Skocz do zawartości

Windows 8.1 Professional

Catalyst

Rekomendowane odpowiedzi

Jak większości wiadomo Microsoft wypuścił nową wersję Windowsa a mianowicie Windows 8.1 Professional. Chce go u siebie zainstalować tylko nie wiem czy warto. Może ktoś z was zetknął się z tą wersją ? Czekam na wasze opinie

A czego się spodziewałeś, nowej oprawy graficznej i +30% wydajności w grach? :D

Pewnie coś tam wewnątrz pogrzebali i dodali pare bezsensownych funkcji o których świat sie nie dowie póki nie przeczyta o nich na liście zmian.

@DOWN

O pamiętam jak mówił gość, że ten przycisk Start to se mogą wsadzić, przecież to robi to samo co klawisz Windowsa na klawiaturze xD

Edytowane przez Neriel

Zmieni się kilka rzeczy wizualnych w porównaniu do 8.0, pojawi się przycisk start, galeria będzie bardziej przejrzysta, inny sklep. Ogólnie polecam tę aktualizację, bo zapewne porusza też inne aspekty techniczne.

Jeżeli jednak masz 7 a chcesz przejść na 8 jedynie z powodów technicznych (czyt. lepsza wydajność czy zabezpieczenia) to strata pieniędzy, bo faktycznie może jest szybszy, jednak to tylko kilka niezauważalnych procent.

Na kompie uzywam 8.0 pro i po zwyklych aktualizacjach jestem mega zadowolony, zadnych probelmow ze zgodnoscia, a interfejs przyjazny.cszybkie dzialanie i niemal natychmiastowy dostep do wszystkich funkcji jakie potrzebuje.

Pro 8.1mam z dreamsparka na maszynce wirtualnej i z aktualizacja na kompie, mam zamiar poczekac ze 2 miesiace. Duzo bledow, nie dzialajacych funkcji, dziurawe zabezpieczenia.takze na razie sie wstrzymuje.

Poki co jedynym plusem ktory zauwazylem jest poprawione dzialanie powershella i wieksza ilosc dostepnych komend. Tzw start to jedno badziewie z klawiszem start na klawiaturze. Aczkolwiek faktycznie zmieniono nieco mozliwosci personalizacji trybu metro.