Skuzi Napisano 24 Września 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Ostatnio zastanawiam się w jakich miejscach w Polsce opłacałoby się budować i utrzymywać małe lokalizacje, czy to badawcze czy wojskowe w stopniu tajnym. Czy ekonomicznie jest opłacalne budowanie metalowych obiektów bez jakiejkolwiek możliwości dojazdu, dolotu(zbytni hałas, zwracanie uwagi itp), oraz wielkości 2-5 domków jednorodzinnych w okolicy jezior ? Dodajmy do takiego obiektu możliwość niezauważonego zdemontowania w odległości kilku km od najbliższej miejscowości. Najbardziej mnie interesują takie miejsca w województwach zachodniopomorskim oraz pomorskim. Jednak informacją z całej Polski bym również nie pogardził. Jaki interes miałby ZSRR w właśnie takich obiektach na wymienionych przeze mnie dwóch województwach. Wiem, że to trochę historyczne pytanie jednak dotyczy to ściślej lat 1984-1988. Prosiłbym o wypowiedzi ludzi z każdym doświadczeniem w takich sprawach. Czy to osoby całkowicie niekompetentnej (takiej jak ja), która może snuć tylko spekulacje czy też znającej się w jakimś stopniu na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 5 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 może ja jestem jakiś niekompetentny, ale w zasadzie opłacalne jest coś wtedy jeśli czemuś służy,a czemu coś takiego może służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi