Skocz do zawartości

Konkurs na najlepszą reklamę Uniwersum 7

deusx

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że wejścia bezpośrednie powinny być zaliczane, zawsze można spamować ludziom linkiem na gg.

Chyba teraz to do mnie dopiero dotarło... to co mam rozumieć że jeśli wyślę komuś reflinka w mailu i ten ktoś odbierze pocztę poprzez klienta i będąc na swoim kompie kliknie link to mi tego nie zaliczy?

Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania i wątpliwości.

Myślę, że wejścia bezpośrednie powinny być zaliczane, zawsze można spamować ludziom linkiem na gg.

Takie wejścia są zliczane jako pojedyncze lub kilka w rzędzie. Natomiast jeżeli większość linków lub wszystkie nie mają źródła to nie jest to zliczane, ponieważ można manipulować wynikami i je zawyżać, a chcemy dbać o jak największą uczciwość.

Dziwi mnie trochę ten ranking :)) w moich poleceniach jest o wiele wyższa liczba , natomiast tutaj jej nie ma...

Regulamin pisze w niektórych punktach, że IP zagraniczne/proxy czy właśnie wejścia bez źródła mogą być niezaliczone, przez co stan na twoim koncie może się zmniejszyć o kilka(ew. kilkanaście procent). Nikogo tutaj nie posądzamy, że może oszukiwać, jednak zawsze musimy wziąć to pod uwagę.

Chyba teraz to do mnie dopiero dotarło... to co mam rozumieć że jeśli wyślę komuś reflinka w mailu i ten ktoś odbierze pocztę poprzez klienta i będąc na swoim kompie kliknie link to mi tego nie zaliczy?

To zależy, większość ludzi korzysta ze stron www, nie z klientów na komputerze. Sprawdzając źródła widać, czy odwiedziny kierowane są ze skrzynek pocztowych (lub też nie, z klientów).

Gdyby zaliczać ten konkurs bez weryfikacji czy ustalić minimalne zasady, w tym pomijając brak źródła pojawi się podstawowy problem, ponieważ wtedy skala nadużyć będzie tak duża, że równie dobrze tego konkursu można nie organizować, bo to wydanie pieniędzy po prostu oszustom, kosztem uczciwie reklamujących osób. Wystarczy link wrzucić w pierwszy lepszy rotator za parę złoty i mogę mieć kilkaset wejść dziennie.

"To Ty?" zostało użyte tylko do sprawdzenia ile na tym portalu można zgarnąć wejść. Potem zacząłem reklamować w ten sposób:

"Nowe uniwersum już 1 czerwca! OGAME x200!

[reflink]"

Sprawdź to dokładnie i usuń te kilka/naście wejść z nieregulaminowej reklamy.

To zależy, większość ludzi korzysta ze stron www, nie z klientów na komputerze. Sprawdzając źródła widać, czy odwiedziny kierowane są ze skrzynek pocztowych (lub też nie, z klientów).

Deusx, odpowiedz mi tylko tak lub nie. Jeśli wysyłam na konto korporacyjne 100 maili do znajomych i każdy z nich korzysta z MS Outlook poprzez IMAP i otworzy maila u siebie w domu a później kliknie na reflink to zostanie to zaliczone czy nie?

Deusx, odpowiedz mi tylko tak lub nie. Jeśli wysyłam na konto korporacyjne 100 maili do znajomych i każdy z nich korzysta z MS Outlook poprzez IMAP i otworzy maila u siebie w domu a później kliknie na reflink to zostanie to zaliczone czy nie?

Nie, polecam zrobić tak:

Stworzyć temat gdzieś na jakimś forum i posłać link do tego właśnie tematu z prośbą o zapoznanie się z grą, np. konkursem itd. Wtedy źródłem będzie temat, a ten odwiedzą ludzie z maila.

Stworzyć temat gdzieś na jakimś forum i posłać link do tego właśnie tematu z prośbą o zapoznanie się z grą, np. konkursem itd. Wtedy źródłem będzie temat, a ten odwiedzą ludzie z maila.

Wejścia z zagranicznych IP też nie są zaliczane, czyli jeśli forum znajduje się na zagranicznym serwerze (tak jak forum.ogam.net) to wejście nie zostanie zaliczone, mam rację?

Wejścia z zagranicznych IP też nie są zaliczane, czyli jeśli forum znajduje się na zagranicznym serwerze (tak jak forum.ogam.net) to wejście nie zostanie zaliczone, mam rację?

Zostanie zaliczone, chodzi o host użytkownika, nie serwera.

Odswiezanie w podgladzie nie dziala wiec jak mamy wiedziec ile mamy reflinkow i czy wogole wchodza???

Wiec niech aktualizacje beda czestrze  i uwzglednienie wszyscy uzytkownicy bo tak to nie beda ludzie reklamowac lub niech to w podgladzie bedzie naprawione bo nawet nie wiem czy reflink mi wchodzi i czy ktos kliknol.

Odświeżanie zostało naprawione, nie będzie już kłopotów.

Brak połączenia z serwerem MySQL.

Błąd:

+

Sprawdź te wykroczenia moje, usuń nieregulaminowe wejścia i zastanów się czy dasz mi możliwość powrotu do zabawy

Praktycznie wszystkie źródła kierują do odnośnika z dopiskiem "to Ty?", dlatego żadne wpisy z owej strony nie zostają zaliczone do konkursu (i kolejne liczone do końca konkursu będą uznawane za nieważne), pozwalam jednak na dalszy udział w konkursie, bo trochę legalnych poleceń masz.

Ranking na obecną chwilę przedstawia się następująco:

1 miejsce 150 wejść

2 miejsce 95 wejść

3 miejsce 72 wejścia

Podana liczba w podglądzie po każdej aktualizacji zawiera już sprawdzą liczbę poleceń, czyli powyższe liczby ujrzą liderzy (nie większe czy mniejsze).

Wciąż są szanse na każde miejsce, weź udział w konkursie i wygraj główną nagrodę !

No to startujemy z dalszą reklamą. Kiedy można się spodziewać najbliższego odświeżenia?

// Minęło 2 minuty od opublikowania postu i oto co wyskakuje (znowu zresztą)

Brak połączenia z serwerem MySQL.
Błąd:

Edytowane przez DiabelTasmanski

z moich obliczeń powinienem mieć już ponad 100 wejść ... niestety ciągle liczba zamknęła się na 86 ... Co do IP zagranicznego to też wielkie nieporozumienie ... Pracuję zagranicą więc wiadomo ,że mam tam znajomych ,którzy wejdą w link.... niestety nie będą liczone przez jakieś wymysły... Co do błędu to już mam tak od prawie tygodnia i nie widać ,żeby było to naprawione

z moich obliczeń powinienem mieć już ponad 100 wejść ... niestety ciągle liczba zamknęła się na 86 ... Co do IP zagranicznego to też wielkie nieporozumienie ... Pracuję zagranicą więc wiadomo ,że mam tam znajomych ,którzy wejdą w link.... niestety nie będą liczone przez jakieś wymysły... Co do błędu to już mam tak od prawie tygodnia i nie widać ,żeby było to naprawione

Zagraniczne IP są liczone jak każde inne, dopiero przy ręcznej weryfikacji są "usuwane", jeżeli będzie ich nadmierna ilość lub dziwne pochodzenie.

182 wejścia - 1 miejsce - wykryliśmy drugi raz złamanie regulaminu (reklamowanie serwisu na forach, których regulamin tego zabrania i dodatkowo spam), jeżeli podczas ostatecznego sprawdzenia przy rozdaniu nagród znajdziemy choćby jedno wykroczenie zostaniesz skreślony z konkursu.

153 wejścia - 2 miejsce

77 wejść - 3 miejsce

Witam !

Tak przedstawia się jeszcze nieoficjalna, aczkolwiek na 95% pewna lista zwycięzców:

1 miejsce - 212 wejść (u3, Dymek)

2 miejsce - 156 wejść (u6, lwp3)

3 miejsce - 80 wejść (u5, BaNaN)

Trwa weryfikacja każdego wejścia, liczby te ostatecznie mogą się nieznacznie zmienić, aczkolwiek sądząc po różnicach miejsca się nie zmienią.

Wyniki pozostają bez zmian, także lista jest taka sama:

1 miejsce - 212 wejść (u3, Dymek)

2 miejsce - 156 wejść (u6, lwp3)

3 miejsce - 80 wejść (u5, BaNaN)

Gratulację zwycięzcom. Aby odebrać nagrodę w całości lub części (dowolną sumę z nagrody pieniężnej można przeznaczyć na astaty) proszę napisać z maila przypisanego do konta na ogamwplata@gmail.com z dokładnymi informacjami plus danymi do przelewu lub przekazu pocztowego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.