Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Kopalnia metalu- Czas budowy: 00h 00m 10s

Kopalnia kryształu- Czas budowy: 00h 04m 14s

Ekstraktor deuteru- Czas budowy: 00h 00m 42s

Kopalnia kryształu ma jak dla mnie zbyt dużą rozbieżność,wszystkie kopalnie są na 50 lvl

Edytowane przez Elohim
Napisano (edytowane)

No faktycznie kryształ jest pojechany po bandzie z kosztami, wiec źle zatytułowałem temat.....

Wiec aby nie tworzyć nowego tematu, to widze problem przy kosztach, w takim wydaniu kopalnia kryształu jest kompletnym bezsensem

Kopalnia metalu (Poziom 55)
Wymagane surowce: Metal: 290.516.296.035 Kryształ:72.629.074.008 

Czas budowy: 00h 01m 19s

Kopalnia kryształu (Poziom 55)

Wymagane surowce: Metal: 8.087.984.000.145 Kryształ:4.043.992.000.072 
Czas budowy: 00h 44m 29s

Ekstraktor deuteru (Poziom 55)

Wymagane surowce: Metal: 1.089.436.110.131 Kryształ:363.145.370.043 
Czas budowy: 00h 05m 19s

Edytowane przez Elohim
Napisano

Ale te koszta też z tyłka wzięte nie zostały (oryginał ma identyczne) - tak od zawsze było, że kryształ był najrzadszym surowcem ze względu na stosunek ceny kopalni do wydobycia. Fakt, przy darmowym Handlarzu opłaca się bardziej wbić deuter na wyższe poziomy i sprzedawać go na kryształ, ale zasada działania jest wiadoma.

Napisano

Raczej zawsze byłem flociarzem i jak gram długo nie zauważyłem az takiej rozbieżności, może to dobry moment aby te patologie zmienić? a ja dzisiaj wszytkie planety pokasowałem z laboratoriami i deu aby wbijać kopalnie mety i kryształu...ale sie wydymałem japierdziele

Napisano

To teraz zajmuj najchłodniejsze planety i wbijaj kopalnie deu. Polecam planety na pozycji 12 i z temp. przynajmniej -40 żebyś mógł je poschładzać dla większego wydobycia :) ja niedługo też będę likwidował planety i już prawie uzbierałem na ochłodzenie wszystkich 21 do maks temp. :)

Napisano

no własnie napisałem ze je pokasowałem z pozycji 15....dzisiaj i mozolnie od nowa kolonizuje jak głuptaś, bo mnie naszła mysl poco sam deu mam miec, jak moge dołożyć krysi i mety ...a tu taki zong z krystyną k-mać

Napisano

Sytuacja jest taka, a nie inna z powodu mnożnika kosztów kopalni.

Dla metalu i deuteru jest to 150% poprzedniego poziomu, jednak kryształ kosztuje 160%.

Na oryginale problem nie był aż tak zauważalny, ponieważ tam poziomy kopalni sięgały coś ok. 30.

Rozbieżność między krysią a innymi surowcami wynosiła więc mniej więcej 6,5 : 1, podczas gdy u nas przy 60 poziomach kopalni wyjdzie ok. 48 : 1.

Łatwo można wywnioskować, że przy takich rozbieżnościach aby osiągnąć podobną wydajność kopalni względem jej kosztów należy przemnożyć liczbę 1 przez 1,5 tyle razy by uzyskać ~50.

Wynik wychodzi ok. 10 i właśnie taką różnicę poziomów miedzy krysią i metalem od dawna polecam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.