horus Napisano 13 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Witam,Chciałbym uzyskać od bardziej doświadczonych graczy odpowiedz na moje pytanie :Jaki sposób kolonizowania planet jest bardziej opłacalny (biorąc także pod uwagę późniejszy etap gry) ,polowanie na najwieksze planety czy raczej brać pod uwagę temperaturę i kolonizować zimne planety pod deuter itd? Rozbudowywać jedna kopalnie na planecie czy raczej wszystkie po trochu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revenge ツ Napisano 13 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Polecem chłodniejsze planety tak pod - 80 , -70 ewentualnie trytem obnizac ale drogo ... 230 pól i - 70 bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 13 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 UP masz info o temp. i polach do rozbudowy a co do kopalni to wszystkie rozbudowywac np 50/40/45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 13 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Polecam polowanie na planety powyżej 300 pól oczywiście szukaj zimnych. Jeśli będziesz polował na najzimniejsze to w pewnym momencie utkniesz w miejscu z rozbudową kopalni bo powiększanie za pomocą teraformera stanie się mało opłacalne a i oziębianie trytem zbyt ciepłych planet również przestaje być w pewnym momencie opłacalne. Musisz znaleźć złoty środek. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez kOtello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 13 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja ujmę to takPozycje 7-9 - mała ilość kolonizatorów da chłodną i dużą planetępozycja 10 - po 50-100 kolonizatorach da dużą i zimną planetępozycja 11 - po 100 kolonizatorach da dużą i zimną planetępozycja 13 - po 200 kolonizatorach da średnią, ale w ***** zimną planetę Konieczne będzie kupowanie pól za astaty Moim zdaniem zloty środek to pozycja 10 Masz tam szansę na -75 stopni oraz 300 pól. Ja bym celował w minimum 270 pól i -60 stopni. Korzystniejsze planety to już hardkorowa ilość misji kolonizacyjnych - imo za dużo roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 13 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja bym nie powiedział, że zrobienie jakiegoś 22-25 terraformera jest nieopłacalne.. parę nędznych bln surowca za to by mieć np. 15% większe wydobycie do końca gry.Kopalnie min 63/56/61, chyba że wpadłeś pograć na mniej jak 2 miechy, to by się nie zwróciło w tym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 14 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Neriel, budowanie powyżej 70lvl kopalni metalu to pomyłka, no chyba że zależy ci wyłącznie na pkt do statystyk. W ciągu 1 godz. farmienia zdobywasz 10 x tyle co wydobycie dzienne z 20 planet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 14 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 A gdzie ja napisałem, że powyżej 70? Sam mam 70/58/67 na u3.Jeśli wywnioskowałeś to z wątku o terraformerze to mi chodzi o możliwość kolonizacji zimnych i małych planet, jak to Al wyżej przedstawił, nie o kosmiczny rozwój kopalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astalavator1 Napisano 20 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Szukaj najzimniejszych.Powiększanie jest bardzo tanie, na początku z terraformerem, a później za astaty, które można za śmieszne pieniądze kupić, albo znaleźć w ekspedycjach. Pakiet 5 pól kosztuje 1 astat, jak wybudujesz terraformer na 20 poziom i kupisz 20 * 5 pól to już masz wystarczający rozmiar planety, nawet jeśli skolonizowałeś niewielką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tari1222 Napisano 10 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 witammógłby mi ktoś powiedzieć ile można mieć planet gram na uni6pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAROLWDR Napisano 10 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 witammógłby mi ktoś powiedzieć ile można mieć planet gram na uni6pozdrawiam 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi