Czarny93 Napisano 14 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Nie mogę nigdzie znaleźć, więc pomyślałem że tu spytam. Mam następujący problem - mozilla zacina mi się przy wpisaniu dowolnego linku. Strona startowa działa, na fb wchodzę, zaloguję się i kiedy załaduje się prawie do końca, wtedy się ścina na amen. Nie działa przeinstalowanie, zgodność z win. xp, vista nic nie daje. Dodatki wszystkie wyłączone. Mam windows 7. Explorer też nie działa (ten zepsuł się już dawno, olałem to bo pomyślałem że lisek lepszy i z niego będę tylko korzystał i teraz tego żałuję bo nie mam żadnej przeglądarki). Co mi doradzicie, bo orłem z infy nie jestem... Piszę z komórki, więc sory za "napaćkanie" tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiG Napisano 14 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Hm co Ci mogę doradzić.Przeskanuj system jakimś dobrym antywirusem Czarny93 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Leci już 3 skan dziś... Ściągnął bym jakiś nowszy antywirus, ale nie mam przeglądarki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiG Napisano 14 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Jeżeli nie masz nic do stracenia to zrób formata Praktycznie zawsze pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Wiem, ale to rzecz ostateczna, jak nie zrobię tego dziś, to jutro na płytkę zrzucę pare rzeczy i strzelę formata, wolał bym się jeszcze pofatygować, to może być pierdoła, a przez pierdołę nie będę od razu formata robił. Na komórce formata dziś strzeliłem i mi wszystkie nr skasowało. Jeden format na dzień wystarczy Nie trzeba było formatować, czasem opłaca się pobawić trochę.Przywróciłem system z dnia 29.12 i działa, ale jutro zajmę się explorerem, żeby był w razie czego i nowego antywirusa ściągnę. Dzięki. /// Post pod postem. Używaj opcji edytuj.Dagger157 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolRadom Napisano 14 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 "przeoraj" windowsa combofix'em i zapodaj log. Na podstawie logów combofi'xa spróbuję coś pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Spróbuj przywrócić system z datą co do której jesteś pewien że system działał poprawnie. Jeśli nie pomoże pisz to postaram się pokierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 A ja ci zaproponuje rozwiązanie do przodu a mianowicie kup program antywirus z firewallem coś w nazwie z Intenet security i twoje wszelkie przyszłe i obecne problemy znikną. Bazowanie na programach darmowych to stata czasu, testowałem je kilka lat i po każdej większej aktulazacji coś się pierdzieliło. Odkąd mam KIS-a czyli od 3 lat nie reinstalowałem systemu windows. Koszt stówa rocznie to chyba niewiele. Czarny93 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Oremi, działanie dobre na przyszłośc, jemu zależy na reanimacji czyli przywrócenie systemu do stanu normalnego. Oczywiście dobry program antywirusowy na pewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 myślałem że koniec problemu, ale dziś się powtórzyło. Przeglądarki nie działają, przywracanie systemu też już nie pomaga. Po włączenu komputera i zalogowaniu nie ma pulpitu, jest kursor i działa tylko menadżer zadań i pojawia się błąd - "aplikacja nie została poprawnie uruchomiona (0xc0000005), kliknij OK aby zakończyć aplikację" Coś wam to pomoże... Z formatem to nie będzie tak łatwo, bo nie dostałem w zestawie płytki z windowsem, formatuje się jakoś z użyciem kopii zapasowej (jeśli się nie mylę), ale boję się że jak się za to zabiorę, to komputer zostanie bez systemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revenge ツ Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Jak ja nie dostałem płytki z windowsem i mi dysk siadł to mi z dyskiem przysłali , ale gwarancje miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 "aplikacja nie została poprawnie uruchomiona (0xc0000005) Ten błąd pojawia się przy próbie uruchomienia jakiejś aplikacji czy zaraz po starcie systemu? Czy masz dodatkowo informację o problemie z uruchomieniem ze względu na "read only" ? Napisz coś więcej, czy uruchamiasz i przywracasz system w trybie awaryjnym? Czarny93 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Nie, normalnie włączam i po zalogowaniu bardzo długo się wczytuje i potem to wyskakuje, po kliknięciu ok nie mam pulpitu i widzę tylko kursor myszy (za którymś razem uruchamia się normalnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 korzystasz z laptopa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Nie, stacjonarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 odłącz kompa od zasilana. Nacisnij przycisk od kopma (by pozbawić zasilacz energii); Otwórz pokrywę. Posprzątaj w środku (przedmuchaj, odkurz, zbierz pędzelkiem, cokolwiek by usunąć kurz bez uszkadzania podzespołów!). Skup się na wentylatorach - odkręć ten z procka (nie zdejmuj radiatora), wyczyść radiator. Następnie pamięć RAM - chyba tu jest problem. Wyciągnij kości, przedmuchaj, zamień miejscami. Zamknij kompa. Jeżeli grzebałeś w biosie - wróć do ust fabrycznych. Następnie wyczyść rejest (ccleaner np). Powinno pomóc. Pozdrawiam Czarny93 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Dzięki za radę, jutro zabiorę się do roboty, mam nadzieję że to pomoże. W biosie jeszcze na tym kompie nie grzebałem. Zobaczymy czy coś to da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 21 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Powinno pomóc. Na 85% problem jest w tym, że jest tam brudno i dochodzi do wyładowań elektrostatycznych, plus podzespoły osiągają wysoką temperaturę, co np. dla procka jest niedobre, no i ramu oczywiście.. Tylko jak skończysz, to wszystko dobrze wczepiaj do płyty - znam takiego jednego co nie złożył dobrze i płakał, że mu komp nie działa. Krewisz piwo Czarny93 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Aż tak mało inteligenty nie jestem plusy za dobre rady pójdą, jak tylko to zrobię, bo z komórki niestety nie da się rozdawać reputacji. Komp ma 2,5 roku i jeszcze nie był czyszczony, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 26 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 naprawiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Zrobiłem wszystko, prócz odkręcenia wentylatora z procka, bo mam tam jakieś ruskie śrubki. Szczerze mówiąc, nie za wiele to dało, system cofnięty po raz drugi i na razie działa, za nie długo dostanę płytkę od kuzyna i format pójdzie bo pewnie znów pojawią się problemy. Ale dzięki za pomoc. Firma HP ma podobno obowiązek przysłać płytkę z win 7, jeżeli klijent zakupił komputer z orginałem, skontaktuję się z nimi i zobaczymy. Dziwne dlaczego przy kupnie nie dali (głupota). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi