SheeVa Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 (edited) Nasz nick: shiwaTreść blokady: dodatkowe oprogramowanie do skanowaniaNick SGO, który nałożył bana: deusxSzczegółowy opis sytuacji, charakteru bana: Witam.Nie posiadam dodatkowego oprogramowania do skanowania.Mape robi sojusz, po czym przekazuja ja mnie. ja przerabiam ja w excelu, jak juz to kiedys przekazywalem.w pilk tekstowy, do ktorego link wysylam deusxowi na PW(po co od razu caly serwer ma miec prace naszego sojuszu?)ot co, cały skaner. Jeśli o czymś nie wiem, proszę o poinformowanie mnie, za co w/w ban został mi nałożony. PSJeśli znów chodzi, o to ze skanuje 'za szybko' nagram film i pokaze, ze to jednak mozliwe... Edited March 24, 2013 by -shiwa- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ebi Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Co fakt to fakt, że szybko skanuje ale nie macie dowodów nawet że używa jakiegoś programu wiec to troche dziwne:) może najpier przedstawcie mu jakieś dowody a dopiero banujcie konto? POST 2: kurde kto mnie teraz bedzie tak miło i ciepło skanował jak nie shiwa:) broń sie jak możesz żeby cie odbanowali:) //warn za dobule post//deusx Brasilass 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arsenalista Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 (edited) Ban jaknajbardziej słuszny, sam padłem ofiarą tego procederu.Jedank jest jakaś sprawiedliwość na tym uni. @downNie zgadzam się z tym odwołaniem, więc wyrażam swoją skromną opinie i mam do tego prawo.Poza tym zeskanowałeś mi jedną palete x razy w ciągu minut dodać do tego moona plus opóźnianie ataku sądami to wychodzi x do kwadratu. Edited March 24, 2013 by Arsenalista Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SheeVa Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 (edited) sam padłem ofiarą tego procederu. tak, w szzegolnosci ze miales zeskanowana 1 (słownie, JEDNĄ) pozycję, jaką była matka i przy okazji: UWAGA.Dział Odwołań służy do kontaktu/wyjaśnienia bana pomiędzy Zbanowanym a Banującymwszelkie wpisy osób niezainteresowanych będą usuwane a ich autorzy otrzymają ostrzeżenia za SPAM Edited March 24, 2013 by -shiwa- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deusx Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Posiadasz najnowszą wersję firefox'a, skanować z linków się nie da, bo zabezpieczenie na to nie pozwala.Jak zatem wytłumaczysz swoje refery, które nie odpowiadają tym, wysyłanym przez FF poprzez normalne kliknięcie w galaktyce ?Twój refer składa się ze wszystkich możliwych danych, aby zapewne omijać zabezpieczenie, przeglądarka poprzez kliknięcie nie wysyła tych danych (żadna, nie chodzi tylko o tego FF w tej wersji). Nie chciałbym tutaj za bardzo wchodzić w szczegóły tych danych, bo niechce dać po prostu wskazówek dla potencjalnych innych oszustów.Już nie wspomnę oczywiście o nad świetlnej szybkości skanowania. Arsenalista 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IN10CITY Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 (edited) UWAGA.Dział Odwołań służy do kontaktu/wyjaśnienia bana pomiędzy Zbanowanym a Banującymwszelkie wpisy osób niezainteresowanych będą usuwane a ich autorzy otrzymają ostrzeżenia za SPAM Mimo tego wypowiem sie za shiwą bo obserwuje jego poczynania od dawna i nie wierzę aby taki wykwintny gracz jak on bawił się w takie bzdury, decyzja należy do deusx'a ,ale na tak długo ban? Może więcej wyrozumiałości szefie co? //warn za spam//deusx Edited March 24, 2013 by deusx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
isiu Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 UWAGA.Dział Odwołań służy do kontaktu/wyjaśnienia bana pomiędzy Zbanowanym a Banującymwszelkie wpisy osób niezainteresowanych będą usuwane a ich autorzy otrzymają ostrzeżenia za SPAM Mimo tego wypowiem się też Shiwa jest jedyna osoba, która zawsze każenam zgłaszać wszystko Adminowi czy to chodzi o surowce czy o coś innego, a maperobi cały sojusz gdzie potem jest to wszystko przekazane Shiwie i on toprzerabia!!! Shiwa jest dobrym graczem i dam sobie rękę uciąć ze nie używażadnych nie legalnych oprogramowań wiem to bo gram z nim co dziennie i zawszemożna na niego liczyć. Proszę o wyrozumiałość i dogłębne przeanalizowanietematu. //warn za spam//deusx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arsenalista Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Dla oszusta powinien być parmamentny ban, zero tolerancji takiego czegoś. Nie znam się na strefie technicznej, ale jak widać deusx zna się na tym co robi i wszystko wychwycił. Ja od siebie dodam dowód, którego tak bardzo chcecie: http://img.ledsplej.net/1112.png http://img.ledsplej.net/2223.png Oczywiście to tylko kilka wycingów ze spamowania skanami przez tego gracza i jego kolesiów. Co ciekawe każdy skan robił regularnie co 2sekundy z czego jeden chyba nawet sekunde. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SheeVa Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 Posiadasz najnowszą wersję firefox'a, skanować z linków się nie da, bo zabezpieczenie na to nie pozwala.Jak zatem wytłumaczysz swoje refery, które nie odpowiadają tym, wysyłanym przez FF poprzez normalne kliknięcie w galaktyce ?Twój refer składa się ze wszystkich możliwych danych, aby zapewne omijać zabezpieczenie, przeglądarka poprzez kliknięcie nie wysyła tych danych (żadna, nie chodzi tylko o tego FF w tej wersji). Nie chciałbym tutaj za bardzo wchodzić w szczegóły tych danych, bo niechce dać po prostu wskazówek dla potencjalnych innych oszustów.Już nie wspomnę oczywiście o nad świetlnej szybkości skanowania. Wszystkie mozliwe dane wysylam na ogamtest@gmail.com oczekuję wnikliwej analizy. Refferery juz dawno mnie nie bawia, zglaszam z reszta, ze za ich pomoca mozna skanowac z linkow tak jak poprzednio.wysylam zatem maila z wszystkim, o czym mowisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deusx Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Panowie, wasze posty za i pochlebne zdania czy inne tutaj posty są:-bezznaczenia-nieregulaminowe Sytuacja została zbadana, logi zostały sprawdzone, a temat niejednokrotnie poruszany i omawiany. Tutaj nie ma żadnej taryfy ulgowej. Przeanalizuje to, co wysłałeś na maila i dam odpowiedź. A to, że zgłaszasz "zglaszam z reszta, ze za ich pomoca mozna skanowac z linkow tak jak poprzednio" to owszem, można, jednak nie bez dodatkowego oprogramowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SheeVa Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 prosze kazdego gracza z uni 6 o klikniecie w przykladowy link: http://uni6.ogam.online/index.php?page=galaxy&from=rs&mode=3&galaxy=1&system=1 czy jest to link do skana? czy jest do tego wymagany jakis specjalny program? czy dziala poza firefoxem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriss Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 prosze kazdego gracza z uni 6 o klikniecie w przykladowy link: http://uni6.ogam.online/index.php?page=galaxy&from=rs&mode=3&galaxy=1&system=1 czy jest to link do skana? czy jest do tego wymagany jakis specjalny program? czy dziala poza firefoxem ?tak/nie/tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SheeVa Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 @up, dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paciorkowiec Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 (edited) Do tego kolesia ..Arsenalista.. popatrz dobrze kolego co podkreślasz ,skan na planete i na mona przy tej planecie , jak różnica 2 s to dla ciebie za szybko to współczuje Twoim sojusznikom , że mają w swoich szeregach takiego wykwintnego gracza .... chyba że ty skanujesz z zakładki flota..? bo i takich mozna by tu znaleźć...na dodatek jak skanujesz kilka planet na raz po koleji to czas dolotu szpiega może być różny a zarazem może się zdażyć że dwie planety w róznych galaktych zeskanowane są w tej samej godzinie minucie i sekundzie... Edited March 24, 2013 by paciorkowiec M a t h a r - Warning^.-^, DarkPassenger, Neriel and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu76 Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Spokojnie w 2 sekundy da się zeskanować moona i planetę zwłaszcza jak się gra codziennie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts