Catalyst Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 http://vpx.pl/i/2013/11/29/szamo-b-iext23233791.jpg „Zaczynałem jako długowłosy lewoskrzydłowy, skończyłem jako łysy bramkarz. Na piłce – w przenośni i dosłownie – połamałem sobie zęby (spytajcie mojego dentysty). Powoływało mnie kilku selekcjonerów reprezentacji Polski i właśnie w tej sekundzie ze zdziwieniem odkryłem, że była to jedna z niewielu drużyn, z których nikt nigdy nie próbował mnie wyrzucić (poza Pawłem Janasem, ale wtedy akurat był dziabnięty, więc się nie liczy). Grałem w piłkę w siedmiu różnych krajach, w osiemnastu klubach, u kilkudziesięciu trenerów, Dzieliłem szatnię z wirtuozami, z antytalentami, z leniami, ze śmierdzielami, z idolami, ze złodziejami, z pięknisiami, z fajnymi kolesiami, no i z pedałami też. Strzelali mi bramki wszyscy jak leci – od Flisa z Arki Gdynia po Ronaldo z reprezentacji Brazylii. Czasami jednak udało się coś obronić, chociaż z perspektywy czasu przyznaję: w planach miałem troszkę większą liczbę skutecznych interwencji. Tak czy siak, swoje przeżyłem. Witajcie w moim pokręconym świecie. Wchodzicie na własną odpowiedzialność.” Biografia Grzegorza Szamotulskiego. Polecam tym, którzy lubią naprawdę dobrą książkę. Masa ciekawych PRAWDZIWYCH historii piłkarza. Czytając ją dowiedziałem się wszystkiego np. o trenerze Wójciku i o paru innych ale to już sami się dowiecie. deusx dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Może na święta sprawię sobie tę książkę, zapowiada się bardzo ciekawie.Szczerze nie wiem czy w tym temacie są podobne książki, może zacząć od czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 29 Listopada 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Jest sporo książek podobnych do tej.Pele, Boniek i jaOkrągły przekręt (podobno cieniutka) Znam też sporo innych ale one są głównie o Angielskich Kibolach, gdybyś był zainteresowany podeślę tytuły. Co do SZAMO na pewno Ci się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi