NEMEZIS Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Nasz nick: NEMEZISTreść blokady: Multi 2/2Nick SGO, który nałożył bana: KarolRadomSzczegółowyopis sytuacji, charakteru bana: Witam, jak na starego weteranazauważyłem, że dostałem bana za multi. Chociaż mało co przebywam (zewzględu na brak czasu) na u 4 odwołuję się od bana, ponieważ znajomy,który od pewnego czasu nie posiada neta, wchodził czasem do mnie na netai dlatego wynikły te problemy. Więc, proszę o pozytywne rozpatrzenietematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarolRadom Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Witam, jak na starego weteranazauważyłem, że dostałem bana za multi.Jako stary weteran, powinien Pan wiedzieć, że takie sytuacje należy zgłaszać do SGO i poczekać aż wyrazi on zgodę.Z racji tego, że logowania miały miejsce od dłuższego czasu nie przewiduje zdjęcia tych blokad. Zgodnie z tabelą kar jedno z kont dostanie blokade na 30 dni, drugie zostaje zablokowane dożywotnio. Waszej decyzji pozostawiam to, które konto ma zostać zbanowane czasowo a które permamentnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skuzi Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Ty chyba sobie żartujesz, chcesz dać dożywotniego bana jednemu z nich za to, że logował się z tego samego IP bo nie miał neta swojego ? Co za biurokrata, człowiek się dla ciebie nie liczy ? Zdejmij im te bany widzisz jak wygląda sprawa. //warn za spam.MiG Bumble, Revenge ツ and DarkPassenger 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarolRadom Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Ty chyba sobie żartujesz, chcesz dać dożywotniego bana jednemu z nich za to, że logował się z tego samego IP bo nie miał neta swojego ? Co za biurokrata, człowiek się dla ciebie nie liczy ? Zdejmij im te bany widzisz jak wygląda sprawa. Regulamin dotyczy każdego bez wyjątków a w tym konkretnym przypadku był on łamany przez kilka tygodni.Takie sytuacje należy zgłaszać do operatorów. Brak takiego zgłoszenia jest równoznaczy otrzymaniem bana. Myśle, że jest to oczywiste. Gdyby to było kilka logowań mógłbym dać unbany i potraktować sprawe łagodnie ale nie w przypadku kiedy multilogowania miały miejsce od ponad miesiąca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gal Anonim Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Karol teraz to przesadziłeś ban dożywotni za multi powinni dostać na 30 dni bany i amen ! to ci powiem że masz niezłą orientacje dopiero po miesiącu zauważyłeś że korzystają z jednego IP... //warn za spam,MiG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarolRadom Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 (edited) Karol teraz to przesadziłeś ban dożywotni za multi powinni dostać na 30 dni bany i amen ! Nie przesadziłem tylko nałożyłem blokady zgodnie z tabelą kar, która obowiązuje nas SGO. Multi – ban 30 dni dla głównego konta, reszta kont ban dożywotni / usunięcieZasiadanie – 7 dni na wszystkie konta uczestnicząceDodatkowe oprogramowanie – dożywotnioJednorazowe wejście na cudze konto bez zgłoszenia – 1 dzieńKrótkoterminowe oddanie konta – 7 dni Edited March 10, 2013 by KarolRadom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kOtello Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Fakt Karol, masz rację, chłopaki nie dopełnili obowiązku zgłoszenia gry z jednego IP. Chyba można na nich spojrzeć wyrozumiale i nie dawać perma jeśli między kontami nie było transportu surowców i jedno konto nie pushowało drugiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Revenge ツ Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Dokładnie , nie niszcz Karol tego co mają bo od nowa nie zaczną pewnie i gracze sie wykruszaja przez takie cos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEMEZIS Posted March 10, 2013 Author Report Share Posted March 10, 2013 Ogólnie moje konto ciągle jest na urlopie, więc w takim razie, jak sprawy tak stoją lub SGO są niedoświadczeni w tych sprawach, to niech moje konto dostanie na miesiąc czasu bana. Jako mod i admin innych forów, wiem jakie zasady są, ale tutaj widzę, że jeszcze tego doświadczenia nie macie, pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldo9013 Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Dożywotnie bany są (za przeproszeniem) do du.y, Oczywiscie jakieś kary muszą dostać, żeby pamiętali nastepnym razem...Revenge ma racje, przez takie coś, gra coraz mniej graczy;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paciorkowiec Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Rozumiem że są przewinienia i jest kara ..ale by ban dożywotni za takie coś ..Trzeba zwrócić uwagę , ładnie poprosić by się poprawili i dopiero wyciągać konsekwencję...A tak pozatym co robiłes przez miesiąc jako SGO że predzej nie zwróciłes na to uwagi i nie nałożyłeś bana, jak to ponoć miesiąc trwało.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEMEZIS Posted March 10, 2013 Author Report Share Posted March 10, 2013 Nie trwało to miesiąc kolego, bo kolega był u mnie zaledwie 4-5 razy, więc nawet ban nie powinien być, bo on też przebywał u innych swoich znajomych.A wiadomo IP na IP się nakładaCoś bym jeszcze dopisał, ale nie chce nikomu kłopotów robić. Więc, jaką decyzję do swego serca weźmiecie niech będzie, ale wiedccie, że na przyszłość to i tak wam się to odbije. Prawo nad prawem stoi //połączone posty (3)//warn za double posting//deusx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kOtello Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 (edited) NEMEZIS zaraz dostaniesz warna za spam, naucz się edytować swoje posty a nie piszesz 3 jeden pod drugim. Edited March 10, 2013 by kOtello Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarolRadom Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Po dokładnym prześwietleniu obu kont, stwierdzam, że poza wspólnym ip nie wystąpiły żadne inne powiązania pomiędzy zbanowanymi kontami.W związku z czym skracam blokady do 7 dni za niezgłoszoną gre z 1 ip na kontach kluska oraz nemezis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts