Catalyst Napisano 19 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Jak większości wiadomo Microsoft wypuścił nową wersję Windowsa a mianowicie Windows 8.1 Professional. Chce go u siebie zainstalować tylko nie wiem czy warto. Może ktoś z was zetknął się z tą wersją ? Czekam na wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 19 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 A potrzebujesz 8.1? Obecnie korzystasz z 7 czy z 8.0? Jak z 7 to ja bym proponował zostać przy 7. Jak masz 8 aktualizuj do 8.1.Mnie ten system odrzuca i mam nadzieję pominę go i przejdę na 9 dopiero. I tak, wiem, że nie jestem obiektywny :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 19 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Ja też planuję olać 8 i zobaczyć jak 9 im wyjdzie. Współlokator zaktualizował to coś tam słyszałem jak mówił, że przeciętnemu użytkownikowi różnicy nie robi ta aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 19 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Znaczy się po aktualizacji tak samo (...) jak 8.0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 19 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 (edytowane) A czego się spodziewałeś, nowej oprawy graficznej i +30% wydajności w grach? Pewnie coś tam wewnątrz pogrzebali i dodali pare bezsensownych funkcji o których świat sie nie dowie póki nie przeczyta o nich na liście zmian. @DOWNO pamiętam jak mówił gość, że ten przycisk Start to se mogą wsadzić, przecież to robi to samo co klawisz Windowsa na klawiaturze xD Edytowane 19 Października 2013 przez Neriel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 19 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Zmieni się kilka rzeczy wizualnych w porównaniu do 8.0, pojawi się przycisk start, galeria będzie bardziej przejrzysta, inny sklep. Ogólnie polecam tę aktualizację, bo zapewne porusza też inne aspekty techniczne. Jeżeli jednak masz 7 a chcesz przejść na 8 jedynie z powodów technicznych (czyt. lepsza wydajność czy zabezpieczenia) to strata pieniędzy, bo faktycznie może jest szybszy, jednak to tylko kilka niezauważalnych procent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 19 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Wszystkie produkty Microsoftu mam za darmo (jedyny plus mojej pracy) Na laptopie mam 8 i aktualizuje ją w poniedziałek potem wam powiem jakie są moje wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SheeVa Napisano 21 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Na kompie uzywam 8.0 pro i po zwyklych aktualizacjach jestem mega zadowolony, zadnych probelmow ze zgodnoscia, a interfejs przyjazny.cszybkie dzialanie i niemal natychmiastowy dostep do wszystkich funkcji jakie potrzebuje. Pro 8.1mam z dreamsparka na maszynce wirtualnej i z aktualizacja na kompie, mam zamiar poczekac ze 2 miesiace. Duzo bledow, nie dzialajacych funkcji, dziurawe zabezpieczenia.takze na razie sie wstrzymuje. Poki co jedynym plusem ktory zauwazylem jest poprawione dzialanie powershella i wieksza ilosc dostepnych komend. Tzw start to jedno badziewie z klawiszem start na klawiaturze. Aczkolwiek faktycznie zmieniono nieco mozliwosci personalizacji trybu metro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi