Gość karaluch Napisano 29 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Skoro wszyscy się chwalą swoimi kwiatuszkami, ja też się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 4 Listopada 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Nistety, po okresie tygodnia od czasu posadzenia roslinek, na 50% doniczek pojawiła sie pleśń Nie było jej dużo, ale jednak była.Zmuszony byłem troche ztiuningować plantację, aby nieco 'podgrzac atmosferę; oraz 'przewietrzyć klimat'. Trochę folii aluminiowej, wiatrak, halogen oraz biurko dziecka....i gotowehttp://images43.fotosik.pl/1615/be032e8f76241661gen.jpg @edithalogen wymieniony na zarowke ledowa 4000k Dopadly mnie ziemiórkizłapałem jedną (trochę ją przygniotłem), wrzuciłem pod mikroskopoto jej zdjęcia (niestety przy powiększeniu x350 nie było nic widać) @editjako że minęło już trochę czasu od zasiania, a wyniki były mizerne, zrobiłem lekki tiuningoto film przedstawiający dzisiejszy rozrost i zastosowaną technikę dla drosera : [media=] [/media] miłego oglądania - polecam na youtube - jakość HD siwy19941 --- Długo lamo będziesz mi minusowała posty ??? Edytowane 18 Stycznia 2013 przez karaluch deusx, hhsnake0 i Darth Misiek dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiiL Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 a te roślinki to legalne są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 wariat ja mam zwykły pojemnik z wodą 6 donic i dolewam tylko wodę destylowaną raz na tydzień Ziemiórek nie miałem a w sumie teraz już moje łobuzy same je zjedzą Jak będzie mi się dziś chciało to wstawię moją "plantację" ostatnio brat dał mi larwy much, które wyhodowałem w domu i nakarmiłem moje stwory w kilka dni już kilka poszło mocno w górę A Ty widzę zrobiłeś pełną profeske Tylko po co Ci te wiatraczki ? No i ile kart graficznych rozebrałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 a te roślinki to legalne są ? A czemu miałby być nielegalne ? Całkiem fajnie to wyszło, plusik ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) ......A Ty widzę zrobiłeś pełną profeske Tylko po co Ci te wiatraczki ? E tam profeska, takie tam. Musiałem zbudować bo zimą posiałem i miałem problem z utrzymaniem temperatury. A teraz kula jak ta lala - produkcja CO2, nagrzewanie środka, co do wiatraczków - ciepłe powietrze jest suche, więc wiatraczki 'wpychają' świeżego (włączają się 3 razy na dobę). Koszt pracy mały, prądu mało bierze, a efekty lepiej niż zadowalające @edit:Tak rośliny rozwinęły się po zamknięciu w terrarium (jakość HD - polecam obejrzeć na youtube): @edit:A tu możemy zobaczyć jak się dokarmia rośliny: Edytowane 16 Lutego 2013 przez karaluch deusx dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 28 Lutego 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Po stu latach...... A co u pozostałych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 28 Lutego 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Zajefajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 28 Lutego 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Ładnie rosną potworki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Mój jeden z nowszych nabytków : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrWhite Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 fajne, ale to bez makro coś widać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catalyst Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Karaluszku nagrałbyś film jak karmisz te bestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 White, te dzbany są tak wielkie jak Twój kciuk Cat, raz jeszcze powiesz na mnie karaluszku to uduszę Jestem karaluch Tych na razie nie karmie bo muszą się przyzwyczaić do nowego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponurydrwal Napisano 9 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Nie no trzeba przyznać postarałeś się Hehe. Jeszcze troszkę cierpliwości i czek cię mnóstwo przyjemności, jak po czekoladzie tylko inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 16 Lipca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mam duużo roślin (typu drosera) na sprzedaż (sprawdź np na allegro ile kosztuje taka roślina ) : Drosera capillaris 35 sztuk /6zł sztukaDrosera sp. South Africa 200 sztuk /2zł sztukaDrosera spatulata 'p.f.' 100 sztuk /2zł sztukaDrosera spatulata 'w.f.' 100 sztuk /2zł sztukaDrosera cayennensis 9 sztuk /6zł sztukaDrosera pygmaea (samopylna) 18 sztuk /5zł sztukaDrosera paleacea 20 sztuk /5zł sztukaDrosera graomogolensis 8sztuk /15zł sztukaIntermedia Gran Sabana 10 sztuk /15zł sztukaDrosera pycnoblasta 10 sztuk /8zł sztukaDrosera parvula 10 sztuk /8zł sztukaDrosera echinoblastus 5 sztuk /8zł sztukaDrosera hyperostigma 10 sztuk /8zł sztukaDrosera scorpioides large form 5 sztuk /10zł sztukaDrosera erickson 10 sztuk /10zł sztuka Koszt wysyłki wg cennika poczty polskiej (paczka gabaryt B - na życzenie: polecona/priorytetowa/ekonomiczna) plus 5 zeta za pakowanie i stanie w kolejce Oferta ważna tylko do 24 lipca. Wysyłka 4go sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiabelTasmanski Napisano 17 Lipca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 [wymoderowano] //ogłoszenia o handel środkami odurzającymi, które są nielegalne są co najmniej nie na miejscu i zabronione przez prawo.//Czy to żart czy nie - nie mnie to sprawdzać.//konto zostaje zawieszone na 14 dni//deusx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 17 Lipca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 karaluch, jak reklamujesz coś na naszym forum (sprzedaż nasion roślin) to chciałbym, aby w owym poście było zamieszone jeszcze coś, co jest związane z tym tematem (bo inaczej to spam).Czyli poprawnie post powinien wyglądać tak: Wstawiam nowe zdjęcia lub/i opisuje stan roślin czy dodaję inną informację na temat plantacji.Na dole zachęcam do zakupu nasion (w tym podając np. ceny jak ktoś ma ochotę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 7 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Pociągnę temat dalej To jedna część mojej plantacji która znajduje się na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrWhite Napisano 7 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 zainwestuj w statyw super sprawa, dużo czasu poświęcasz na pielęgnacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 7 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 statywy mam ze trzy sztuki Ciężko trafić na moment, w którym mucha się pojawi na roślinie (których jest tam setka), więc zrobienie takiego ujęcia ze statywu nie wchodzi w grę - nawet nie wiesz na którą roślinę usiądzie Co dwa tygodnie podlewam rośliny (ok 60 litrów odpowiedniej wody), i raz dziennie zerkam czy wszystko z nimi ok. Zbieranie nasion i przesadzanie to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darbryza Napisano 7 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 ty karaluch a jako to musi mieć temperaturę aby przeżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
q4l Napisano 7 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 ladne bestie trzymasz w domu pilnuj zeby ci karalucha nie zjadly a tak powaznie ciekawe zajecie pokaz wiecej takich roslinek mi ostatnio kaktus usechl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 8 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 (edytowane) ty karaluch a jako to musi mieć temperaturę aby przeżyć?Te co widać na ostatnim filmie, to żyją w Polskich warunkach cały rok.Co do reszty, to zależy od pochodzenia danej rośliny ladne bestie trzymasz w domu pilnuj zeby ci karalucha nie zjadly a tak powaznie ciekawe zajecie pokaz wiecej takich roslinek mi ostatnio kaktus usechl Proszę, o to kilka sztuk http://forum.carnivoren.org/uploads/monthly_06_2014/post-3715-0-98134400-1402687007.jpg http://forum.carnivoren.org/uploads/monthly_06_2014/post-3715-0-36328100-1402686908.jpg http://forum.carnivoren.org/uploads/monthly_06_2014/post-3715-0-70653600-1402686843.jpg http://forum.carnivoren.org/uploads/monthly_06_2014/post-3715-0-50959200-1402686791.jpg http://forum.carnivoren.org/uploads/monthly_05_2014/post-3715-0-77828800-1401018745.jpg http://www.rosliny-owadozerne.pl/galeria/albums/userpics/16274/Cephal.jpg http://www.rosliny-owadozerne.pl/galeria/albums/userpics/16274/18~0.jpg http://www.rosliny-owadozerne.pl/galeria/albums/userpics/16274/mucha.jpg Mam kilka roślin na sprzedaż, jednak przelew musi do mnie dojść do 12go września (mam rośliny od 2zł za sztukę). Jak coś to zapraszam na priw, lub pisanie ww tym temacie. Pozdrawiam Edytowane 8 Września 2014 przez karaluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrWhite Napisano 8 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 pm poszedł w grze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 8 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 No i super Do każdej paczki nasiona niespodzianki gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi