Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

Deusx mam do Ciebie pytanie kiedyś pracowałeś nad wprowadzeniem słownika słów dopuszczalnych w pm w grze, chodzi mi o obraźliwe sformułowania, dla czego projekt upadł i wycofałeś się z niego ?

Chodzi mi o obraźliwe teksty od innych graczy, wiadomo każdego poniesie, raz drugi ale ciągle wysłuchiwanie obelg nie jest miłe, dodam ze chodzi tutaj o gracza papa smurf z u7, gracz nie był banowany na moją prośbę do innych graczy ze względu na to iż posiadał flotę co jest rzadkością na ogam.net

Edytowane przez MrWhite
Napisano

Można ignorować użytkownika i system zablokuje wiadomości od niego.

Można zgłosić żółtym trójkącikiem wiadomość i gracz zostanie czasowo zablokowany.

Nie widzę większego sensu w takim skrypcie, ponieważ musiałby być on bardzo skomplikowany lub eliminować jedynie pojedyncze słowa.

Napisano

White są ważniejsze rzeczy do zrobienia przez Deusxa.

Moim zdaniem jak ktoś czuje się obrażony, to zgłasza - najwyżej zostanie rozpatrzone negatywnie.

Do mnie możesz pisać jak chcesz, i tak tego nie zgłoszę, bo nie na tym gra polega, ale jak ktoś schodzi z nietykalnej strefy ( czyli poza grę ) i zaczyna pisać, o życiu prywatnym to tu bany powinny lecieć nawet jak nie ma wulgaryzmów, jak np. jesteś "non live" . Trzeba rozróżniać strefę gry i życia, na forum i w grze można się nie lubić i jest od tego flota :) co nie znaczy że nie mam dla tej osoby szacunku w życiu prywatnym.

Pewnie każdy ma swoją granice, jak ktoś komuś napisze ku**... to zgłosi. Jego sprawa. Wiec niech każdy zgłasza kiedy chce i opisze jak go to uraziło.

Napisano (edytowane)

kurcze gdzie jest ta blokada bo nawet SGO tego nie wiedzą ;/

zgłoszenie wiadomości ? ale ja tego nie chce bana dla tej osoby, chce tylko aby ta osoba do mnie nie pisała, była zablokowana

Edytowane przez MrWhite
Napisano

Niestety, taka cenzura raczej rzadko działa - wystarczy popatrzeć na fora z zaimplementowanym takim skryptem. Spróbuj wpisać "porachuje" czy "zarachuje" - nie da rady z wiadomego członu tego słowa.

Napisano

Lepiej nie wywijaj tu tym "członem" bo też dostaniesz bana za wulgaryzmy :)

A tak poważnie to moim zdaniem to jest słaby pomysł z tego typu skryptem, masa pracy a efekt może być odwrotny do zamierzonego.

Napisano

Nie ma sensu wprowadzać jakiejkolwiek cenzury wiadomości. Jeżeli gracze mają ochotę posługiwać się wulgaryzmami w pw/wiadomościach sojuszowych to nie widzę przeciwskazań.

Jeżeli ktoś nie życzy sobie otrzymywania takich treści może dodać użytkownika do listy ignorowanych lub zgłosić wiadomość do SGO.