Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W dniu 11.11.2013 o 21:47, kOtello napisał:

I właśnie doszedłeś do sedna, rozbudowanie moona 25 lvl robotów i 12 lvl teleportu i rzecz jasna falangi to rok rozbudowy.

Jaki rok rozbudowy . Pół roku max . a telepka nie musisz mieć mieć na 12 ..8 wystarczy..

Napisano
  W dniu 11.11.2013 o 22:06, paciorkowiec napisał:

Jaki rok rozbudowy . Pół roku max . a telepka nie musisz mieć mieć na 12 ..8 wystarczy..

9 35.000.000.000.000 Wybuduj Teleporter na poziom 12 na przynajmniej 5 księżycach.
Napisano

W dniu 11.11.2013 o 21:47, kOtello napisał:

Ilu graczy twoim zdaniem nie zrezygnuje jeśli po roku rozbudowy moona postawią flotę a ty wlecisz GSami i go zniszczysz?

Także na u3 swego czasu miałem pare "wypasionych moonów". Falanga 20, teleport 14, fabryka 27, mogłem się z niego chwalić, że rekord mam itd... przyleciał DarkPassenger i go zdjął. I co? To powód żeby się załamywać ? Żeby kończyć grę ?

Z Twojego opisu tak właśnie wynika. Gra flotą jest ryzykowna i z tego chyba każdy sobie zdaje sprawę. Obecnie w rekordach dot. moonów powiedziałbym jest balans, zrobienie odpowiedniego poziomu falangi (15), żeby coś tam widziała i teleportu w miarę nie ograniczającego nas (5) nie jest wcale taki długi jak mówisz. Pare dni i jest.

Na rekord w tej kategorii wymagany jest czas i szczęście, że nikt nam tego moona nie zdejmie.

Skoro ma być łatwiej, to możemy dodać:

-bibliotekę, skracającą nasze badanie o 1/2 czasu na każdy poziom budynku,

-niewidzialną flotę nawet na falandze, moony przynajmniej spadać nie będą,

-kopalnie na moonach, labolatoria

-zamiast FS na stacjonuj zrobić opcje rozproszenia floty w układzie, mniej spalimy, a flota wróci dopiero jak sobie tego zażyczymy, a nie zaplanujemy...

tak, dokładnie. To wszystko co wyżej wymieniłem to totalne absurdy i osobiście uważam, iż nanity + moon = błąd.

Napisano
  W dniu 11.11.2013 o 22:09, kOtello napisał:

9 35.000.000.000.000 Wybuduj Teleporter na poziom 12 na przynajmniej 5 księżycach.

Jeżeli uważasz, że rok jest potrzebny na budowę to widzę, że rzeczywiście dużo używasz moona :)

Napisano
  W dniu 11.11.2013 o 22:12, KAROLWDR napisał:

Jeżeli uważasz, że rok jest potrzebny na budowę to widzę, że rzeczywiście dużo używasz moona :)

Fabryka robotów na poziom 25 - 93d 04h 57m 43s

Teleporter na poziom 12 - 131d 06h 46m 09s

Falanga czujników na poziom 18 - 43d 16h 34m 33s

OK 268 dni czyli 3/4 roku budowy non-stop bez przerw, mało graczy w dzisiejszych grach jest tak cierpliwych :)

Napisano
  W dniu 11.11.2013 o 22:26, kOtello napisał:

Fabryka robotów na poziom 25 - 93d 04h 57m 43s

Teleporter na poziom 12 - 131d 06h 46m 09s

Falanga czujników na poziom 18 - 43d 16h 34m 33s

OK 268 dni czyli 3/4 roku budowy non-stop bez przerw, mało graczy w dzisiejszych grach jest tak cierpliwych :)

Dodaj do tego konstruktor -30% i wyjdzie niecałe Ci pół roku :) poza tym zwróć uwagę, że falange czujników 18 lvl możesz budować na innej planecie równolegle więc licz tylko FR 25 lvl i TP 12 lvl :)

Napisano

Oczywiście posumowałes wszystko , odejmnij teraz falange dodaj oficera , na jednej planecie nie musisz mieć wszystkiego naraz , falange do zadania na innej planecie np. plus tryt i w 180 dni na 100% się mieścisz , ja się zmieściłem ...

Napisano

Już więcej nic nie będę dopisywał, niech inni się wypowiedzą. To o czym paciorek i karol wspomnieliście dotyczy przede wszystkim tych którzy kupują astaty a ja już wspominałem wcześniej że stoję za tymi którzy ich nie kupują.

Zastanawia mnie jedno, dlaczego tak stanowczo przeciwni są tylko ci którzy latają flotą?

Napisano
  W dniu 11.11.2013 o 22:52, kOtello napisał:

Już więcej nic nie będę dopisywał, niech inni się wypowiedzą. To o czym paciorek i karol wspomnieliście dotyczy przede wszystkim tych którzy kupują astaty a ja już wspominałem wcześniej że stoję za tymi którzy ich nie kupują.

Zastanawia mnie jedno, dlaczego tak stanowczo przeciwni są tylko ci którzy latają flotą?

Ja nie latam flotą i jestem przeciwny. A konstruktora możesz znaleźć na ekspedycjach bądź go kupić za astaty znalezione na ekspedycji :)

Napisano

wy to ze skrajności w skrajność
ja wam opisałem jak podchodzą do tego flociarze i jak do tego podchodzą ekowcy w moim sojuszu i co tu więcej pisać
fala to naprawdę nie jest problem, dzwonisz, prosisz i fala jest, ale telepek?

MIG nie pisz że planeta obok planety będzie i już się zmieni bilans planet w gali... przecież wy zmieniliście jakieś 1,5 roku temu sposób zbijania monów i co wtedy tak było? że planety stały obok siebie? nie stały, a teraz mony lecą szybciej a roboty jak zostały tak zostały

obrona na monie? a po co obrona na monie? to wogule zbędna zakładka ale i tak tam nic nie postawisz, ogranicz obrone do 100 szt i już będzie git

ale czemu te nanity tak wam nie pasują to nie wiem? stanie się wam coś że będą na innych np nowych uniwersach?

KAROLWDR widać że nie latasz, i widać że nigdy nie chciałeś latać

pacior może i jest pół roku, może i 5 miesięcy, z tym że chyba jedynie wtedy jak sie jest takim flociarzem jak ty na u7? .... żartuje oczywiście, ale falanga i telepek nie jest dla EKOWCÓW, także po co wam one?

Napisano

W dniu 11.11.2013 o 22:38, paciorkowiec napisał:

Oczywiście posumowałes wszystko , odejmnij teraz falange dodaj oficera , na jednej planecie nie musisz mieć wszystkiego naraz , falange do zadania na innej planecie np. plus tryt i w 180 dni na 100% się mieścisz

może niekumaty jestem ale może mi ktoś wytłumaczyć jak tryt wpływa na skracanie budowania się rzeczy na moonie ?

bo z tego co widze to skracać można badania, koszty latania i limit budowy obrony na moonie. i nie kumam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.