Skocz do zawartości

Matura

Rekomendowane odpowiedzi

Wyszpiegowałem surowce na planecie XX-XX-15

Widzę że jest tam 81kkk deuteru więc proste obliczenia 81/2 = 40,5/15 = 2,7, czyli w zaokrągleniu wysyłam 300k Ultrów.

Co się dzieje?

U.Transportery zabierają tylko 15kkk deuteru z planety, choć powinny zebrać ok 45kkk. Dlaczego tak się dzieje ? O czymś nie wiem :P ?

Bez tytułu.png

Na moje sokole oko... podziel pojemność swoich transporterów przez 3 (ilość surowców jakie są zbierane [m+k+d]).

Wygląda na to, że pojemność transporterów jest dzielona na poszczególne surowce - 1/3 dla każdego.. :D

Czemu tak jest to już nie wiem..

//edytuj posty, następnym razem będzie warn.

MiG

Na moje sokole oko... podziel pojemność swoich transporterów przez 3 (ilość surowców jakie są zbierane [m+k+d]).

Wygląda na to, że pojemność transporterów jest dzielona na poszczególne surowce - 1/3 dla każdego.. :D

Nie no, nie jest tak, na pewno ... Wszędzie indziej latają już prawidłowo ..

Poza tym to bez sensu xD.

Kolejny "błąd" (tym razem na pewno błąd)

Wysłałem floty (jedna za drugą na tą samą planetę):

- pierwsza (największa) nie zebrała surowców, kolejne już tak...

Jakiś update serwera, czy co ?

tak o to:

. . .

Teraz zauważyłem że obok atakowanego jest literka "K" zamiast "P" jak poniżej , chociaż w misji jest "napadaj"...

co oznaczają "P" i "K" .?

Bez tytułu.png

Edytowane przez MiG

Edytuj posty zamiast 3 pod rząd pisać...

Planeta i Księżyc... wysyłasz na moona to masz bład.. na moonie nie było surki najwyraźniej.

A to, że wszędzie indziej zbierają prawidłowo nic nie znaczy. Może tylko w przypadku deuteru tak jest.

@EDIT

No sprawdziłem i tak jest - jeżeli ilość deuteru na planecie przekracza 1/3 całości surowców planety to nie zostanie zebrana połowa, a 1/3 deuteru.

Przykład:

20.000.000.000 metalu

20.000.000.000 kryształu

40.000.000.000 deuteru

Potrzeba 266.666 UT o pojemności 40.000.000.000, by zabrać połowę surowców.

Deuter stanowi 50% wszystkich surowców, więc zabrane zostanie nie 20.000.000.000, a 13.333.333.333

Edytowane przez Neriel

No widzisz! Jaki Ty mądry i pomocny jesteś :D !

Dzięki .

A tak do tematu jeszcze: gdzie można się dobrać do takich ciekawych faktów ?

A co do drugiego "błędu", to może (na pewno :D) faktycznie przypadkiem kliknąłem i zmieniłem cel podróży...

Temat można już oficjalnie zamknąć ; ]

Chyba coś nie tak tu podajecie.

Wg moich obserwacji loot czyli łup wygląda następująco;

Metal do 100% pojemności ładunkowej,

Kryształ do 50% pojemności ładunkowej.

Deuter do 33% pojemności ładunkowej.

Czyli jeśli wyślemy 1 UT o pojemności ładunkowej 150.000 to zrabuje; (zakładamy że na planecie jest 10.000.000 M, K i D czyli wielokroć więcej)

50.000 M + 50.000 K + 50.000 D

W przypadku jeśli będzie tam sam Metal w ilości 10.000.000 zrabuje 150.000 M (100% poj. ład.)

Jeśli sam Kryształ w ilości 10.000.000 to zrabuje 75.000 K (50% poj. ład.)

Jeśli natomiast na planecie będzie tylko Deuter to 1 UT zrabuje 50.000 (33% poj. ład)

Podpowiem tylko że w oryginalnej grze loot zawsze wynosił 50% z każdego zasobu.

Możemy to zmienić bezproblemowo na 50% całości, jeżeli metalu i kryształu będzie mniej, to reszta zostanie doliczona do deuteru i odwrotnie w dwóch innych przypadkach czy wolicie obecny system, 1/3 surowców?

Czyli po zmianach jak będzie na planecie

4.000.000 mety

1.000.000 kryształu

1.000.000 deuteru

a wyślę UT o ładowności 4.000.000 to zrabuje tylko 2.000.000 metalu zamiast obecnych 3.000.000? To ja chyba podziękuję i zagłosuję za obecnym systemem. Rzadko się zdarza, że możemy zrabować sam deuter, więc dla farmerów zmiana była by niekorzystna, bo o ile rabowali by (b. rzadko) więcej deuteru, to b. często rabowali by mniej metalu i bilans byłby na spory minus.

Ale jakim cudem teraz zbierasz 75% mety?

Mi się udało tylko 50%:

Metal 226.381.470.236

Kryształ 39.438.899.880

Deuter 51.117.357.617  

Zyski:

Metal: 113.213.308.769

Kryształ: 19.723.895.716

Deuter: 25.564.441.046

Przecież my tu mówimy TYLKO o sytuacji, gdy jednego surowca jest więcej... W przeciętnej sytuacji nic się nie zmieni.

Edytowane przez Neriel

yhhh ok, w drodze do pracy nie przekimalem standardowych 15 minut i stąd te moje wypociny ;P

Chodziło mi o przestrzeń ładunkową - obecnie można zrabować sam metal wykorzystując pełną ładowność transporterów, a odniosłem wrażenie, że zostanie to zmienione i w przyszłości będzie sięwozilo powietrze zamiast metalu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.