Skocz do zawartości

kolonizowanie planet

horus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym uzyskać od bardziej doświadczonych graczy odpowiedz na moje pytanie :

Jaki sposób kolonizowania planet jest bardziej opłacalny (biorąc także pod uwagę późniejszy etap gry) ,polowanie na najwieksze planety czy raczej brać pod uwagę temperaturę i kolonizować zimne planety pod deuter itd? Rozbudowywać jedna kopalnie na planecie czy raczej wszystkie po trochu ?

Polecam polowanie na planety powyżej 300 pól oczywiście szukaj zimnych. Jeśli będziesz polował na najzimniejsze to w pewnym momencie utkniesz w miejscu z rozbudową kopalni bo powiększanie za pomocą teraformera stanie się mało opłacalne a i oziębianie trytem zbyt ciepłych planet również przestaje być w pewnym momencie opłacalne.

Musisz znaleźć złoty środek.

Edytowane przez kOtello

Ja ujmę to tak

Pozycje 7-9 - mała ilość kolonizatorów da chłodną i dużą planetę

pozycja 10 - po 50-100 kolonizatorach da dużą i zimną planetę

pozycja 11 - po 100 kolonizatorach da dużą i zimną planetę

pozycja 13 - po 200 kolonizatorach da średnią, ale w ***** zimną planetę Konieczne będzie kupowanie pól za astaty

Moim zdaniem zloty środek to pozycja 10 Masz tam szansę na -75 stopni oraz 300 pól. Ja bym celował w minimum 270 pól i -60 stopni. Korzystniejsze planety to już hardkorowa ilość misji kolonizacyjnych - imo za dużo roboty

Ja bym nie powiedział, że zrobienie jakiegoś 22-25 terraformera jest nieopłacalne.. parę nędznych bln surowca za to by mieć np. 15% większe wydobycie do końca gry.

Kopalnie min 63/56/61, chyba że wpadłeś pograć na mniej jak 2 miechy, to by się nie zwróciło w tym czasie :P

A gdzie ja napisałem, że powyżej 70? Sam mam 70/58/67 na u3.

Jeśli wywnioskowałeś to z wątku o terraformerze to mi chodzi o możliwość kolonizacji zimnych i małych planet, jak to Al wyżej przedstawił, nie o kosmiczny rozwój kopalni.

Szukaj najzimniejszych.

Powiększanie jest bardzo tanie, na początku z terraformerem, a później za astaty, które można za śmieszne pieniądze kupić, albo znaleźć w ekspedycjach. Pakiet 5 pól kosztuje 1 astat, jak wybudujesz terraformer na 20 poziom i kupisz 20 * 5 pól to już masz wystarczający rozmiar planety, nawet jeśli skolonizowałeś niewielką.

• 6 miesięcy temu...