Skocz do zawartości

Podgląd planet - podgląd w grze

oremi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam do zaproponowania pewne rozwiązanie, które być może w końcu rozwiąże problem podglądu planet.

Ostatnio został zmieniany podgląd, zmieniło się umiejscowienie nie których przycisków itp. oraz m.in. zmniejszono i przesunięto w lewo ikony planet, stanowiące również skrót dostępu do tamtych planet

Moja myśl polega na tym aby ta zakładka miał podział na księżyc i planety(klikasz księżyce się pojawiają, klikasz planety pojawiają się planety) dodatkowo można by było dodać możliwość usuwania z tej listy planet których nie chcemy oraz dodawania tych które są przez nas pożądane.

Być może wtedy panel podglądu planet/monów do czegoś służył.

Z własnego doświadczenia wiem, że planety są poukładane nie po kolei, a nikt z tego nie korzysta.

Wszelkie rozwiązania będą słuszne nawet wtedy jeśli nie wszystkie rozwiązania przeze mnie zaproponowane będą wprowadzone. To będzie dobry krok w dobrym kierunku

Pozdrawiam oremi

Wezmę to pod uwagę, jutro postaram się wprowadzić zmiany.

Muszę jednak wziąć pod uwagę fakt, że podgląd jest najczęściej otwieraną zakładką w grze (23300 odsłony dziennie), która kumuluje praktycznie większość danych zapisanych na naszym koncie i inne statystyki. Z optymalnego punktu widzenia zakładka ta powinna zawierać jak najmniej danych tak, aby nie obciążała serwera. Z biegiem czasu udało się ją zoptymalizować o ponad 50%, jednak wciąż jest ona "średnia", dlatego nie mogę tam dodać żadnego zapytania do bazy danych - co wiąże się z dużymi komplikacjami przy dodawaniu tam czegokolwiek. Dlatego nie obiecuję, że uda mi się wszystko wprowadzić.

a staystyki czyli m.in

Piątek 29 Listopada

20:55:45

Online: 76 (233) Badanie: Napęd spalinowy Poleciłeś: Do dnia: 01.01 - graczy - odśwież Punkty 659.506.965.804 135/2385

nie mogą zostać przesunięte do imperium?

Edytowane przez oremi

oremi pomysł ciekawy tylko zamiast tworzyć dodatkową kolumnę , czy wybierać co ma być pomazywane to ja bym po prostu przy każdej planecie dodal z prawej strony ikonkę moona(z lewej jest obecnie ikona planety ) , której kliknięcie spowodowało by przeniesienie nas na ten księżyc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.