zalogować dopiero w okolicach godziny 11 - 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 11 Maja 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Możecie zauważyć nieco wolniejsze działanie strony (zakładka się wczyta powiedzmy w 0,4 sek zamiast w 0,2 sek - to może być odczuwalne), nasz serwer leży za oceanem dlatego ping jest wyższy. Natomiast nie powinny występować zawahania serwera kilkusekundowe jak to było w przypadku poprzedniego serwera.Ponadto wykryte zostały bardzo poważne ataki hakerskie na nasz serwer w wyniku czego mógł on ze względów bezpieczeństwa odłączyć wszelkie porty. Było to jednorazowe, problemy nie powinny już wstępować, natomiast ataków uniknąć nie możemy. Zapewniam, że możecie być spokojni, nasze zabezpieczenia działają i nikt waszych danych nie dostanie (i tak nie trzymamy danych osobowych w bazie poza waszym mailem a hasła są kodowane). Jeżeli ten serwer nie spełni oczekiwań, przeniesiemy się szybko na europejską serwerownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrWhite Napisano 11 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 deusx nadal nie da sie grac, jak ruszy nowe uni i bedzie 200 graczy online to chyba gra stanie zupełnie. Zrób coś z tym, nie chodzi tutaj o wczytywanie strony, sproboj przeskanować 100 gali zobacz jak to wyglada, czasami na odpowiedz serwera czeka sie 30s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StoProCent Napisano 11 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 popieram kolegę dużo wolniej ogólnie serwer chodzi zdecydownie gorzej niż prze konserwacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi