Skocz do zawartości

Week event

Mafiu

Rekomendowane odpowiedzi

Zdrapki mówicie ? Ciekawy pomysł. Kupujemy zdrapkę za 10bln i tak losuje nam:

50% nic.

20% surowce w losowaniu od 1 jednostki do 20bln.

20% tryt od 1 jednostki do 10000.

5% flota z tym, że tutaj losuje jeden z każdych statków i ich ilosc jest od 1 sztuki do sztuk 2x przewyzszajacych kupno losu.

5% obrona tak samo jak z flota losowane.

Zdrapki mówicie ? Ciekawy pomysł. Kupujemy zdrapkę za 10bln i tak losuje nam:

50% nic.

20% surowce w losowaniu od 1 jednostki do 20bln.

20% tryt od 1 jednostki do 10000.

5% flota z tym, że tutaj losuje jeden z każdych statków i ich ilosc jest od 1 sztuki do sztuk 2x przewyzszajacych kupno losu.

5% obrona tak samo jak z flota losowane.

Nie wejdzie ponieważ jeszcze bardziej utrudni gre nowicjuszom kiedy tak do 50 mld pkt praktycznie nie widzi sie takich kwot na oczy ( 10 bln )

Powiedz mi deusx czy to w ogole jest mozliwe do wprowadzenia pod kątem skryptu czy tez nie bo nie wiem czy wymyslic skomplikowany system eventów czy całkiem prosty , juz mam pare pomysłow ale to potem jak bede wolny

Edit

Helweter juz w sumie jest takie "lotto" i mysle , ze z tego co napisales malo osob by korzystało bo by to poprostu sie nie oplacało gdyby byla zmniejszona cena i zmniejszone nagrody a z drugiej strony przy Twojej pierwszej koncepcji nowicjusze by nie mogli korzystac z wiadomych przyczyn

Edytowane przez Mafiu

Wszystko jest do wprowadzenia, tylko ma mieć to sens.

Kupowanie czegoś za 10 bln i zrobienie systemu losowania

50% coś

20% coś

10% coś

5% coś

to ręką wyjmij ekspedycja, tylko w ekspedycji musimy wysłać statek a na tym ta gra polega, żeby grać a nie jednym kliknięciem coś kupić i czekać sekundę na wynik.

Tutaj własnie chodzi o takie "hepi ałers" HH :) co drugi weekend maszyna losuje JEDEN z TRZECH eventów tj. zwiekszone wydobycie surowców , zmniejszony czas badan oraz np. 5% tansza flota ( tego ostatniego jeszcze dobrze nie przemyslalem ale te wszystkie % w kazdym evencie są do ustalenia ). Zeby zakwalifikować sie do eventu gracz musi spełnić warunki:

Ilość godzin online ( ilosc do ustalenia )

Ilość ataków na obcą planetę

a za trzeci warunek myslalem ,ze cos takiego jak poprostu zdobyte punkty ( zwykła aktywna gra ) dla kazdego progu punktowego inne , tzn. dla nowicjuszy mniejszy próg , dla srednich wiekszy itd

Event miał by trwac sobota , niedziela ( week event ) , mysle , ze to nie jest wiele a co drugi tydzien człowiek by sie ucieszyl :) Mysle nawet , ze jest to jakas nowosc bo wczesniej nie widzialem a w czasie obmyslania tego pomyslu pokreciłem sie po roznych ugamelach i nie widzialem nic takiego :) , to chyba tyle , złożyłem calosc do kupy w 1 poscie.

Oczywiscie te wszystkie % , progi pkt , godziny sa do osobnego obgadania i zrobienia sondażu :)

ja to myślę że nawet nie źle to wykombinowałeś aczkolwiek te eventy powinny być płatne np w zależności od sumy zdobytych punktów(może dodatkowo zasobów banku) im więcej tym drożej np w deu, oraz powinny dotyczyć tego w czym dany gracz nie jest socjalistą tzn np weźmy takiego SSmana ma flotę, więc on nie mógłby tak jak piszesz mieć eventa na flotę ale np na obronę, także gracz słaby z badaniami mógłby stawiać flotę i od razy większa zabawa by była

ja to myślę że nawet nie źle to wykombinowałeś aczkolwiek te eventy powinny być płatne np w zależności od sumy zdobytych punktów(może dodatkowo zasobów banku) im więcej tym drożej np w deu, oraz powinny dotyczyć tego w czym dany gracz nie jest socjalistą tzn np weźmy takiego SSmana ma flotę, więc on nie mógłby tak jak piszesz mieć eventa na flotę ale np na obronę, także gracz słaby z badaniami mógłby stawiać flotę i od razy większa zabawa by była

Dlatego chce zeby eventy byly losowe , zeby nikt nie czuł sie urazony , z tym , ze nie moglo by byc tego samego eventu za nastepne za 2tyg

Taki event już jest, nazywa się 100% wydobycia u ilderów (obecnie jest 50%). Ceny astatów (dokładniej pakietów) podlegają promocjom a potrojenie wydobycia to spora przesada.

potrojone wydobycie nie było by przesadą gdyby tylko podczas świat je uzywać

w 1 roku mamy 365 dni z tego chyba 13 wolnych

13 dni x 24h =312h potrojonego wydobycia na cały rok a w roku mamy 8760h

312/8760 godzin to chyba nie przesada daje nam to 3,56% większego wydobycia w skali roku.

Co do weekendowego HH mysle ze to zły pomysł lepiej tak jak pisałem takie HH dawać tylko w dni z czerwonym numerkiem w kalendarzu nie licząc zwykłych niedziel :P

potrojone wydobycie nie było by przesadą gdyby tylko podczas świat je uzywać

w 1 roku mamy 365 dni z tego chyba 13 wolnych

13 dni x 24h =312h potrojonego wydobycia na cały rok a w roku mamy 8760h

312/8760 godzin to chyba nie przesada daje nam to 3,56% większego wydobycia w skali roku.

Co do weekendowego HH mysle ze to zły pomysł lepiej tak jak pisałem takie HH dawać tylko w dni z czerwonym numerkiem w kalendarzu nie licząc zwykłych niedziel :P

A zastanowiles sie nad tym , ze w dni z czerwonym numerkiem wiekszosc ludzi nie ma , są zabiegani , sa u znajomych , rodziny itp ?

he, a święto wypadające w sobotę też się liczy? czy zwrot powinien być w innym dniu? ;)

losowe mogłyby zostać, tylko trzeba by się zastanowić o skali i o tym kto za ile by to brał?

edit: no to nawet lepiej że są w zabiegani, nie szli by na urlop :)

Edytowane przez oremi

he, a święto wypadające w sobotę też się liczy? czy zwrot powinien być w innym dniu? ;)

losowe mogłyby zostać, tylko trzeba by się zastanowić o skali i o tym kto za ile by to brał?

edit: no to nawet lepiej że są w zabiegani, nie szli by na urlop :)

No wiesz o co chodzi np. ja w dni na "czerowno" jestem praktycznie zawsze gdzies u rodziny pewnie jak wiekszosc albo rodzina przyjezdza do was.

A co co CI chodzi z tym kto za ile by bral ? ;P

Ja w dalszym ciągu uważam, że takie bezsensowe eventy są - bezsensowne. Podaliście kilka przykładów, które istnieją w grze jako misję itp rzeczy (ekspedycja) - i tylko takie będę wprowadzane. Na nagrodę musimy zapracować, nie będą robione happy hour itp. śmieszne rzeczy.

Np. zrabuj łącznie xxxxx surowców w ciągu x godzin a otrzymasz coś tam lub pomyślcie nad nową misją ? Pole do manewru jest nieskończone, tylko musi mieć sens.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.