deusx Napisano 16 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Witam ! Start: 22.03 godzina: 9:30 O co chodzi ? Uniwersum będzie otwarte tylko 24 godziny, bez przeliczania statystyk. Po 24 godzinach system podlicza statystyki, usuwa wszelką ekonomię (budynki, badania) zawraca floty i zakazuje budowy i wysłania czegokolwiek. Pozostaną tylko floty oraz obrona.Kto będzie miał najwięcej punktów - wygrywa. Jak zaczynamy?Każdy gracz dostanie 3 kolonie z księżycem (dla każdej). Każda będzie w innej galaktyce oraz w układach 120 - 180 lub 300 - 360 (losowo). Na każdej kolonii będzie EKO:Kopalnie M K D - 55/50/60Magazyny M K D - 15 / 15 / 15Fabryka robotów - 20Nanity - 10Laboratorium - 20Technologie bojowa / ochronna / opancerzenie - 25 / 25 / 25Reszta po 15 LVL (poza grawiton, MSBN, exp) Księżyc: 10 lvl stacja, falanga i teleporter Stan banku: 30.000.000.000.000 deuteru. Nagrody:1 miejsce - astaty o wartości 100 pln2 miejsce - astaty o wartości 50 pln3 miejsce - astaty o wartości 20 plnreszta - 5 astatów Wstęp wolny! Zapisy będą odbywały przed startem, od 18.03 (od 0:00) do 20.03 (do 15:00).Potrzebujemy dwie chętne osoby, które będą patrolowały uniwersum pod kątem nieuczciwej gry (multi, specjalne podstawki itd. [dostarczamy specjalne narzędzia do monitorowania]) - podania bardzo proszę pisać na PW. Kilka słów od siebie:W tej edycji zostaną wdrożone specjalne zabezpieczenia, m.in.Wcześniejsza rejestracja ma na celu uniknięcie multi i przekrętów w trakcie trwania uniwersum. Ponadto autorskie pomysły na sprawdzanie multi.Rabowanie surowców będzie możliwe, jednak zostanie ograniczone do 10% wartości surowca.Gdy zezłomowana flota będzie należeć do nieaktywnego gracza, rabowanie PZ również będzie ograniczone do 50% wartości surowca.Jaki czas można uznać na "nieaktywność" to 3 HOgraniczenie ilości galaktyk do 7.Gramy indywidualnie, więc ACS będzie zablokowany (misja zatrzymaj będzie dostępna)Zadania zablokowaneSojusze zablokowaneBank będzie umożliwiał tylko WYPŁATY Czekam również na wasze sugestię, wszystko podlega zmianie, to wy tam gracie, więc wiecie najlepiej, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinczer Napisano 17 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 czyli pkt beda naliczane tylko za flote i obrone? jezeli tak to moze by troche podniesc troche to wydobycie w kopalniach, nieaktywnosc proponuje po uplywie 3 godz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 17 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Za dużo gal.... za dużo pustych układów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 18 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Takie głupie pytanie mam.... Gdzie są te zapisy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Takie głupie pytanie mam.... Gdzie są te zapisy? Najmocniej przepraszam, ciągle myślałem o dniu 19 zamiast 18. W każdym razie rejestracja jest już czynna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 22 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Nawet nie wiem jak zacząć ten post....Wczoraj wieczorem, liczyłem, sprawdzałem różne praktyki w jednym celu - jak grać by wygrać.Wiedziałem, że na początku będę miał trzy planety z:Kopalnie M K D - 55/50/60Magazyny M K D - 15 / 15 / 15Fabryka robotów - 20Nanity - 10Laboratorium - 20Punktualnie o 9:30, zalogowałem się i rozpocząłem kolonizację pewnej pozycji (znam liczbę pól która jest mi max. potrzebna).Pierwsza planeta z kolonizowana. Naciskam pogląd. Rzut okiem na temperaturę: odpowiada. Pola planety (280 / 128 ). Myślę już mam coś zbudowane, jak to ? Klikam budynki, rzeczywiście skolonizowana planeta ma te same budynki co planety matki. No ok, skoro tak ma być to nawet lepiej. Nie liczyłem ile pól zajmują te budynki, ale informację "Ilość pól" odczytałem tak: (280 - pola planety / 128 - zajęte pola). Teraz to wygląda tak: jak to przecież od razu widać, że same kopalnie to więcej już 128 pól. zgadzam się z tym. Jednak na początku gry gdy liczy się czas - im szybciej tym osiągniemy liczbę planet, tym wcześniej lepsze wydobycie. Skolonizowałem pozostałą liczbę planet i rozpocząłem grę.Jedyne budynki jakie potrzebuję rozbudować to tylko magazyny....Co widzę na moich skolonizowanych planetach ? Planeta zabudowana - w tym momencie zrozumiałem co oznacza 280 / 128 Więc cała moja strategia i 2 godziny pracy poszły w las... Nawet nie opłaca się usuwać koloni i zakładać nowych - stracę 1/4 czasu na rozgrywkę. Skoro administracja (organizator konkursu/zabawy) decyduje jakie budynki na skolonizowanych planetach nam daje, to niech zrobi nam tak jak na matkach - 300 pól. Na pewno nie jestem sam z tym problemem i jakoś nie wyobrażam sobie latać co godzinę na każdą z planet w celu zabrania surowca, gdyż nie można powiększyć magazynów (czy też budowy na danej planecie obrony/floty) co godzinę...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 22 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 ale tutaj chodzi o floty, nie o eko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JozekRakieta Napisano 22 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 7 gal a i tak sporo uganiania sie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 22 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 (edytowane) ale tutaj chodzi o floty, nie o eko... tu chodzi o strategię @editi chyba nie doczytałeś "W ciągu godziny magazyny są pełne"I jak to sobie wyobrażasz- co godzinę dostawiać po kilkaset stateczków ??zastanów się co piszesz Edytowane 22 Marca 2014 przez karaluch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrWhite Napisano 22 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 uni czynne od 9:30 grę zaczęło około 100 gracz z czego 20 juz zrezygnowało, grajcie dalej macie dużą szanse z godziny na godzinę graczy coraz mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 22 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Chciałbym jeszcze dodać, że są gracze którzy z automatu dostali 12tą pozycje, gdzie max. można otrzymać 250 pól, a budynki które dostajemy na start zajmują 280..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 22 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 karaluch, to nieprzewidziany ruch. Teraz nie możemy już nic zmienić, ale w następnej edycji kolonizacja będzie "surowych" planet, nie jak teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 22 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 to daj teraz magazyny, bo tak to lipa z tą godzinąDaj każdemu na mety 19 krychy 17 deu 18 ......możesz to zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 22 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Magazyny są ustawione takie, nie inne i ich zmiana na pewno nie zostanie dokonana podczas trwania speed uni. Ponadto wystarczy post tutaj, nie trzeba powtarzać tego na PW, bo dubluję wiadomości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 22 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 (edytowane) Nie działa zbiór pz - tzn.Jeżeli jego wartość jest większa niż ładowność recyklerów - zbiera całą ich ładownośćJeżeli wartość jest mniejsza niż ładowność recków - zbiera tylko 50% PZ @editdziała, bo tak miało być...... Edytowane 23 Marca 2014 przez karaluch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 22 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 (edytowane) Następnym razem, przy organizacji takiej zabawy, lepiej gdy jakiś operator lub admin, cały czas trzyma rękę na pulsie.....@editprzy wyszukiwaniu gracza po nicku pokazują się koordy: 0:xxx:x Edytowane 22 Marca 2014 przez karaluch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 22 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Trzymamy rękę na pulsie, ale wszelkie wprowadzane zmiany podczas trwania uniwersum wpływają nieznacznie na uczciwość rozgrywki, dlatego nie zmieniamy nic. Pewne rzeczy są jednak nie do przewidzenia, dlatego z edycji na edycję będzie coraz lepiej.Kordy pokazuje 0:x:x, błąd ten wynika od samego skryptu rejestracji, on wymaga poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sprawiedliwy Napisano 23 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 niewypal tyle powiem ... rabunek 10% wogole za loty nawet paliwo sie nie zwraca ... pz 50% nawet nie warto farmic ... brak acsow .. fajnie ale ataki nie idzie podlozyc nic i lecimy na slepo gdzie ktos moze za surowiec wybudowac wr i mozemy sie rozbic ... tak bardzo poszedl nerf na flote ze 99% osob same bunkry ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pocikola Napisano 23 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Co racja to racja ale to speed uni ma pokazać najlepszego wiec ACS odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JozekRakieta Napisano 23 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 no to najprosciej zeby pokazac najlepszego to 1 gala 1 planeta nierozbudowana bez moona i tyle. bo tak to takie bawienie sie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMSI Napisano 23 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Deusx Jak gośc jest na koncie i lecę na niego on sie podstawia dochodzi do starcia, (recki oczywiście lecą) i zbieram tylko połowe tego co moge zebrać, chociaż recki mają pojemność w okolicach debrisu, to to jest poprawne czy jakiś błąd ? PS. NIE CHODZI MI O JAKIEKOLWIEK KŁÓTNIE BO I TAK NIE WYGRAM TYLKO O WYJAŚNIENIE BO MOŻE JA ŹLE ROZUMUJĘ pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sprawiedliwy Napisano 23 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 ta ale dzieki braku acsa nie podstawisz sobie nawet sondki zeby lot przeciagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 23 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 tyle mają zbieraćpatrz posty wyżej i regulamin speed uni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sprawiedliwy Napisano 23 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 a do tego 30kk deu w flocie a 30kk deu w obronie to wyglada flota 100% strat obrona 0% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMSI Napisano 23 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 No trudno ^^ dzieki za szybką odpowiedź ^^Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi