Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Przeczytaj wszystkie posty poniżej ( które zostały już napisane ) zanim coś napiszesz.

Pomysł jest dla wszystkich korzystny, gra zostanie trochę rozkręcona przez to

Proponuje przez pierwszy miesiąc lub dwa limit punktowy dla

floty 5.000.000.000.000 obrony 2.500.000.000.000

po upływie 2 miesiecy dla graczy którzy będą miały cały czas przez 2 miesiące flotę w zakresie nie spadającym poniżej 4.700.000.000.000 bedą mogli dobudować flotę do 10.000.000.000.000 pkt i na tym tyle.

Więcej floty poza ta punktacje budować nie będzie można.

Gracz który bedzie utrzymywać się w odpowiednim przedziale bedzie otrzymywał nagrodę tym samy rekompensata za to ze ma idealną flote wydobycie na planetach 400 % wydobycie automatycznie spada gdy gracz bedzie miał mniej pkt

Zalety:

Gracze z mniejszą iloscią floty, lub ekowcy których stać na flotę będą mogli w koncu zacząć ją robić nie martwiąc się że gracz o flocie 10 razy większej ich zniszczy lecz będzie musiał główkować.

Jeżeli jakiś gracz z dużą iloscią floty uważa że jest to jego dyskryminacja tak ma racje, to właśnie przez was ta gra ma mało flociarzy. Dzięuje

Edytowane przez Pocikola
Napisano

sugerujesz , że wtedy gracze zrobią flotę?

Tutaj już nic nie poradzisz, flot nie ma i nie będzie dopóki nie połączy sie u3,4,5,6,7 w całość.

Wtedy będą floty.

Napisano (edytowane)

Zgadzam sie w 100 % bedą floty, ale ile ? 2 miesiace, rok ? wkońcu najwieksi się wykonczą i zostanie znów jeden tym razem mega potęzny na 1000 razy większą flote niz reszta

I tak sugeruje ze gracze wtedy zrobia flote np. ja wtedy zrobił bym flote na 7 kkkk pkt i juz mam taliego melchiora co ma 10 kkkk na rowni i juz go jade a teraz zrobie na 7 kkkk to i tak swoimi 22 kkkk robi zemną wiadomo co wiec nie zrobie

Edytowane przez Pocikola
Napisano

Heh, to teraz zobacz sytuację na U3 :P 

Mogę zbudować flotę max. 5.000.000.000.000. Atakuje mnie Raven z flotą o wartości 35.168.549.042.200 (taką posiada). Czyli zostaje mi robienie ciągłego FSa i uciekanie bo nie jestem w stanie się obronić przed nim pomimo, że mam na to surowce albo astaty. 

A już widzę jak mu demontujecie flotę do 5.000.000.000.000 :P

Napisano

Pocikola źle rozumujesz.

Flotą trzeba umieć grać. Trzeba ją pilnować , odbierać FS.

Gracz wybuduje flotę,dostaje dziennie po 1000 skanów, nieraz może wystarczyć 5minut i będzie po flocie.

Zauważ że gracze budują flotę (nowi) i co?

Mają ją dzień , dwa i złom.

Wystarczy wybudować flotę i ją pilnować a nie stracisz jej na pewno ;)

Napisano

No już widzę jak administracja karze mi zmniejszyć flotę albo zdemontować budynki bo mam za duże eko :P Dla mnie to jest trochę absurdalne. Takie nowości proponowałbym stosować na nowo powstających uni :)

Napisano (edytowane)

No jak by każdy umiał grać to by nie było żadnego ST i SJ, różnie wychodzi, ostatnio robiłem atak na gracza, zrobiłem lotke poleciałem całą flotą wygrywam, flota wraca na psuta lotke i co ? elektrycy się bawią i wyłączaja prąd na 25 min ( lap dziala ale internet padł) , wystarczył skan od odpowiedniej osby... Nic nie mogłem poradzić, ale nie było nic takiego wiec sie udało, też zdarzenia losowe, wracam z pracy o 13 fs wraca o godzinie X wystarczy mi korek na autostradzie ( mieszkam we francji zeby zaraz nie było gdzie te autostrady ) i juz nie odbieram fs;a a nie moj brak umiejetnosci, a flote chce zaraz po pracy bo chce leciec na kogos

To wszystko to pomysły ja dałem zakres pomysłu teraz możemy go udoskonalać, a nie przystawać tylko na tym co napisałem ze albo tak albo nie.

Edytowane przez Pocikola
Napisano

Dałeś ideę jako propozycję i oczekujesz, że ktoś to za ciebie dopracuje ? Ten pomysł wydaje się okrutnie głupi. Według mnie ten pomysł nie zasługuje na wprowadzenie a to wiąże się z brakiem sensu w udoskonalaniu go.

Napisano

Spoko to będziesz latał ale tylko na FS bo flot nie bedzie

Przepraszam Cię, ale to moja sprawa czy mi starczy na FS czy też nie.

W sprawie spalania nie martw się o kogoś tylko o siebie ;)

A już widzę jak mu demontujecie flotę do 5.000.000.000.000 :P

:snow:

Krótko mówiąc. Pomysł słaby, a wręcz bez sensu.

Gracze z mniejszą iloscią floty, lub ekowcy których stać na flotę będą mogli w koncu zacząć ją robić nie martwiąc się że gracz o flocie 10 razy większej ich zniszczy lecz będzie musiał główkować.

Dla mnie to nie jest argument.

Prawdą jest, że nie ważne jaką gość ma przewagę w punktacji, nie zawsze musi byc po przegranej stronie. Dlaczego ? Badania, resorty, rodzaj statków.

Co z tego, że ktoś ma 15kkk pancków, jak Ty masz 8kkk niszczycieli ? masz tu sie czego bac? Raczej nie.

Tu chodzi bardziej o to, pilnujesz własnej floty i jak wysyłasz FS.

Wiadomo, że jak zrobisz na stacjonuj, to jest większa szansa na to, że uchronisz swoją flotę ... , aniżeli jak zrobisz na zbieraj albo transportuj.

Zresztą co się będę rozpisywał jak każdy o tym wie ;)

Może ograniczyć jeszcze ile lotów dziennie można wykonać danym statkiem, tak żeby ciekawiej było ? :)

Żartuje oczywiście.